Reklama

Reklama

Potíže s Arizonou

  • Česko Zmatky v Arizoně (více)
Trailer

Obsahy(1)

Dvakrát soudně trestaný kriminálník, notorický zlodějíček H. I. Donnough, se znovu a znovu ocitá ve vězení. Při jednom ze svých dalších pobytů v tomto zařízení se zamiluje do půvabné mladé policistky Edwiny. A protože náklonnost je vzájemná, rozhodnou se po jeho propuštění z vězení pro svatbu. Ač se to zdá nemožné, vytvoří šťastný a harmonický manželský pár. Na obloze jejich spokojenosti pluje jenom jeden jediný mrak. Edwina totiž nemůže mít děti. A právě po miminku oba dva velmi touží. Jenže vzhledem k McDonnoughově minulosti nepřichází adopce v úvahu. Jednoho dne se rozhodnou dítě získat jinou cestou, a to za každou cenu. Jediným možným způsobem je krádež. Vyberou si a unesou jedno z právě narozených paterčat místního hlavouna a magnáta Nathana Arizony. Netřeba dodávat, že bohatý tatík se samozřejmě snaží potomka získat zpět, takže pracně nabyté štěstí nemá dlouhého trvání. Gale a Evelle, zlodějíčkovi bývalí kumpáni z vězení, ve snaze získat tučné "nálezné" malého Arizonu unesou. A tak po dítěti pátrá nejen Arizona senior, který si najal schopného střelce, ale také "adoptivní rodiče" malého človíčka. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (206)

Morien 

všechny recenze uživatele

(1001) Faking jé. Až jsem si říkala, proč tohle není taky takový kult jako Big Lebowki nebo Fargo. I když možná je, jenom já o tom nevím, ale to spíš ne, protože na tohle moc nenarážím ve formě popkulturních referencí. Ježiš, poslouchej se Dagmar, co to píšeš za kecy. Prostě se mi fakt líbilo, jak si film dělá prdel ze všecho a ze všech, zejména z rodičovství a Američanů. A někdo prej říkal, že i z Poláků, ale to mi ani nepřišlo, dva vtipy zase není tolik, a ty ostatní, jestli tam byly, jsem nepostřehla. Už to děláš zase, přestaň si povídat sama se sebou! ()

veru_needy 

všechny recenze uživatele

Film je plný hlášek a gagů a sám o sobě je celkem zajímavý a svižný. Už počáteční spojení policistky a známého recidivisty dává tušit, že toto nebude jen obyčejná komedie. Když je hlavní hrdina 'vyslán' svou manželkou uloupit jedno z miminek, mé tušení, že to bude pěkně ulítlá a praštěná komedie, se naplnilo. - "We figured there was too much happiness here for just the two of us, so we figured the next logical step was to have us a critter." ()

Reklama

Slasher 

všechny recenze uživatele

Tahle raná Coenovka sice nese příslib do budoucna a jde ve stopách ztřeštělý starý komedie, Nick Cage je jako white trash prosťáček ve formě, má to ale jeden zásadní háček - ta sranda prostě není vůbec vtipná. A story kolem kradenýho mimina mě taky dvakrát netankla. Nefungovalo to na mě, působilo příliš trapně a nahodile, bohužel. ()

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Komedie, kterou jsem měl v dětství moc rád, teď jsem si jí po letech zopakoval a pořád to je dobrá zábava. Scénář plný vtipných dialogů nebo komentářů, rozježený Cage, zloděj John Goodman a dokonalý démonický lovec lidí Leonard Smalls. Film má trochu nádech pohádkové atmosféry. Režie se Coenům opravdu povedla. Uvedení do do příběhu pomocí téměř desetiminutové montážní sekvence ( ty já mám moc rád ) za countryové pískací melodie Cartera Burwella patří k vrcholům filmu. A pak scény s lovcem lidí, plné skvělých nápadů. V celém filmu je vynikajicí práce s kamerou a střihem, řekl bych na Coeny až nezvykle dynamická ( subjektivní záběry, jízdy ). Jen škoda zbytečně sentimentální postavy Holly Hunter ( když nepočítám její poldovskou kariéru ), já bych radši větší cynismus. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Být všichni lupiči pohodově apatyčtí jako H. I., tak bych je snad i měl rád. Navíc mám poměrně silně vyvinuté sociální cítění, takže si myslím, že když má někdo něčeho (peněz, žen, dětí) moc, tak by se měl rozdělit s těmi, na které nezbylo. Až potud je vše v pořádku, ale on ten příběh je snad až příliš triviální, fórky jsou do něj natlačeny s jistou mírou násilí a ač jsem se celkem bavil, tak vím, že Coenové mě umí zabít vtipy daleko brutálnějšími než jsou ty arizonské. ()

Galerie (93)

Zajímavosti (22)

  • Postava Edwiny bola napísaná špeciálne pre Holly Hunter. (m.a.t.o.)
  • Nathan Junior nemá vo filme ani jednu scénu, v ktorej plače. Všetky ostatné hlavné postavy áno. (m.a.t.o.)
  • Florence nie je len meno matky pätorčiat, ale aj názov mesta, ktoré sa nachádza v Arizone. (m.a.t.o.)

Související novinky

Zemřel herec M. Emmet Walsh

Zemřel herec M. Emmet Walsh

21.03.2024

Ve věku osmaosmdesáti let zemřel v americkém Vermontu herecký veterán M. Emmet Walsh. Výrazný představitel zejména vedlejších rolí ve filmech jako Blade Runner, Zbytečná krutost a Potíže s Arizonou… (více)

Reklama

Reklama