Reklama

Reklama

Recenze (5)

corpsy 

všechny recenze uživatele

V zásade by som mohol napísať to isté, ako pri o štyri roky staršej verzii THE BAT, rovnako v réžii Rolanda Westa. Vynikajúci vizuál, groteskný prednes. Má to rovnaké rysy ako THE CAT AND THE CANARY ( 1927 ), či OLD DARK HOUSE ( 1932 ). Ak vám tieto príbehy, alebo rovno aj filmy niečo hovoria, nebudete sklamaní, pre laikov to ale bude skôr utrpením ( hlavne vzhľadom na žánrovú neurčitosť snímku ). ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Hodně zvláštní film. Na tu dobu velice zajímavá kamera a bez nadsázky komiksová atmosféra. Místy mi to trochu připomínalo Batman The Animated Series. Ke zdejším škatulkám Krimi/Thriller ... by měla přibýt ještě komedie. Já se totiž výborně bavil. O komediální stránku věci se starají ztřeštěná služebná (a její šíleně přehrávající představitelka), strašpytel správce, natvrdlý soukromý detektiv a nezáměrně také naivně pojatá postava plešatáho doktora. Příběh samotný je docela zajímavou detektivkou s hororovými prvky, příběh nijak zvlášť komplikovaný, plný naivností a děr. Rozhodně by prospělo o patnáct minut zkrátit. ()

Reklama

Campbell 

všechny recenze uživatele

Tohle byla celkem šílená jízda. Začátek mě celkem upoutal už jen nájezdem kamery na hodiny a pádem kamery dolů. Mělo to silnou atmosféru a vypadalo to na tu dobu výborně. Pak film bohužel dost zpomalil a já se sem tam nudil. Nicméně později se film opět rozjel. Já si film poměrně vychutnal. Ty siluety "netopýra" byly geniální a dokázaly vyděsit. Co mě ale naopak naštvalo byl konec a vysvětlení. Jediná otázka. Proč? Vypadalo to hloupě a ničilo to film. Co mě taky občas štvalo byla hudba, měl jsem asi nějakou jinou kopii protože čistota obrazu byla vynikající, ale hudba tu byla naprosto nehodící a dělala z filmu skoro grotesku. Navíc jsem přes ní občas neslyšel postavy. Dost dobrý starý film. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

No mna to teda nijak neoslovilo, hoci starinky mam strasne rad -boli bez zeleneho platna a bez digitalnych efektov. Ten netopier mi bol ukradnuty, herci neznami a Roland West ako reziser tu bol len za rutinera . 60 % ()

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Dvě hvězdy za kameru a slušnou hru se světly a stínem. Jinak je to naivní, neskutečně přehrávaná pitomost, jejíž vysoké ohodnocení zde je slušně mimo. Atmosféra ve filmu není komiksová, jak píše liquido26, ale naivní a trapná, postavy jsou jen karikatury a podle toho jednají a přehrávají. Jak nemám k české meziválečné tvorbě žádnou velkou úctu, jsem přesvědčen, že kdyby majitelku sídla hrála Růžena Nasková, vedle ní by se v roli slečinky objevila Gollová, správce Stanislav Neumann a detektiva hrál Raoul Schránil, byla by to taky pitomost, ale alespoň zábavná. Podobné naivní nesmysly už nikdy víc. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (1)

  • Maskovaný vrah "The Bat" z tohoto filmu, je předchůdcem světoznámého Batmana. (Vojtino)

Reklama

Reklama