Reklama

Reklama

Přežili jsme Ardeny

  • USA Saints and Soldiers (více)
Trailer

V polovině prosince roku 1944 se Hitlerova armáda chystá na bleskovou válku u Ardenského lesa a hrozivou zimní ofenzívu známou dnes jako bitva o výběžek. Desátník Nathan Greer a jeho přítel Gordon Gunderson se octnou v pasti spolu s více než stovkou amerických vojáků na zasněženém poli. Střelba Němců vnese paniku a zmatek do jejich řad. Greerovi, Gundersonovi a hrstce dalších mužů se podaří uniknout před masakrem do blízkého lesa. Bez jídla a zbraní se vydávají do nemilosrdné zimy a pokouší se dostat zpátky na spojenecké území. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (171)

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Sice viditelně nízkorozpočtový, ale rozhodně ne špatný válečný snímek. V tomto případě se jedná spíše o komorní psychologické drama několika vojáků uvězněných v týlu nacistického šmejdu. Za téma rozhodně palec nahoru (přeci jen klasických válečných filmů jsou hromady), protože jsem to vyloženě prožíval s nimi a díky pro mě neznámým hercům film působil až nečekaně věrohodně. K tomu velmi vkusná a atmosféru budující hudba mixující všemožné motivy z různých válečných filmů či pc her. Nízký rozpočet dle mého názoru pomohl i k reálnosti filmu, protože paradoxně tak působí mnohem věrohodněji, než kdyby to byla AAA řežba plná bombastických vizuálních efektů. A díky povedeným hereckým nemám prakticky co vytknout. ()

El Loco 

všechny recenze uživatele

Saints And Soldiers opisuje príbeh malej skupinky spojeneckých vojakov počas bojov v Ardenách, ktoré boli posledným pokusom Nemcov o ofenzívu v II sv. vojne. Snímok pôsobí veľmi komorne, avšak rozhodne nenudí, čo je práca hlavne výborných hercov, ktorí síce nepatria medzi žiadne big stars, ale svojich úloh sa zhostili veľmi dôstojne. Inak je to len obyčajný TV film bez väčších ambícií... ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Film je nízkorozpočtového charakteru až běda...je to na něm nesnesitelně znát a je to škoda. Ale i tak se vcelku jedná o povedené válečné drama o skupince přeživších Američanů, kteří takřka utekli smrti ze zmrzlých německých pařátů v jejich poslední ofenzivě a jdou samotným středem Ardenského lesíku směr Spojenecká fronta, co jiného jim také zbývá. Herecké výkony nejsou sice nijak excelentní a samotné vojáky jsem si až do konce filmu pletl, což by se samozřejmě nemělo stávat, ale u takovéhoto filmu mi to tolik nevadí i historické fakta jsou takřka nulová, dalo by se to brát jako menší příběh jedné skupinky na pomezí skutečně velké události, který jistojistě upadne v zapomění...možná stejně jako tento film což je vcelku škoda. --- Proč sis oblíbil fritzy? - Většina z nich je stejná jako my, nosí akorát jinou uniformu - Takže Adolf Hitler je prima parťák, akorát jinak oblečenej? ()

Lavran 

všechny recenze uživatele

Snímeček, který se svezl na trendu válečných filmů ve stylu Zachraňte vojína Ryana a Bratrstvo neohrožených. Potíž je ovšem v tom, že každá samostatná epizoda Bratrstva je ve výsledku kvalitativně i myšlenkově úplně někde jinde. Představitelům téhle putující partičky se ani nedaří upoutat pozornost natolik, aby k nim divák dostatečně přilnul a v jejich těžkých válečných trampotách za nepřátelskou linií soucítil. Nostalgické dialogy, které mezi sebou ve volnějších momentech vedou, a ve kterých vzpomínají na svou domovinu, působí notně křečovitě a nuceně. Bohužel, režisér se zřejmě snažil i o jakýsi duchovní přesah, který se pokouší uplatnit v osobě nábožensky založeného vojáka Deaca. Když se tedy postavy odhodlají k hlubokým rozhovorům o Bohu a jejich kázání podbarvuje protivná militaristická hudba televizního charakteru, toužebně očekáváte německou ofenzívu. Filmu se nevyhla ani sprška logických lapsů a víceméně úsměvných náhod, které vzhledem k vysoce průměrnému profilu celého snímku beru jako vítané zpestření a důvod k pousmání. Kdyby tedy nebylo zbytečně patriotistické a rádoby duchovní tendence a místo toho se tvůrci snažili pojmout donekonečna omýlané téma Druhé větové války jiným způsobem, či se jen pokusili o nepatrné posunutí žánrových hranic, dopadl by výsledek nepochybně lépe. A přitom začátek vypadal tak slibně. Schade. ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

FIlm, který vypráví příběh hrstky amerikých vojáků, kterým se podaří dostat ze spárů Němců a snaží se dostat zpět na spojenecké území. Celkem příjemné herecké výkony od neznámých herců. To že se jedná o nízkorozpočtocý film bude každému jasné po prvních deseti minutách. Bohužel mi chybělo trochu více akce, ale zase atmosféra je obvzláště v první půlce slušná..... ()

Galerie (10)

Zajímavosti (24)

  • V jednom ze záběrů lze na okamžik spatřit německý těžký tank Tiger II, který měl v ofenzívě v Ardenách pomoci Němcům vyhrát. Pro nedostatek paliva však tento záměr nevyšel. (R3d_F0x)
  • Gould (Alexander Polinsky) používá v závěrečné bitvě samonabíjecí pušku M1 Garand. Na konci filmu, kdy se společně s Winleym (Kirby Heyborne) a Deaconem (Corbin Allred) vydává za Skopčáky, drží samopal MP40. (Gordy34)
  • Když si skupina bere zbraně od Skopčáků, aby se mohli probojovat na americké území, Gould (Alexander Polinsky) si bere samonabíjecí pušku M1 Garand. Nesmysl je to, že se jedná o americkou zbraň. (Gordy34)

Reklama

Reklama