foto

Michael Cudlitz

  • nar. 29.12.1964 (52 let)
    New York City, New York, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

29.listopadu 1964 na Long Islandu v New Yorku se narodil tento americký herec. Navštěvoval Californian Institute of the Arts. Svůj filmový debut si odbyl roku 1992 ve filmu Roberta Redforda TEČE TUDY ŘEKA v roli Chuba. Předtím hrál v menších seriálových rolích. Rok poté se objevil ve snímku DRAČÍ ŽIVOT BRUCE LEE. Po další čtyři roky hrál spíše v menších rolích, při kterých na sebe nedával moc vědět, až poté přišla role v kriminální komedii JASNÝ TERČ, kde hlavní úlohu měli sourozenci Cusackovi. Další rok přišla další velmi zajímavá nabídka. V roli policejního odstřelovače Palerma si zahrál ve filmu VYJEDNAVAČ režiséra F.Gary Greye.

Následující léta získával měnší role v nepříliš kvalitních snímcích. Romantická komedie ŽIVELNÁ POHROMA, drama ZKAŽENÁ NEVINNOST (oba 1999). Až v roce 2001 přišla, jak pro něj, tak i pro mnoho dalších herců skvělá herecká příležitost ve válečném seriálu BRATRSTVO NEOHROŽENÝCH rolí seržanta Randellmana. Dva roky na to následovala opět role ve válečném dramatu ŽIVĚ Z BAGDÁDU v roli Toma Murphyho.

Následující roky, až do nyní se věnoval spíše seriálům, ve kterých se objevil v pár epizodách viz.24 HODIN, ZTRACENI, ÚTĚK Z VĚZENÍ ad. Na nějaký čas také zakotvil v seriálu POLICEJNÍ VYJEDNAVAČI (2006) v roli velitele zásahové jednotky Franka Rogerse, v tomto seriálu se potkal také s hercem ze seriálu BRATRSTVO NEOHROŽENÝCH Ronem Livingstonem. Ještě tentýž rok hrál ve filmu ZBĚSILÝ ÚTĚK.

V současnosti se stále věnuje hraní. Svůj hlas poskytl v počítačových hrách série Call of Duty. Je ženatý a se svou ženou Rachel má dva syny.

Josef "MATADOR" Nepomucký

Herecká filmografie

Filmy

2013 Pawn Shop Chronicles: Historky ze zastavárny
2012 Dark Tourist
Rogue River
2011 Inside Out
Satin
Vraždy v Lake City (TV film)
2009 Imigranti
Náhradníci
Stolen
2008 Danny Fricke (TV film)
Sex Drive
Tenure
2006 Zběsilý útěk
2003 Welcome to the Neighborhood
2002 Živě z Bagdádu (TV film)
2000 Blessed Art Thou
1999 Small Change
Zkažená nevinnost
Živelná pohroma
Život panny
1998 Vyjednavač
Žízeň (TV film)
1997 Jasný terč
1996 Follow the Bitch
Last Exit to Earth (TV film)
Revanš
Šampióni 3
1994 Body to Die for: The Aaron Henry Story, A (TV film)
1993 Dračí život Bruce Lee
Liars' Club, The
1992 Teče tudy řeka
1989 Crystal Ball

TV seriály

2017 Živí mrtví (TV seriál)
První den zbytku života (S07E16)
2016 Kings of Con (TV seriál)
Živí mrtví (TV seriál)
Jednoho dne už nebudete (S07E01)
2015 Hráči (TV seriál)
Tváří v tvář (S01E09)
Manipulace (S01E08)
Živí mrtví (TV seriál)
Poslední den na Zemi (S06E16)
Na východ (S06E15)
Dvojnásobná dálka (S06E14)
další epizody (16)
2014 Živí mrtví (TV seriál)
Večírek (S05E13)
Pamatuj (S05E12)
Nedůvěřuj a prověřuj (S05E11)
další epizody (15)
2009 Policajti z L. A. (TV seriál)
2008 Uklízeč (TV seriál)
Na doživotí (TV seriál)
Když se otevře země (S02E06)
Ztraceni (TV seriál)
Začátek konce (S04E01)
2007 Na doživotí (TV seriál)
Zasypej jámu (S01E11)
Pilot (S01E01)
Sběratelé kostí (TV seriál)
Smrt koně (S03E03)
2006 Policejní vyjednavači (TV seriál)
Útěk z vězení (TV seriál) - a.z.
Bolshoi Booze (S02E11) - a.z.
2005 Tam někde (TV seriál)
Útěk z vězení (TV seriál)
Ve jménu ďábla, část druhá (S01E07)
Ve jménu ďábla, část první (S01E06)
V utajení (TV seriál)
Intramural (S01E08)
Ztraceni (TV seriál)
Střet (S02E08)
Kriminálka Miami (TV seriál)
Není co ztratit (S03E16)
2004 Plastická chirurgie s. r. o. (TV seriál)
Joel Gideon (S02E05)
2003 24 hodin (TV seriál)
Day 2: 4:00 p.m.-5:00 p.m. (S02E09)
2002 24 hodin (TV seriál)
Day 2: 3:00 p.m.-4:00 p.m. (S02E08)
Day 2: 2:00 p.m.-3:00 p.m. (S02E07)
2001 Bratrstvo neohrožených (TV seriál)
Body (E10)
Proč bojujeme? (E09)
Poslední hlídka (E08)
další epizody (9)
Odpočívej v pokoji (TV seriál)
Křižovatky (S01E08)
Kriminálka Las Vegas (TV seriál)
Společná práce (S02E09)
1999 Love & Money (TV seriál)
Buffy, přemožitelka upírů (TV seriál)
Outsider (S03E13)
Nemocnice Chicago Hope (TV seriál)
And Baby Makes 10 (S05E21)
1996 Pohotovost (TV seriál)
Léčitelé (S02E16)
1992 Krok za krokem (TV seriál)
Sami doma (S01E14)

Dokumentární

2016 Hardwick Aerodrome 104: Home of the 93rd Bomb Group
2001 Making of 'Band of Brothers', The (TV film)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace