Reklama

Reklama

Mistři

  • USA Champions
TV spot

Obsahy(1)

Pro řadu Čechů je lední hokej sakrálním prostorem, kde si realizují vlastní touhu po dokonalosti, vítězství, obdivu a moci. V takové fanoušky se mění i skupinka hrdinů, obývajících zdevastovanou vesničku kdesi v českém pohraničí. Scházejí se v průběhu mistrovství světa před skomírající televizní obrazovkou v místní hospodě, jejíž zadlužený majitel Karel už nemá odvahu po nich požadovat peníze za útratu. Chodí sem opuštěný invalida Jarda, který nenávidí Romy, poctivec Josef, jehož hlavní starostí je, aby ho za Roma nikdo nepovažoval, neurotický Pražák Pavel, pokoušející se vyhnat ze své víkendové chalupy původního německého majitele, žena hostinského Zdena, po níž pokukuje Jardův dospívající syn a jež miluje světáckého řidiče, jehož autobus zprostředkovává jediné spojení se světem Autoři nabízejí hořce drsnou, černohumornou grotesku o citové prázdnotě a lidské malosti. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (210)

Tosim 

všechny recenze uživatele

Jedna moje teta bydlí v absolutní prdeli světa. Ta vesnice má sice několik desítek čísel, ale když se tam projdete třeba i v pravé poledne, myslíte si, že má obyvatel jen pět. Tím chci říct, že pokud tvůrci chtěli vyprávět o několika jediních, nemuseli představovat lidi ze širokého okolí atd. atd. Tenhle film je neuvěřitelně těsným spojením reality a jakéhosi "soukromého světa", do kterého všichni utíkáme - to je vyjádřeno i těmi iluzemi, které mají všichni zůčastnění - ta si myslí, že ji miluje, ten zase, že má hospodu a onen, že není Cikán. V takovém zapadákově se asi nic jiného než pít, souložit a dívat na hokej, nedá. A člověk, tváří v tvář hokejovým a jiným úspěchům (které se vám mimochodem stejně vykouří z hlavy několik dní potom, co reprezentanti přistanou se speciálem v Ruzyni) si je vědom malosti a marnosti svého života. Snímek byl opravdu nečekaným zážitkem - tragikomickým, smutným, ale i radostným. Nejen Svěrákova Jízda je důkazem, že se dnes dají točit vynikající filmy za málo peněz. A ta hudba, Legas? Vynikající! :-) ()

Beky 

všechny recenze uživatele

...celý film mě mrazilo v zádech!!!!....život v pustině ze stejnýma lidma, v odporným prostředí, jen s náznaky nějaké mlhavé naděje..... dusně skvělá atmosféra a výborná hudba, dodávají snímku, těžko rychle se vykouřícího z hlavy šmrnc a grády!!!....v každém filmovém obraze se dělo něco zajímavýho a tím film byl hnán dopředu!!!!!...škoda, že se nedozvim jak to ze všema dopadne:) ()

Reklama

Krt.Ek 

všechny recenze uživatele

Opomenuté. Marek Najbrt - tvůrce z nejnadanějších, dotkneme-li se bolestivé(?) kapitoly národní kinematografie, totiž porevolučního filmu - respektive Benjamin Tuček perfektně postihl atmosféru konce světa, maloměsta, málem vsi, kde lišky a ženy hospodských dávají... dobrou noc... místa, jež zrcadlí tu naší povahu českou, hezkou... A abych byl upřímný skutečně to není líbivý pohled, ale co už?! Jde nám hokej (víceméně), a to nám nikdo nesebere, tak co se budem trápit... 80% BTW. Životní role pro Jirku Ornestů, Pepíka Poláška a Leoše Nohu, kam se naň hrabe Áďa ()

laik_60 

všechny recenze uživatele

Film predstavujúci taký skoro až surealistický pohľad na malú skupinku ľudí, ktorých nespája ani tak vášeň k hokeju ako ich skur....ené (poondiate) životy. Skupinu ľudí akoby vytrhnutú z davu spoločnosti a uvrhnutú do exilu česko-sudetského zapadákova. Ľudí, čo si už sami zo životnej brindy nepomôžu (ako aj tej zimnej , vzdialenej a opustenej krajine). Medzi hlavné postavy by som s kľudom zaradil aj starý modrastý pionier (moped) čo pamätal slávu sedemdesiatich rokov a čo všetkým na podiv verne doposiaľ slúžil. Napriek hereckým výkonom (Budař bol skvelý) napriek cenám tento film asi kasovým trhákom nebude, napriek tomu mu dávam pohodových 4 b. ()

Brouk 

všechny recenze uživatele

Kdo neochutnal, jak chutná romantika a život v totální díře mimo sezónu, když jsou tak akorát plískanice a bláto, šeď všude kolem... Kde není práce a když, tak jen na holé žití za almužnu a za prací se jezdí x kilometrů někam "dolů" do líbezné vesničky či města střediskového s všudypřítomným pocitem "fyzického odříznutí od zbytku světa" nepochopí... Upnutí na cokoliv z vnějška, co připomene pocit sounáležitosti, že je člověk něčeho součástí (v tomto případě na hokej) je pak jen logické. A ne vždy pocit sounáležitosti vzbudí v jedinci to lepší já... Víc než dobrý film na hranici absurdity, s bravurně a přesvědčivě civilně a realisticky zahranými postavami, ze kterého až nepříjemně často zamrazí víc než pobaví.... ()

Galerie (3)

Zajímavosti (6)

  • Vo filme zaznie dvakrát pasáž z piesne “Eternal“ od českej legendárnej death metalovej kapely Krabathor. (Stanisko)
  • Ve filmu byly použity záběry z ledního hokeje v Hannoveru 2001. (Terva)
  • Většina exteriérů se natáčela ve Slavicích na Tachovsku. Točilo se ale i v doupovském vojenském prostoru a ve vesnici Krašov. (ČSFD)

Související novinky

Český lev je za námi

Český lev je za námi

07.03.2005

Poprvé v historii Českých lvů, získaly hned dva filmy stejný počet sošek. Nejúspěšnějšími snímky minulého roku jsou tedy HOREM PÁDEM a KRÁL ZLODĚJŮ. Hřebejkovo Horem pádem ale přesto zazářilo v… (více)

Reklama

Reklama