foto

Milan Kuchynka

  • nar. 26.4.1977 (43 let)
    Valašské Meziříčí, Československo

Biografie

Milan Kuchynka je filmovým producentem, hudebníkem, příležitostným scenáristou a hercem, ale také tím, kdo významně přispěl k rozvoji českých internetových seriálů. Narodil se v roce 1977 ve Valašském Meziříčí. Po maturitě na tamním gymnáziu pracoval jako zvukař v Pražském komorním baletu Pavla Šmoka. Již během studií na FAMU se coby výkonný producent podílel na Želarech, Pupendu či Horem pádem a v následujících letech svou filmografii úspěšně rozšířil o další oceňované snímky. Jeho jméno je spojeno s filmy Příběhy obyčejného šílenství, Rok ďábla, Kanárek, Ztraceni v Mnichově, Alois Nebel, Polski film, Mistři, Protektor a dokumenty PlánVítejte v KLDR!. Od roku 2013 se věnuje také seriálové tvorbě, podepsán je mimo jiné pod sitcomy Autobazar Monte Karlo, Žrouti, Luxus na talíři, Život je hra, Stylista, Všechno je jinak, thrillery Pěstírna a #martyisdead nebo politickou satirou Kancelář Blaník, u jejíhož zrodu stál a za kterou v roce 2015 získal Českého lva za mimořádný počin v oblasti audiovize. V současnosti působí jako kreativní producent internetové televize Mall.tv, producent ve společnosti Negativ, zpěvák skupiny Drtikol a kavárník v Café Montmartre.

(MALL.TV)

Producentská filmografie

Filmy

2018 Prezident Blaník
2017 Domovoj
2012 Modrý tygr
Polski film
2009 Protektor
2005 Příběhy obyčejného šílenství
2004 Mistři
1999 Kanárek

TV seriály

2020 Olo show (TV seriál)
Mami, ne! (E06)
Dano, prosím tě, už běž! (E05)
Toto není o fešn (E04)
další epizody (6)
Republika Blaník (TV seriál)
Mynářovy patálie (E13)
Království za Koněva (E12)
Fuck Off OSVČ (E11)
další epizody (13)
Život je hra (TV seriál)
Dostat Evu na koncert (S02E10)
Nezvracet v taxíku (S02E09)
Zbavit se holky na jednu noc (S02E08)
další epizody (10)
2019 #martyisdead (TV seriál)
#truestory (E08)
#confession (E07)
#recovery (E06)
další epizody (8)
Drbu vrbu (TV seriál)
Čí rezident bude další prezident? (E06)
Řídit kulturu jako firmu (E05)
Stát bude Česko, nebo Tesco? (E04)
další epizody (6)
Všechno je jinak (TV seriál)
Easy Horror Job (E06)
Acetát (E05)
Prasárna (E04)
další epizody (6)
2018 Stylista (TV seriál)
Festival ve Varech (E08)
Soutěž modelek (E07)
Kurková je v Praze! (E06)
další epizody (8)
Štafl (TV seriál)
Pěkně postaru (E09)
Noční jízda (E08)
Petiční stánek (E07)
další epizody (9)
Život je hra (TV seriál)
Zapřít expřítelkyni (S01E10)
Utopit bobek (S01E09)
Neukázat pindíka (S01E08)
další epizody (10)
Krmelec U Muflona (TV seriál)
Narozeniny (E10)
Klokan (E09)
Pytlák (E08)
další epizody (5)
Kancelář Blaník (TV seriál)
Slovensko (S06E02)
Česko (S06E01)
2017 Kafe & Cigárko (TV seriál)
Sex (E06)
Sláva (E05)
Hubnutí (E04)
další epizody (6)
Krmelec U Muflona (TV seriál)
Mistrák (E05)
Dámská jízda (E04)
Divočák (E03)
další epizody (5)
Pěstírna (TV seriál)
Díl devátý: Atrapa (E10)
Díl osmý: Naděje umírá poslední (E09)
Díl sedmý: Než si pro nás přijdou (E08)
další epizody (10)
Špekáček a Feferonka - Příběhy z lednice (TV seriál)
Jak Avokádu scházela pořádná Pecka (S02E10)
Jak lez Chlupatej Knedlík Krkovičce do zelí (S02E09)
Jak Rakvička přišla o Věneček (S02E08)
další epizody (10)
Kancelář Blaník (TV seriál)
Zeman, Trump & Comp. (2) (S05E17)
Zeman, Trump & Comp. (1) (S05E16)
Toníčku, nevzlykej (S05E15)
další epizody (16)
2016 Špekáček a Feferonka - Příběhy z lednice (TV seriál)
Jak ulovili zavináče (S01E10)
Jak byla Smaženka v kopru (S01E09)
Jak byl Ementál bílej jak sejra (S01E08)
další epizody (10)
Žrouti (TV seriál)
Epilog (E09)
Souboj titánů: Finále (E08)
Souboj titánů: Steak (E07)
další epizody (9)
Autobazar Monte Karlo (TV seriál)
Svatba 2 (S02E11)
Diagnostika (S02E10)
Bílý kůň (S02E09)
další epizody (11)
Kancelář Blaník (TV seriál)
Mikuláš (S05E01)
熊猫获胜 ! (S04E14)
Čapí hnízdo (S04E13)
další epizody (14)
2015 Autobazar Monte Karlo (TV seriál)
Svatba (S01E12)
Vočesaný auto (S01E11)
Nové starší auto (S01E10)
další epizody (12)
Kancelář Blaník (TV seriál)
Tony is back (S04E01)
Chráněná dílna (S03E17)
Selfíčko s Gerem (S03E16)
další epizody (18)
2014 Kancelář Blaník (TV seriál)
Štědrý sen (S02E13)
Prostě Krnda (S02E12)
První máma (2) (S02E11)
další epizody (27)

Dokumentární

2020 Mňága a Žďorp – koncert Best of ze střechy! (koncert)
2010 Tantra
2008 Vítejte v KLDR!
2006 Kupředu levá, kupředu pravá

TV pořady

2018 Zmlsané dějiny (TV pořad)

Scenáristická filmografie

TV seriály

2015 Kancelář Blaník (TV seriál)
Tony is back (S04E01)

Herecká filmografie

TV seriály

2020 Republika Blaník (TV seriál)
Pivo a tři DPH (E02)
2017 Kancelář Blaník (TV seriál)
Forejtovo video (S05E03)
2016 Autobazar Monte Karlo (TV seriál)
Bílý kůň (S02E09)
2015 Autobazar Monte Karlo (TV seriál)
Číňan (S01E07)

Host

TV pořady

2017 Rozhovory Luďka Staňka (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky