Reklama

Reklama

Potíže s Arizonou

  • Česko Zmatky v Arizoně (více)
Trailer

Obsahy(1)

Dvakrát soudně trestaný kriminálník, notorický zlodějíček H. I. Donnough, se znovu a znovu ocitá ve vězení. Při jednom ze svých dalších pobytů v tomto zařízení se zamiluje do půvabné mladé policistky Edwiny. A protože náklonnost je vzájemná, rozhodnou se po jeho propuštění z vězení pro svatbu. Ač se to zdá nemožné, vytvoří šťastný a harmonický manželský pár. Na obloze jejich spokojenosti pluje jenom jeden jediný mrak. Edwina totiž nemůže mít děti. A právě po miminku oba dva velmi touží. Jenže vzhledem k McDonnoughově minulosti nepřichází adopce v úvahu. Jednoho dne se rozhodnou dítě získat jinou cestou, a to za každou cenu. Jediným možným způsobem je krádež. Vyberou si a unesou jedno z právě narozených paterčat místního hlavouna a magnáta Nathana Arizony. Netřeba dodávat, že bohatý tatík se samozřejmě snaží potomka získat zpět, takže pracně nabyté štěstí nemá dlouhého trvání. Gale a Evelle, zlodějíčkovi bývalí kumpáni z vězení, ve snaze získat tučné "nálezné" malého Arizonu unesou. A tak po dítěti pátrá nejen Arizona senior, který si najal schopného střelce, ale také "adoptivní rodiče" malého človíčka. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (206)

Cimr 

všechny recenze uživatele

Coenovci jsou pro mě typickým příkladem tvůrců na čtyři hvězdičky. Jejich filmy mám rád, baví mě, ale žádný mě zatím neposadil na zadek s otevřenou hubou. A Potíže s Arizonou jsou v tomto ohledu typický coenovský film: přijemně odsejpá, nenudí, navíc ta stará známá prachem a krví oplývající Arizona a sympaticky nesympatičtí hrdinové trousící bezva hlášky... Jenže, jako obvykle, k dokonalosti mi kousek chybí. ()

Sobis87 

všechny recenze uživatele

Kdo by to čekal, že Coeni po svém ultrakrutém debutu Zbytečná krutost přijdou s tak švihlou a nadsazenou komedií, která chvílemi koketuje až s bizarností. Opět jsme zavedeni do světa kriminálníků, ti jsou zde ale oproti předešlému filmu neskutečně vtipnými karikaturami, které řvou jako panáci z grotesek a pobaví už jen svým vzhledem. Celé to vyprávění o touze po mateřství, která vyústí v kriminální čin(y), je lemováno kvanty skvělých nápadů, ať jsou verbální nebo čistě vizuální povahy. Bratři Coenovi tentokrát nejsou tolik svázáni žánrovostí svého díla (jako např. u Millerovy křižovatky, Zbytečné krutosti nebo Muže, který nebyl…ale i zde byli vysoce inovativní) a tak si mohli dovolit více popustit uzdu své fantasii, což vyústilo v neskutečně nápaditou režii, nemalé množství skvělých charakterů a obdivuhodné herecké výkony v čele s neskutečně roztomilou Holly Hunter mluvící s vtipným yankeeským přízvukem, roztěkaným Nicolasem Cagem (v té době to byl ještě komediální záměr) a praštěnou dvojicí lupičů ztvárněných Johnem Goodmanem a Williamem Forsythem. Z dalších filmů, které Coeni natočili, vím, že tahle dvojka dokáže ještě lepší věci a při tvorbě Raising Arizona byla ještě v tzv. zahřívacím kolem. Ty opravdové komediální majstrštyky vznikly až několik let poté, viz. Záskok, Big Lebowski a Bratříčku, kde jsi? Tu pátou hvězdu si tedy nechávám pro ně.85% ()

