Reklama

Reklama

Bořek je šikovný, chytrý, obětavý a hlavně má dobré srdce. Jeho stavební stroje i dispečerka Týna to dobře vědí, a proto mu vždy při práci pomáhají za všech sil. Ať už Bořek staví silnici, buduje tunel pro ježky, nebo zachraňuje kočku Mícu, může se na své stroje a Týnu vždycky spolehnout. (oficiální text distributora)

Recenze (116)

Morien 

všechny recenze uživatele

Pořád nechápu, jak si někdo může myslet, že z dětí vyrostou lidi, když je posadí před televizi a pustí jim tohle, místo aby je pobízel, aby spíš četly, malovaly a psaly, nebo si s nimi povídal. A až mi bude někdo nadávat, proč shazuju a obviňuju z pokleslosti filmy pro děti, tak mám ultimátní argument: Děti se na televizi vůbec nemají dívat. Maximálně tak večerníček nebo jednou za týden nějaký inteligetní film nebo přímo pohádku, i když jejich kvalita hodně kolísá. Dítě by se na televizi mělo těšit a brát to jako sváteční, občasné zpestření programu, ne jako pravidelnou povinnost, kterou si bude na rodičích vydupávat. Podle mě není dobře, že televizní stanice těch pásem pro děti vysílají tolik, zvláště když jsou zaplněny stupidními moralitami typu Bořek stavitel. ()

MikeCool 

všechny recenze uživatele

TV-seriál. Znáte Bořka, všechno spraví. Znáte Bořka, šikulu!.... Myslím si, že není nikdo, kdo by si tento popěvek někdy nezamumlal pod vousy. Není to nic světoborného a extra kvalitního, ale jako malý klučina jsem se na to (občas i malinko s údivem) dokázal dívat. | Průměr všech zhlédnutých epizod: 50% (2*) | ()

Reklama

Deimos 

všechny recenze uživatele

DivX/// Obsazení 5/10 Děj 6/10 Hudba 6/10 Efekty 4/10/// +hodí se dětem jako večerníček před spaním, je celkem neškodnej a pro děti i poučnej, široký záběr témat, české nadabování a naspívání, takže hudba -není to zase žádná extratřída, nemá na naše české večerníčky, jen pro děti kolem 5 let/// Tento dosti netradiční seriál z dosti netradičního prostředí se mi na disku válí již přes 2 roky a tak jsem si řekl, že je na čase jej omrknout. Hodnocení jednotlivých dílů: 1.díl 4/10 2.díl 6/10 3.díl 5/10 4.díl 5/10 5.díl 4/10 6.díl 3/10 7.díl 7/10 8 díl 5/10 9.díl 8/10 10 díl 7/10 11.díl 8/10 12.díl 9/10 /// Celkem 52%/// Pozn: Můj mladší bráška to komentoval slovy že to je pěkná k******a a že jestli mě to baví :-) ()

The_God 

všechny recenze uživatele

Další z dětských seriálů. Objektivně tomu dávám 3*. Subjektivně hodnotit nemůžu. 6 nebo 7 dílů na jednom DVD dokázalo zabavit expřítelkyninýho 3 letého syna na dost slušnou dobu (5*), ale bohužel často se stalo, že jsem byl donucen na to koukat taky a to stále na to samé DVD (odpad!). Takže pokud máte malé dítě, které zvládne být nějakou dobu samo jen s televizí, je to neocenitelné, jinak jen normální dětský seriál. ()

Drom 

všechny recenze uživatele

Bezva seriál hlavně asi pro menší děti, poměrně prost různých neduhů. Prostřednictvím povedené, ač trochu umělohmotné, animace seznamuje diváky s různými aspekty života stavebníka a opraváře. Vždy slušný a v práci rozvážný Bořek má nelehký úkol: ukočírovat tlupu vykonných pomocníků řemeslníka a správně využít jejich schopností i nadšení z dokončeného díla. Má dobrosrdečnou a také rozumnou přítelkyni, se kterou se dělí o svůj úděl, archetypem vadného chování je pak rozdrbaný a veskrze pouze příliš nerozvážný strašák. Na rozdíl od hromady jiných přihlouplých seriálů pro tuto věkovou kategorii nezávadné a poučné, vhodné asi více pro kluky. Já osobně nikdy nepohrdnu. ()

Galerie (227)

Zajímavosti (7)

  • Jedná se o nejčastěji umísťovaný pořad do programu českého Jim Jam podle dat Big Zoom a.s. z období 1. 10. 2009 až 27. 3. 2024. (Vitox)
  • Poté, co byl výtvarný styl seriálu změněn na CGI namísto klasického stop motion, došlo k rozhořčení fanoušků. Nezávislá asociace školních filmů v Irsku dokonce zašla tak daleko, že uvedla, že „množství stop motion animace nahrazené CG je ohromně vysoké“. (LUKICKK)

Související novinky

Spectacular Music of Hollywood

Spectacular Music of Hollywood

07.12.2023

Zahajovací koncert třetího ročníku Composers Summit Prague představí světové skladatele filmové hudby na jednom pódiu, kde osobně oddirigují svá nejznámější díla. Mezi významné osobnosti patří… (více)

Reklama

Reklama