Reklama

Reklama

Jedovatý břečťan

Trailer

Obsahy(1)

Na první pohled bylo jasné, že s ní budou problémy... Mladá Cooper si našla novou kamarádku. Jmenovala se Ivy, měla blond vlasy, našpulené rty a sukni dost krátkou na to, aby bylo vidět tetování na jejím stehně. Když je Ivy pozvána ke Cooper do rodiny, nemůže spustit oči z jejího otce. Rozhodne se, že si získá jeho náklonnost a nic jí v tom nezabrání - ani jeho manželka. Tak začíná neuvěřitelný boj o přežití, ve kterém jsou hlavními zbraněmi sex, lži a dokonce i vražda. (Falcon Home Video)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (51)

Jello Biafra 

všechny recenze uživatele

Nefalšovaný béčkový thriller o mladičkej sexi dievčine v podaní Drew Barrymore, ktorá sa nasťahuje do domu svojej kamarátky a snaží sa zviesť jej otca. Popritom používa rôzne intrigy, klamstvá a rozohráva hru. Lenže všetko je to len hodinu a pol dlhá porcia nudy, ktorá prekvapí svojimi hlúpymi zvratmi. Navrch je tu už len deravý scenár, veľmi zlé herecké výkony, otravná saxofónová hudba a ubohý pokus o erotické dusno. No, aspoň že tá Drew bola už vo svojich 17 taká sexbomba. Ale inak tento film nestojí za reč. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Tohle byl opravdu nostalgický návrat. Přesně ten film, který jste viděli před hrozně lety, už pomalu začínáte pochybovat o jeho kvalitách, ale on vám celou tu dobu pořád zůstává v palici. A tak si řeknete, že vyzkoušíte, jestli to bude fungovat i po letech. A ono to prostě funguje. Protože jednoduché věci fungují. Příběh jednoduchý, lehce čitelný i předvídatelný, přesto, hlavně díky postavě Ivy, která je, což není nic negativního, protože to evidentně byl záměr, tahounem celého filmu, i tak nějak (ne)příjemně napínavý, vyvolávající silná erotická očekávání (která ale, a to je opět bod k jeho dobru) nijak nenaplní. Drew Barrymore pravděpodobně není nějak zvlášť extra talentovaná herečka, ale tady si střihla životní roli. Sem padla a Ivy pojala naprosto přesně. Takhle si ji budu pamatovat až do konce života. A ten pohlcující hudební motiv. Asi není divu, že vzniklo několik pokračování, ale Poison Ivy je jen jedna. 3,5* ()

Reklama

Lovely.Bones 

všechny recenze uživatele

Tento film nese na svých bedrech dvě obrovské lži. "Průlomová" role Drew Barrymore v "erotické" "thrilleru". A druhá je: "Hraje" Leonardo DiCaprio. Za prvé, Jedovatý břečťan není tak hloupý jak se zdá. Děj je o tom, jak si holka udělá kamarádku a ta (Drew Barrymore) začne pomalu ovládat její (Sara Gilbert) rodinu zevnitř. Zní to zajímavě. Matka má smrtelnou nemoc a Drew je tak pozitivní, že dá matce chuť do života. Otec je chlípník a Drew ho přitahuje. Drew to nevadí a ráda ho obšťastňuje. Sara Gilbert začíná být nervózní, protože se začne od své rodiny odcizovat. Dál už bych musel spoilerovat. Celkově je nejedná o špatný film. Herecky to všichni zvládají. Drew už není děvčátko z E.T. - Mimozemšťan, ale rozhodně se nejedná o "průlomovou" roli, protože tenhle film nikdo nezná, ani neznal ;-) Sara Gilbert je dobrá, i přesto, že její postava rozhodně nepatří mezi ty nejsympatičtější. Ano, málem bych zapoměl. Ten Leonardo. Ten je v celém filmu 5 vteřin a dělá stunt. To, že je napsaný v obsazení je pouze klamání zákazníka :D ()

H.Gordon 

všechny recenze uživatele

Od odpadu ke třem hvězdičkám...jediná role, kdy mi Drew Barrymore byla opravdu nesympatická, ale to je pochopitelně tou rolí. Do půlky filmu jsem byla přesvědčená, že dám jednu hvězdičku, ale kvůli závěru jsem nakonec dala slabší trojku. Jsem ráda tak, jak to dopadlo. Zajímavý psychologický thriller..Sára Gilbert mě opět mile překvapila ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Myslím, že tenhle soft thriller o holkách a pro holky je tak o patnáct dvacet procent podhodnocený (46%). Atmosféru má slušnou a příběh (i když nepříliš originální) je docela záživný; a kdo ví, jestli z jeho začátku nenačerpali inspiraci tvůrci ještě lepšího "holčičího" Foxfire s Angelinou o pár let později. Zmalovaná Barrymore sice vypadá jako parodie na panenku Barbie, ale Skerritt je fajn, Ladd se mi stabilně líbí (a jako depresivní souchotinářka permanentně navlečená v noční košili je nekrofilně sexy), ale ze všech nejlepší je skoro neznámá Sara Gilbert v roli nepůvabné, ukázkově zpruzené a samorostlé intelektuální náctky. Její obličeje a průpovídky nemají chybu a ona je taky ten hlavní důvod, proč jsem si Poison Ivy udržel až dodnes v paměti, i když jsem ho naposledy viděl ještě v minulém tisíciletí. A zajímavost: na několik vteřin se tu z dálky mihne i DiCaprio. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (7)

  • Leonardo DiCaprio se ve filmu ukázal na 5 vteřin. V úvodu filmu je vidět ve scéně, kdy vybíhají žáci ze školy, jako kluk v modrozeleném rugbyovém tričku a bílých šortkách. (BOSCHi)
  • Film měl pracovní zázev Ivy a scénář se před natáčením jmenoval "Fast Lane" (Terva)
  • Drew Barrymore měla v choulostivých scénách dublérku. To později komentovala s tím, že by zaskakující dívku nechtěla urazit, ale její poprsí je hezčí. (Fenk)

Reklama

Reklama