Reklama

Reklama

Červi

Trailer

Obsahy(1)

Dne 29. září 1975 zasáhla pobřeží Georgie prudká bouře. Poblíž městečka Fly Creek se zřítilo vedení vysokého napětí a do půdy se dostalo obrovské množství elektřiny. Vzápětí na městečko zaútočily miliony slizkých červů. Vypadá to, že lidé nemají šanci... (Allan)

Videa (1)

Trailer

Recenze (61)

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Z těch všech levných hororů, které v sedm desátých a osm desátých letech, vznikali jako houby po dešti, se nebojím červíky označit za jeden z těch lepších hororů. A to hlavně díky děsivé atmosféře, režisér v tomhle směru s ní bravurně pracoval a během sledování sem měl fakt nepříjemný pocit. A byť na filmu je vidět nízký rozpočet, divný filtr na kameře a taky to, že herecké výkony nejsou úplně to pravé, tak je to fakt dobrý horor. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Postavy nanič, scenár skutočne žiadny zázrak. Sedemdesiatková atmosféra fajn, ale proti nej zbroja nezázrační herci. Hlavný hrdina síce pripomína mladuškého Willema Dafoea, ale to je asi tak všetko. Ale! Ak rovnako, ako ja nenávidíte červov a im podobné záležitosti a smrteľne sa ich bojíte, potom budete z niektorých scén v tomto filme absolútne znechutený. Desiatky kíl skutočných, reálnych, mrviacoch sa červov je niečo, čo tak skoro nerozdýchate a o čom sa vám budú snívať ťažké, temné nočné mory. Môže sa zdať absolútne absurdné urobiť vrahov z takého tvora, akým je červ, na strane druhej v kinematografii sme videli už absurdnejšie veci (mravce, včely, bobrov...). A treba povedať, že keď sa "to" začne mrviť, tak si na záležitosti ohľadom logiky ani len nespomeniete. Režisér neskôr nakrútil vydarenú hixploitation woods slasher pecku Just Before Dawn. ()

Reklama

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Režisér Lieberman (děsivý lesní hixploiter Just Before Dawn) stvořil dnes už lehce kultovní horor, alespoň co se týče v rámci zvířecích fláků. Moře nasraných a masožravých červů zaútočí na obyvatele malého města, a my se modlíme za to, aby nám za letošní silné bouřky nespadl v sousedství elektrický stožár. Squirm pořád působí špinavě, diváka dozajista znechutí a šokuje několika silnými momenty... Stejně by mě zajímalo, jak se tohle natáčelo, jelikož červů je tu opravdu nevídaně moc, ke konci už to hraničí s lidským chápáním. Už jenom při té vzpomínce mi běhá mráz po zádech. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Já si nemůžu moc stěžovat. Film má sice dost nedostatků, ale ono když jde o béčkový zvířecí horor, tak se ani není čemu divit. Herecké výkony nepatří mezi nejlepší, no každopádně jim nelze upřít snahu. Většinu z herců jsem ani neznal, ale ústřední čtveřice – potažmo pětice postav to utáhla sama. Co se týká červů, tak je pravda, že tvůrci mohli trošku přitvrdit. Na to kolik jich tam bylo, jsme se opravdu dočkali tak tří-čtyř zajímavých scén a to je trošku málo. Docela se divím, že toho Patricia Pearcy natočila za své kariéry tak poskrovnu. 6/10 ()

Rocky62 odpad!

všechny recenze uživatele

Těžká zoufalost. Lieberman tímto "filmem" neprovokuje veřejnost, nýbrž duševní zdraví diváka. Prvních 45 minut se neodehrává vůbec nic. Jsme pouze seznámeni s ústředním duem, které je mnohem nechutnější, než červi samotní. Režisér tohoto nesmyslu měl být urychleně léčen, neboť totálně selhal nejen jako filmař, ale i jako racionálně uvažující člověk. Squirm nenabídnou zhola nic. Jsou snad jen zářným příkladem toho, jak se práce na filmu může vymknout z rukou a vznikne tak naprostá zhovadilost, která nikdy neměla spatřit světlo světa. 0% ()

Galerie (35)

Související novinky

Jste Otrlý divák?

Jste Otrlý divák?

16.02.2006

Když nepočítáme sledování odpoledních telenovel, je jediný způsob, jako to zjistit: sebrat se a jít do pražského kina Aero na některé - a nebo rovnou na všechny - snímky uváděné v rámci přehlídky… (více)

Reklama

Reklama