Reklama

Reklama

Přežili jsme Ardeny

  • USA Saints and Soldiers (více)
Trailer

V polovině prosince roku 1944 se Hitlerova armáda chystá na bleskovou válku u Ardenského lesa a hrozivou zimní ofenzívu známou dnes jako bitva o výběžek. Desátník Nathan Greer a jeho přítel Gordon Gunderson se octnou v pasti spolu s více než stovkou amerických vojáků na zasněženém poli. Střelba Němců vnese paniku a zmatek do jejich řad. Greerovi, Gundersonovi a hrstce dalších mužů se podaří uniknout před masakrem do blízkého lesa. Bez jídla a zbraní se vydávají do nemilosrdné zimy a pokouší se dostat zpátky na spojenecké území. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (170)

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Ale fuj. Přežili jsme Ardeny je film vezoucí se na úspěchu moderních válečných filmů a la Saving private Ryan, bohužel nám servíruje pouze pobíhaní vojáků po lese, hloupé řeči a občasné přestřelky. Vizuál nestojí za nic, nestačí totiž jen třást kamerou a točit ve vyblitých barvách....Zkousnutelná "pif-paf" jednohubka, nic víc... ()

jirijost 

všechny recenze uživatele

Jak už tu několikrát zaznělo, na filmu Přežili jsme Ardeny je nesmírně znát že tvůrci neměli tolik peněz kolik by si představovali. Přesto vznikl další kvalitní válečný film u kterého se žádný pořádný filmový fanoušek nemůže nudit. Film neni přecpaný žádnými akčními scénami ale to mi vůbec nevadilo, dokážu se obejít i bez toho když na to přijde. Jeden bodík ale uberu, nějaké chybičky tam přeci jenom byly např. hudba mohla být lepší, občas se tam fakt vůbec nehodila, přesto moje hodnocení je velmi kladné. ()

Reklama

El Loco 

všechny recenze uživatele

Saints And Soldiers opisuje príbeh malej skupinky spojeneckých vojakov počas bojov v Ardenách, ktoré boli posledným pokusom Nemcov o ofenzívu v II sv. vojne. Snímok pôsobí veľmi komorne, avšak rozhodne nenudí, čo je práca hlavne výborných hercov, ktorí síce nepatria medzi žiadne big stars, ale svojich úloh sa zhostili veľmi dôstojne. Inak je to len obyčajný TV film bez väčších ambícií... ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Možná až přehnaně lidský a psychologický válečný film, jehož největší problém je právě obsah. Nějaký silnější příběh totiž chybí, tudiž se divák bude celou dobu víceméně nudit. Herci sice hrají poměrně solidně, ale jejich charaktery nejsou ani trochu prokreslené, takže ač se snaží sebe víc, působí spíše jako figurky. Na druhou stranu vizuální stránka je precizní, jenže kamerové filtry, ruční kamera a rychlé střihy - tohle všechno je prakticky na nic, když není dramaturgie a scénář. ()

Siri69 

všechny recenze uživatele

Trochu mě překvapilo nízké hodnocení některých lidí. Ale když jsem se na chvilku zamyslel tak to chápu... Člověk,který je fanouškem válečných filmů bude po shlédnutí spokojen,ale ostatní bude nejspíše nudit moc povídacích scén a méňe válečné akce... Pro mě osobně byl film hodně velkým překvapením. Absolutně neznámí herci podali moc dobré výkony... Příjemně pochmurné,bez výrazných barev... Hodně povedené válečné drama !!! 5* ()

Galerie (10)

Zajímavosti (24)

  • Když Gould (Alexander Polinsky) vytahuje Oberona (Kirby Heyborne), který se topí, nemá Oberon knírek. Když ale povídal Kendrickovi, že ho to mrzí, tak ho měl. (Gordy34)
  • Nathan (Corbin Allred) je přezdívaný jako Deacon. Deacon je odvozeno z řeckého slova „diakonos“, což znamená ministr. (Gordy34)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno