Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Akční film z roku 1987, přímo nabitý ukázkami nejrůznějších asijských bojových umění, se stal odrazovým můstkem v kariéře Jeana-Clauda Van Damma. Do té doby neznámý Belgičan se díky němu dostal do povědomí diváků - a také producentů, kteří ho začali obsazovat. V tomto snímku si fanouškové žánru jistě vychutnají i výkon jednoho z nejpopulárnějších "záporáků" hongkongských arén Bola Yeunga, jenž představuje hrdinova zákeřného protivníka.
Málokdo ovšem také ví, že Krvavý sport je o životě a začátcích skutečného "bojového umělce" Franka Duxe (čti ďuks), jenž se s konečnými výsledky svých soubojů stal legendou bojového umění (56 knockoutů a 300 bodových vítězství). Dokonce Dux sám dohlížel na bojovou choreografii filmu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (561)

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Tohle ani nejde popsat slovy,mnoho lidí se jistě vysmívá a ať se klidně vysmívají,tohle je pro mě všechno,Van Dammovo proražení a jeho největší hrdost ve všem.Můj vzor,nehodlám to nikomu ospravedlňovat,i kdyby třeba špatně hrál,ale on hraje skvěle.Sem dospělej člověk ale tohle pro mě znamená všechno,tohle je pro mě důkaz,že můžete dosáhnout toho co chcete,když v to věříte.100% Hudba,hrdost,záporák,Van Damme,splněné sny..... Milý Ráďo99 a vám podobní...naserte si jo? :) ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Mal som tu hviezdičky štyri, ale to som vtedy naposledy videl asi ako 10ročný. Je to klasika, ale na už tento vek môj príliš naivná a prehnaná. Každý moment pohľadu kamery na Van Dammea je využitý na predvádzanie jeho napnutých svalov. A záverečný boj je dopredu predvídateľne hollywoodsky. Najprv Dux vyhráva, potom už je na pokraji prehry, no spomenie si na svoj tréning a zázračne všetko vybojuje. Paráda! A tie spomalené zábery ma tiež dostali, aspoň keby nebolo tak prehnane vidno, že všetky údery skončia tak 10cm od tela. 60%. ()

Reklama

petaspur 

všechny recenze uživatele

Bojovníci rozličných stylů, ras i národností si přijeli rozmlátit drštičky do Hongkongu na fulkontaktové kumite. Z toho plyne, že než pokerová tvář zákeřného žlutého šampiona Chong Li pozná chuť pěstí, loktů, chodidel či kolen ultraférového vojáka Franka Duxe, stanou se z mnoha bijců nedobrovolní dárci krve a jejich těla poznají tvrdou podlahu arény. Nic lepšího karatistický žánr v době vrcholné slávy na VHS nenabídl. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"To je ten americkej parchant co dělá triky s cihlama." Mám vytříbenou bojovou techniku - nejprve soupeře načnu úderem břicha do jeho pěsti, pak ho čelistí fláknu do lokte a když ho dorazím parádní hlavičkou do jeho kolene, tak ho ještě zmatu svým několikadenním bezvědomím. Své umění jsem vybrousil k dokonalosti při sledování béčkových až zetkových filmů s JCVD a videokazeta s Krvavým soubojem patřila mezi ty nejošoupanější. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Jo jo to byly casy... dneska na to leckdo nadava ale ted priznejte barvu kdo jste na tom nevyrustal? jedna z JCVD kultovnich zalezitosti pravda scenar nic moc nektery ty zpomaleny bitky uz pusobi po tech letech trochu smesne ale na to kaslu ty ctyri hvezdice si tohle dilko proste zaslouzi a je po diskuzi! ()

Galerie (87)

Zajímavosti (38)

  • Odkaz na skutečný život Franka Duxe je podle mnoha zdrojů nesmysl. Dux měl být členem tajné služby a při výkonu své "mise" se měl dostat mezi asijskou mafii. Byl údajně okolnostmi donucen bojovat v kumite, které nakonec vyhrál... Později se zjistilo, že Dux je velký lhář a spoustu skutečností o svém životě si pravděpodobně vycucal z prstu... (Flipnic)
  • Paulo Tocha, který hraje zapásníka Muay Thai, je ve skutečnosti šampión v Muay Thai. (KucC)
  • Chong Li (Bolo Yeung) pronese ve filmu pouze 24 slov. (korbitch22)

Související novinky

Van Damme a dvojitý remakový úder

Van Damme a dvojitý remakový úder

26.07.2013

Shodou okolností se téměř současně vynořily zprávy o remaku dvou akčních klasik z konce osmdesátých let, které proslavily belgického „baleťáka". Především je tady Krvavý sport, jehož novou verzi… (více)

Rychlý a zběsilý krvavý sport

Rychlý a zběsilý krvavý sport

19.05.2011

Někdy jsou ty hollywoodské úmysly tak průhledné, až se jim člověk musí smát. Producentský veterán Ed Pressman očividně ví, jak se dělá byznys. To vezmete jeden z nejvýdělečnějších hitů minulého léta … (více)

Reklama

Reklama