Reklama

Reklama

Dračí život Bruce Lee

  • USA Dragon: The Bruce Lee Story (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Životní příběh krále kung-fu filmů, který vedl z ulic Hongkongu až k hvězdné slávě... “Vždy buď sám sebou. Projevuj svou osobnost a vždy si věř”. Legendární herec kung-fu filmů Bruce Jun Fan Lee se narodil v San Franciscu a dětství prožil v Hongkongu. Jako třináctiletý začal studovat bojová umění, ale věnoval se i tanci. V osmnácti letech odešel do Spojených států a zde se zformovalo jeho vlastní bojové umění Jeet Kune Do, které Bruce Lee předával řadám svých studentů. Filosofie Jeet Kune Do spočívala v jednoduchosti, přímosti a osobní svobodě. Hollywood objevil Bruce Lee v polovině 60. let, ale průlomem v jeho kariéře se stal hongkongský film Velký šéf, který se setkal s obrovským úspěchem. Následující filmy “Malého draka” z Bruce Lee udělaly mezinárodní hvězdu, která ale zářila jen velmi krátce. Bruce Lee zemřel náhle v roce 1973, ve věku nedožitých 33 let... Film Roba Cohna představuje Bruce Lee nejen jako odhodlaného bojovníka, filozofa, filmovou hvězdu i muže stíhaného temnými démony, ale především jako nesmrtelnou legendu. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (132)

Brano 

všechny recenze uživatele

Životopisný film o jednom z najväčších majstrov kunfu. Jednoduchý a veľmi zaujímavo zrežírovaný príbeh s príjemným hereckým obsadením, ktorý nám približuje jeho začiatky v Amerike. Bruce ako herec mi nikdy nič nehovoril, no ako športovec to bolo naozaj majster a som rád, že som videl tento film a trochu si priblížil aj jeho súkromný život. Kto vie vlastne do akej miery autori zachytili skutočnosť. ()

PALINO 

všechny recenze uživatele

Život Bruca Lee je určite zaujímavý a dramatický a tak je škoda, že Cohenov film využil tento potenciál iba z polovice. Zvľášť prvá polovica filmu je spracovaná až mierne nezáživným spôsobom, čo ale následne vynahradzuje lepšia druhá polka. Príjemná je hudba Randyho Edelmana a Jason Scott Lee sa na úloha Bruca Lee určite hodí, ale z hereckého hľadiska strieda dobré i slabšie chvíle. ()

Reklama

Shit 

všechny recenze uživatele

Pěknej dokumenární filmt o životě Bruce Leeho, akorát mi v některých momentech přišlo, že si tvůrci ten jeho život trošku přikrášlili nebo něco dovymyslel. Nicméně i tak byl jeho život docela zajímavej a za zfilmování určitě stál. Hlavní herec Jason Scott Lee je Bruci Leemu fakt docela hodně podobnej a skoro stejně rychlej a to filmu dodává víc na realističnosti. Ale nemůžu se zbavit dojmu, že přes to všechno, že to je o životě Bruce Leeho to vypadalo jako lacinný béčko ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Životopisný snímok jednej z najväčších hereckých legiend, ktorý, ale teraz si nechcem veľmi vymýšľať, to berie trošku z inej strany, ako by sa zdalo vhodné. Maximálne hodnotenie mu uniká za to, že sa minimálne sústredí na Bruceovu hereckú dráhu, ktorá poskytovala mnoho sfilmovania vhodných situácií. A takisto za akúsi až nadprirodzenú vložku ( vymyslenú ? ), ktorá tam vôbec nepasuje. Ten zvyšok je vynikajúco odvedená práca s vynikajúcou a mnohokrát inde použitou hudbou Randy Edelmana. ()

papadoce 

všechny recenze uživatele

Ďalší návrat do mého mládí. Kedysi som tento film veľmi uznával a navyše som mastil na Sega megadrive rovnomennú hru, takže môžem povedať, že som bol skutočným fanúšikom. S nadsázkou ale môžem povedať aj to, že keď sa dnes povie Bruce Lee, predstavím si Brada Pitta ako ho otrieskal o kapotu auta a je mi do smiechu. Bruce bol bez pochýb legenda Kung Fu a keby dnes žil, pravdepodobne by hral v niektorom z pokračovaní Expendables, no život to chcel inak. Film prebehne asi za päť minút Bruceove detstvo a potom začne takým pomerne nečakaným spôsobom, bitkou. Naozaj neviem posúdiť či to má niečo spoločné so skutočným životom legendy, ale choreografie súbojov sú na veľmi slušnej úrovni a Jason Scott dával Leeho na výbornú. Pohyby, zvuky, fakt sa do toho slušne vložil. Problémom asi je spôsob ako sa do deja dostávame. Jednoducho bez nejakých vysvetlení, bez potreby čo i len priemerných hereckých výkonov sa iba presúvame plynule k ďalšej bitke. Divák si musí mnoho vecí doplniť len vo vlastnej fantázii a na základe hrubo načrtnutej kostry skladať mozaiku tej príbehovej časti. To bitkám je naopak venovaný slušný priestor a sú zvládnuté viac ako dobre. Mňa by asi potešilo keby malo rovnakú kvalitu a hĺbku aj samotné zameranie sa na príbeh. Vtedy mi to nevadilo, ale vekom a množstvom videných filmov sa aj moje očakávania menia a prakticky narastajú. A tento level Dračí život zo začiatku nedosahuje. Ale ako píšem, mlátenice znesú prísne kritériá aj v súčasnosti. Tento stav trvá asi do tretiny filmu, potom sa to celkom vyrovná. Objavia sa už aj dlhšie zmysluplné dialógy a celkovo sa to začne správať filmovejšie. Dobrý ťah, nemohlo to tak byť od začiatku? Linda bola, teda ak taká naozaj bola, láskavou a milujúcou partnerkou a správnou ženou pre život muža. V tej pasáži už ale naozaj sledujeme cestu aziata v Amerike v rokoch šesťdesiatych, vzostup jeho kung-fu školy ako aj pád po ťažkom zranení. Na Lauren Holly absolútne nevidieť, že má 30, to by som netipoval ani omylom. Má neskutočne krásne telo a mladučkú tvár, no treba povedať, že od zamilovanej študentky, cez podporujúcu partnerku až po matku, hraje výborne a uveriteľne. Film venuje minimum pozornosti Bruceovej smrti, ale je dôstojnou poctou jeho životu. Zaslúžene v červenom. Kedysi by som dal asi aj päť, no dnes musím strestať ten chaotický začiatok od scény k scéne. Palec nahor. ()

Galerie (60)

Zajímavosti (18)

  • Hlavní představitel se na hlavní roli legendárního Bruce Lee připravoval velmi tvrdým tréningem - 7 týdnů před kamerovýma zkouškama začal sám trénovat Jeet Kun Do a když dostal roli, další 4 měsíce trénoval s bývalým žákem Bruce Leeho a to s Jerrym Poteetem (často pracuje jako filmový poradce a odborník přes bojová umění). (Lynette)
  • Herec Jason Scott Lee byl roku 1994 nominován na cenu MTV MOVIE AWARD v kategorii "nejlepší průlomový výkon". (Lynette)
  • Ve snímku má malou roli zpěvačky Shannon Lee, dcera Bruce Leeho, jemuž byl snímek věnován. (Rominator)

Reklama

Reklama