foto

Michael Cudlitz

  • nar. 29.12.1964 (55 let)
    New York City, New York, USA

Biografie

29.listopadu 1964 na Long Islandu v New Yorku se narodil tento americký herec. Navštěvoval Californian Institute of the Arts. Svůj filmový debut si odbyl roku 1992 ve filmu Roberta Redforda TEČE TUDY ŘEKA v roli Chuba. Předtím hrál v menších seriálových rolích. Rok poté se objevil ve snímku DRAČÍ ŽIVOT BRUCE LEE. Po další čtyři roky hrál spíše v menších rolích, při kterých na sebe nedával moc vědět, až poté přišla role v kriminální komedii JASNÝ TERČ, kde hlavní úlohu měli sourozenci Cusackovi. Další rok přišla další velmi zajímavá nabídka. V roli policejního odstřelovače Palerma si zahrál ve filmu VYJEDNAVAČ režiséra F.Gary Greye.

Následující léta získával měnší role v nepříliš kvalitních snímcích. Romantická komedie ŽIVELNÁ POHROMA, drama ZKAŽENÁ NEVINNOST (oba 1999). Až v roce 2001 přišla, jak pro něj, tak i pro mnoho dalších herců skvělá herecká příležitost ve válečném seriálu BRATRSTVO NEOHROŽENÝCH rolí seržanta Randellmana. Dva roky na to následovala opět role ve válečném dramatu ŽIVĚ Z BAGDÁDU v roli Toma Murphyho.

Následující roky, až do nyní se věnoval spíše seriálům, ve kterých se objevil v pár epizodách viz.24 HODIN, ZTRACENI, ÚTĚK Z VĚZENÍ ad. Na nějaký čas také zakotvil v seriálu POLICEJNÍ VYJEDNAVAČI (2006) v roli velitele zásahové jednotky Franka Rogerse, v tomto seriálu se potkal také s hercem ze seriálu BRATRSTVO NEOHROŽENÝCH Ronem Livingstonem. Ještě tentýž rok hrál ve filmu ZBĚSILÝ ÚTĚK.

V současnosti se stále věnuje hraní. Svůj hlas poskytl v počítačových hrách série Call of Duty. Je ženatý a se svou ženou Rachel má dva syny.

Josef "MATADOR" Nepomucký

Herecká filmografie

Filmy

2019 Five Women in the End
2018 Driven
2013 Pawn Shop Chronicles: Historky ze zastavárny
2012 Dark Tourist
Rogue River
2011 Inside Out
Satin
Vraždy v Lake City (TV film)
2009 Imigranti
Náhradníci
Stolen
2008 Danny Fricke (TV film)
Sex Drive
Tenure
2006 Zběsilý útěk
2003 Welcome to the Neighborhood
2002 Živě z Bagdádu (TV film)
2000 Blessed Art Thou
Zkažená nevinnost
1999 Small Change
Živelná pohroma
Život panny
1998 Vyjednavač
Žízeň (TV film)
1997 Jasný terč
1996 Follow the Bitch
Last Exit to Earth (TV film)
Revanš
Šampióni 3
1994 A Body to Die for: The Aaron Henry Story (TV film)
1993 Dračí život Bruce Lee
Klub lhářů
1992 Teče tudy řeka
1989 Crystal Ball

TV seriály

2020 Živí mrtví (TV seriál) - a.z.
What We Become (S10E13) - a.z.
2019 The Kids Are Alright (TV seriál)
Irish Goodbye (E23)
Whales (E22)
Mike's Award (E21)
další epizody (10)
2018 The Kids Are Alright (TV seriál)
Valentine's Day (E13)
Vietnam (E12)
Mailbox (E11)
další epizody (13)
Malý Sheldon (TV seriál)
Gluony, guacamole a fialová (S01E19)
Živí mrtví (TV seriál)
What Comes After (S09E05)
2017 Živí mrtví (TV seriál)
První den zbytku života (S07E16)
2016 Kings of Con (TV seriál)
Profesionální lháři (TV seriál)
Není to snadné (S05E10)
Násilná dohoda (S05E09)
Živí mrtví (TV seriál)
Jednoho dne už nebudete (S07E01)
2015 Hráči (TV seriál)
Tváří v tvář (S01E09)
Manipulace (S01E08)
Živí mrtví (TV seriál)
Poslední den na Zemi (S06E16)
Na východ (S06E15)
Dvojnásobná dálka (S06E14)
další epizody (16)
2014 Živí mrtví (TV seriál)
Večírek (S05E13)
Pamatuj (S05E12)
Nedůvěřuj a prověřuj (S05E11)
další epizody (15)
2013 Policajti z L. A. (TV seriál)
Reckoning (S05E10)
Chaos (S05E09)
The Felix Paradox (S05E08)
další epizody (10)
2012 Policajti z L. A. (TV seriál)
Thursday (S04E10)
Risk (S04E09)
God's Work (S04E08)
další epizody (10)
2011 Policajti z L. A. (TV seriál)
Graduation Day (S03E10)
Failure Drill (S03E09)
Fixing a Hole (S03E08)
další epizody (10)
2010 Policajti z L. A. (TV seriál)
Maximum Deployment (S02E06)
What Makes Sammy Run? (S02E05)
The Runner (S02E04)
další epizody (6)
2009 Policajti z L. A. (TV seriál)
Derailed (S01E07)
Westside (S01E06)
Two Gangs (S01E05)
další epizody (6)
Knight Rider - Legenda se vrací (TV seriál)
Exit Light, Enter Knight (E13)
Božská mrcha (TV seriál)
The Heart of a Cop (S02E08)
Kriminálka Las Vegas (TV seriál)
Temná šichta (S09E11)
2008 Uklízeč (TV seriál)
Na doživotí (TV seriál)
Když se otevře země (S02E06)
Ztraceni (TV seriál)
Začátek konce (S04E01)
2007 Na doživotí (TV seriál)
Zasypej jámu (S01E11)
Pilot (S01E01)
Myšlenky zločince (TV seriál)
Identita (S03E07)
Sběratelé kostí (TV seriál)
Smrt koně (S03E03)
2006 Policejní vyjednavači (TV seriál)
Útěk z vězení (TV seriál) - a.z.
Bolshoi Booze (S02E11) - a.z.
Kriminálka New York (TV seriál)
Supermani (S02E19)
2005 Tam někde (TV seriál)
V utajení (TV seriál)
Intramural (S01E08)
Útěk z vězení (TV seriál)
Ve jménu ďábla, část druhá (S01E07)
Ve jménu ďábla, část první (S01E06)
Lékařské záhady (TV seriál)
Mousetrap (E15)
Ztraceni (TV seriál)
Střet (S02E08)
Kriminálka Miami (TV seriál)
Není co ztratit (S03E16)
Mrtvá zóna (TV seriál)
Babble On (S04E09)
2004 Plastická chirurgie s. r. o. (TV seriál)
Joel Gideon (S02E05)
JAG (TV seriál)
Ber to jako chlap (S09E17)
2003 24 hodin (TV seriál)
Day 2: 4:00 p.m.-5:00 p.m. (S02E09)
2002 24 hodin (TV seriál)
Day 2: 3:00 p.m.-4:00 p.m. (S02E08)
Day 2: 2:00 p.m.-3:00 p.m. (S02E07)
Advokáti (TV seriál)
The Test (S06E11)
2001 Bratrstvo neohrožených (TV seriál)
Body (E10)
Proč bojujeme? (E09)
Poslední hlídka (E08)
další epizody (9)
Odpočívej v pokoji (TV seriál)
Křižovatky (S01E08)
Philly (TV seriál)
Live and Leg Die (E11)
Kriminálka Las Vegas (TV seriál)
Společná práce (S02E09)
1999 Love & Money (TV seriál)
Buffy, přemožitelka upírů (TV seriál)
Outsider (S03E13)
Nemocnice Chicago Hope (TV seriál)
And Baby Makes 10 (S05E21)
1998 Kutil Tim (TV seriál)
Divoká voda (S08E01)
1997 JAG (TV seriál)
Zásahová jednotka (S02E11)
Správná pětka (TV seriál)
Past Imperfect (S04E02)
1996 Pohotovost (TV seriál)
Léčitelé (S02E16)
Odpadlík (TV seriál)
Vysoká sázka (S05E08)
Dům pro panenky (S04E20)
1994 Picket Fences (TV seriál)
Elective Conduct (S03E06)
1993 Beverly Hills 90210 (TV seriál)
Nashledanou, Sbohem, Auf Wiedersehen (S04E01)
Maturita 1 (S03E29)
Noc, na kterou se nezapomíná (S03E27)
další epizody (7)
1992 Krok za krokem (TV seriál)
Sami doma (S01E14)
Beverly Hills 90210 (TV seriál)
Doma a daleko (S03E10)
Příběh v pozadí (S03E08)
Má píseň (S03E07)
další epizody (4)

Dokumentární

2019 Return to Hardwick
2017 The Walking Dead: Behind the Dead (TV film)
2001 Jak se točil seriál Bratrstvo neohrožených (TV film)

Režijní filmografie

TV seriály

2019 Živí mrtví (TV seriál)
Open Your Eyes (S10E07)
Silence the Whisperers (S10E04)
2018 Živí mrtví (TV seriál)
Stradivarius (S09E07)

Fanoušci tvůrce