Reklama

Reklama

Masakr na holčičím večírku

(neoficiální název)
  • USA The Slumber Party Massacre (více)
Trailer

Obsahy(1)

Osmnáctiletá Trish je sama doma, a tak se rozhodne pozvat holky na mejdan. Jedna z nich je nová a lepší než ostatní v basketu, takže ji tam holky logicky nechtějí, a než aby se nechala prosit, rozhodne se zůstat doma (což je náhodou hned přes ulici) se sestrou. Mezitím se ale uprchlý vrah pěti lidí rozhodne zúročit svojí náklonnost k vrtačkám a s jednou vyrazí přímo za holkami. A kdo jim pomůže než právě jejich vyvržená kamarádka... (ČSFD.cz)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (50)

obitus 

všechny recenze uživatele

Dalsi z rady slasheru stavicich na uspechu prvnich Patku 13. Nastesti je tu kompletne zastoupeno vse, co by mel poradny slasher mit a dycha z toho ta spravna atmoska. Holky jsou celkem pekny a ani trochu se nestydej, vrahoun je sice bez charismatu, ale jeho kamaradka obri vrtacka vetsinu vynahrazuje. Skoda, ze nektera zabiti probihaji mimo zaber. Prakticky jsem se nenudil a pripoctu-li k tomu nekolik hodne povedenych zaberu a par lehkych vtipku vychazi mi hodne slusna zalezitost. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Klasika - rodiče odjedou na víkend, takže holky rozjedou dámskou jízdu, do toho je samozřejmě přijdou týpci šmírovat, ale taky přijde masovej vrah (jmenuje se Russ Thorn :-) s vrtačkou. Vrah vypadá jako nasranej talián co běžně potkáte v létě u moře, celej je v džínovym a do toho filmu jakoby spíš nepatřil. Občas je srandovní, takže se docela minul účinkem, chtělo to nějaký omaskovaný individuum. Ale co. Takže tohle je hlavní zápor a na ostatních už tolik nesejde. Třeba nechtěně vtipný momenty jako je otevírání ledničky s mrtvou kamarádkou bez toho že si jí všimnou, bullet time, nebo poprava šneka. Naopak ale pár smrtí je v pohodě a krom pár prsou (na hezkých, ale jinak nijak zvlášť charismatických herečkách) uvidíte jak to třeba vypadá, když holka vezme do ruky mačetu. It takes a lotta love for a person to do this. ()

Reklama

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Zajímavostí na tomto slasheru je, že ho režírovala žena a vsadila do něj některé "inovativní" prvky, které se v horrorech obecně později začaly objevovat častěji a častěji. Kamenem úrazu však je, že v tomto filmu ještě tyto prvky nefungují a je tak vidět i podle místních komentářů. Docela vtipné momenty, které by v celkově nadneseném duchu působily na diváka pozitivně, zde vyloženě divákovi vadí a do filmu nesedí... Jednou se ale s humorem v horrorech (bohužel ...) muset začalo, a ne všechny začátky jsou dokonalé ... Každopádně vraha vidíme hned od začátku, víme z rádia kdo to je, používá fakt skvěle vypadající nástroj - obrovskou vrtačku, která měla snad údajně symbolizovat penis a vrtání do děvčat s ní pak akt lásky vyšinutého vraha ... Na začátku dostaneme docela slušnou porci nahoty, pak už se ale spíš jen chodí, nacházejí se mrtvoly, běhá se po baráku a garáži a divák se vlastně nudí. Bohužel gore scény se z 80% dějí mimo záběr nebo jsou střižené (dnes by se v tomto filmaři vyžili mnohem více ...). Celý film nudí debilními dialogy a jedinné, co je skutečně dobré je asi 5 minutový závěrečný masakr "zbytek dívek vs vrah" ... Ale ten již tak znuděného diváka nevytrhne z příšerné nudy, kterou ho tento mírně "průkopnický" horror celou dobu trápil ... ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Plusy: skromná minutáž, priamočiarosť (už v prvej minúte hlavná hrdinka vytasí svoje prednosti, v piatej prichádza prvá akcia vŕtačky a v 8. sa dievčatá sprchujú), skvelý záverečný súboj. Mínusy: necharizmatický otravný vrah (aspoň maskou mu bolo treba zakryť ten jeho hnusný ksicht), chýbajúca mytológia okolo vraha, nudná vata cca medzi 15. a 45. minútou. Priemerný dobový slasher. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Ukázkový příklad vyvražďovačky 80.let, kterých se v té době urodilo jako hub po dešti. A také zde jde jen o hru kočky s myší, kdy si můžete tipovat, kdo půjde na řadu. Vrah s vrtákem je fajn, jen jsem měl zpočátku obavu, že mám vystříhanou verzi. Další vraždy byly naštěstí šťavnatější až ke krvavému finále. Ovšem každý, kdo vezme vrták do ruky, není ještě zákonitě Fulci. Film je zbytečně plný falešných překvapení a lekaček, kdy už pak víte, že vrah to opravdu není. Občas vtípek - roztáčející se vrták mezi nohama vraha imitující penis, či variace na sprchovou scénu z Psycha. Vrah je klasicky téměř nezničitelný, takže pokud mu neuseknete rovnou hlavu, počítejte s tím, že nemáte vyhráno (děvenky to samozřejmě nenapadlo). Škoda nevyužitého motivu bouře (jen pár blesků bez deště). Hudba velmi průměrná, moc napětí nenavodila. To kombinace scény v TV s děním venku mělo náboj i vtip. Závěr u bazénu měl být nejspíš mrazivě strhující, já ale propukl v nekontrolovatelný smích (což je špatně). Hvězda navíc za vcelku hojné předvádění obnažených zbrojních pasů... ()

Galerie (31)

Zajímavosti (11)

  • V jednej scéne je možné v izbe Trish (Michelle Michaels) vidieť knihu "Rubyfruit Jungle" od spisovateľky Rity Mae Brown, ktorá je spoluautorkou scenára k filmu. (beso74)
  • Scenár, podľa ktorého sa natáčal film, sa pôvodne volal Don't Open The Door (Neotvárajte dvere). (beso74)
  • Film sa natáčal v Los Angeles a West Hollywood (Kalifornia, USA). (Arsenal83)

Reklama

Reklama