Reklama

classic 

všechny recenze uživatele

Zmätky v Arizone, som strašne dávno videl v televízii s príšernym dabingom, už neviem, ktorým, ale čo viem, že som podcenil hodnotenie filmu, ktoré som hodil, len tak od brucha, zistil som, že je to prekvapivo - strhujúca záležitosť, ktorá ma OSLNILA, dostala do kolien, a to najmä, kvôli Nickymu Cageovi, o ktorom by som to dnes, len sotva - povedal, Cage bol vždy, taky milý - MAGOR, hm... mal aj filmové úlohy, ktoré ho katapultovali medzi áčkových hercov, ktorým sa ponúkali špičkové produkcie, čo a kde, je v súčasnosti, je tradične známe, i že je synovcom - F. F. Coppolu, udalosti nezmení, ale i samotný režisér - Godfathera, či Apokalypsy, taktiež extrémne dlho, nič poriadne nenakrútil. I Holly Hunter si zahrala bláznivú postavu, že by som o nej nepovedal, že zvládne, napríklad - oscarové Piano, za ktoré má Cenu Akadémie. Frances si, pre zmenu, zahrala len na chvíľu, za to John Goodman, na seba, výrazne upozornil. Cage si zahral, recidivistu - H. I. McDunnough, používa pri svojom mene, prvé dve písmená H I, tento, inak milý chlapík sa špecializuje na obchody so samoobsluhou, robí to inak i preto, že keď ho zabásnu, tak slintá po krásnej policajtke, Edwine, takto ju niekoľkokrát namotáva, aby si ho zobrala, tak sa aj stane, len, bohužiaľ, nemôžu mať deti, tak si jedno z pätorčiat - ukradnú, krpatého Nathana Juniora, dieťa miestneho magnáta - nábytkárskeho komplexu. Prihlási sa i LOVEC ODMIEN, ktorý chce, stoj, čo stoj, decko vypátrať, či dvaja známi, ktorí utiekli z basy, sa prikmotria do H I ovho života, pričom, decko unesú. Jednoducho, pekelne zábavný film, ktorý som si užíval - plnými dúškami, i preto, kto je na ňom - podpísaný, opäť len Joel, ale Ethan mu zdatne a úspešne sekunduje. Parádna vec, vôbec jeden z najobľúbenejších filmov od nich, ktorý som videl, no na svedomí to má - Nicolas Cage, ktorý vtedy patril medzi absolútnu hereckú špičku, škoda, že dnes sa to o ňom, už povedať, nedá, ale koľko, je takých hercov, ktorí po čase - stroskotali, ako Nicky ? Aspoň, že jestvuje spôsob, ako si nájsť cestičku k tým, starým - dobrým časom, keď to ešte stálo za to. ()

Morien 

všechny recenze uživatele

(1001) Faking jé. Až jsem si říkala, proč tohle není taky takový kult jako Big Lebowki nebo Fargo. I když možná je, jenom já o tom nevím, ale to spíš ne, protože na tohle moc nenarážím ve formě popkulturních referencí. Ježiš, poslouchej se Dagmar, co to píšeš za kecy. Prostě se mi fakt líbilo, jak si film dělá prdel ze všecho a ze všech, zejména z rodičovství a Američanů. A někdo prej říkal, že i z Poláků, ale to mi ani nepřišlo, dva vtipy zase není tolik, a ty ostatní, jestli tam byly, jsem nepostřehla. Už to děláš zase, přestaň si povídat sama se sebou! ()

LeoH 

všechny recenze uživatele

Mladičkému Cageovi komediální poloha sekne stejně jako raným Coenům zcela neartově přímočarý crazy žánr futrovaný obratným zacházením s kamerou a střihačskými nůžkami. Kontrast „nóbl“ komentáře a dialogů se zběsilým děním na plátně nebo bluegrassová předělávka Ódy na radost, to je přesně můj šálek lehčího (lehce retardovaného) humoru. Taková chytře udělaná bezstarostná blbina to je. ()

Galerie (93)

Zajímavosti (22)

  • Fotografia Nicolasa Cagea (H.I. McDunnough) a jeho kolegyne Holly Hunter (Edwina McDunnough) z filmu sa objavila na obálke srbskej učebnice biológie pre ôsmakov. (hollci)
  • Nathan Junior nemá vo filme ani jednu scénu, v ktorej plače. Všetky ostatné hlavné postavy áno. (m.a.t.o.)

Související novinky

Zemřel herec M. Emmet Walsh

Zemřel herec M. Emmet Walsh

21.03.2024

Ve věku osmaosmdesáti let zemřel v americkém Vermontu herecký veterán M. Emmet Walsh. Výrazný představitel zejména vedlejších rolí ve filmech jako Blade Runner, Zbytečná krutost a Potíže s Arizonou… (více)

Reklama

Reklama