Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Ve filmu, natočeném dle úspěšné divadelní hry (Pulitzerova cena), exceluje v hlavní roli James Stewart. Vystupuje zde jako Elwood P. Dowd, dobrosrdečný člověk ve středních letech, jehož nejlepším přítelem je šest stop vysoký králík Harvey, kterého vidí pouze on. Jeho sestra, které se nelíbí, že jí dělá ostudu, se rozhodne umístit ho do ústavu pro choromyslné, ale v tu chvíli začíná ohňostroj komických situací a zvratů... (Javert)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (81)

RHK 

všechny recenze uživatele

Jeden z 500 největších filmů všech dob časopisu Empire. Jedna ze 140 nejlepších komedií - 140 Greatest Comedy Movies http://www.csfd.cz/uzivatel/136528-rhk/. Celosvětově divácky úspěšný film. Nejlepší popis snímku Harvey je citátem z jiného filmu - Notting Hill: "Surreálné, ale milé." A citace z Harveyho?: "V tomto světě, Elwoode, musíš být tak moudrý, anebo tak příjemný. Nuže, roky jsem byl moudrý. Doporučuji být příjemný. A můžete mne citovat." Sledování Jamese Stewarta v roli šťastného, vřelého a laskavého Elwooda, který kamarádí se všemi a hlavně s neviditelným králíkem Harveym, bylo velmi příjemným filmovým zážitkem. Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=VvfXvW2wsuQ P.S.: Už den mi Harvey leží v hlavě, pořád přemítám, kdo je větší blázen, zda pohodář Elwood se skřítkem - králíkem, nebo my ostatní "normální". Zvyšuji hodnocení na plnou palbu. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Namiesto komentára, len jeden citát, jeden postreh a jedno tajomstvo.. Citát: "Moja mamička mi hovorievala: "Elwood, na tomto svete môžeš byť buď múdry alebo príjemný. Mnoho rokov som sa pokúšal byť chytrý. Odporúčam príjemnosť. Môžete ma citovať." Postreh: Keď dennodenne vidím tie davy naháňajúcich sa, presadzujúcich sa, súperiacich a asertívne usmievavo naladených agresívnych mužov a žien často ma napadá, či niekto ešte pozná len príjemnosť pre príjemnosť. Nie pre získanie peňažného či osobného prospechu. Asi už ani veľmi nie. Nuž čo už. Napokon prezradím tajomstvo: Viete, komu je nakoniec najlepšie? Nuž tomu, kto je príjemný (prirodzene príjemný - tu neviem, či sa to dá naučiť i v dospelosti) a zároveň tomu, kto od druhých NIČ nepotrebuje. ()

Reklama

Fleur6 

všechny recenze uživatele

Tá najrozkosnejšia rodinná komédia, akú som videla za veeľmi dlhú dobu. Musím upozorniť na pár viet z Harveyho: 1., Wilson: [reading from an encyclopedia] "P O O K A - Pooka - from old Celtic mythology - a fairy spirit in animal form - always very large. The pooka appears here and there - now and then - to this one and that one - a benign but mischievous creature - very fond of rumpots, crackpots, and how are you, Mr. Wilson?" 'How are you, Mr. Wilson?' Who in the encyclopedia wants to know?" :-)), 2., Elwood P. Dowd: "Years ago my mother used to say to me, she'd say, 'In this world, Elwood, you must be' - she always called me Elwood - 'In this world, Elwood, you must be oh so smart or oh so pleasant.' Well, for years I was smart. I recommend pleasant. You may quote me." Priznám sa, že by som prijala takého Harveyho mať doma. A vlastne, Jamesa Stewarta tiež. ()

Aleee89 

všechny recenze uživatele

Film podle divadelní hry oceněné Pulitzerovou cenou, to je osvědčená kombinace. V tomto případě si říkám, že vidět Harveyho právě jako divadelní hru musí být ještě lepší. Čekala jsem větší odvaz a legraci, ale i tak se mi tento film s přesahem k lidské duši a životním moudrům líbil. James Stewart byl opět vynikající. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Tak tento film určite nebol pre mňa. Chvíľu som sa snažil zisťovať o čom to vlastne je, ale nepodarilo sa. Je možné, že som niečo prehliadol, že nechápem žáner fantasy v spojení s komédiou, v ktorej som nenašiel situáciu na zasmiatie. V každom prípade som presvedčený, že tento film vôbec nemusel byť nakrútený. Oni by tí akademici niekoho našli, komu by prideleného Oscara dali. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (10)

  • Divadelní verze Harveyho měla premiéru 1. listopadu 1944 v divadle na 48. ulici v New Yorku a hrála se celkem 1775krát. (Javert)
  • Film obsadil v roce 2008 v žebříčku nejlepších fantasy Americké filmové instituce 7. místo. (TheDude)
  • Josephine Hull ztvárnila stejnou roli, jako ve filmu, již předtím v divadelní verzi Harveyho na Broadwayi. (Javert)

Související novinky

Z Enterprise za piáno

Z Enterprise za piáno

02.02.2010

A z Abramsových do Spielbergových rukou. Zachary „Spock“ Quinto minulý týden vyděsil všechny trekkies prohlášením, že má pronásledování fanoušky plné zuby a několik let nechce mít se Star Trekem nic… (více)

Halo žije – u Spielberga

Halo žije – u Spielberga

10.08.2009

Kolem Stevena Spielberga je poslední dobou neobyčejně rušno. I na čsfd jste četli, že hodlá produkovat adaptaci špiónských thrillerů o Mattu Helmovi a režírovat remake komedie Harvey. Je očividné, že… (více)

Reklama

Reklama