Reklama

Reklama

Neobvyklý kriminální příběh, který všechny konvence staví na hlavu. Tři kamarádi už mají dost nudy a obyčejného života na předměstí. Lákají je peníze a život kriminálníků. Tito nešikovní a hádaví zlodějíčci se však vůbec nedají srovnat s místním kmotrem (James Caan Mickovy modré oči), který je dovede k největší akci jejich kariéry. V jedné z hlavních rolí uvidíte skvělého Owena Wilsona (Jsem agent, Taková zvláštní rodinka), který je také spoluautorem scénáře. Film Grázlové se s debutujícím Lukem Wilsonem (Pravá blondýnka, Charlieho andílci) a Bobem Musgravem stal kultovním komediálním hitem. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (88)

Slarque 

všechny recenze uživatele

Bratři Wilsonové začínali s herectvím a Anderson s režií. Roztažení jejich vlastního kraťasu na celovečerní stopáž nedopadlo špatně, ale Wes měl našlápnuto k lepším filmům. Scény jako romantika přes tlumočníka nebo báječně zpackané loupeže jsou samy o sobě výborné. Trojice hlavních postav je dobře napsaná i zahraná, vlastně je to lepší, než jsem čekal (70%). ()

predators 

všechny recenze uživatele

Až jsem si říkal, jak může být někdo takový debil, že se pustí do takových loupeží. Ty v podstatě nemají žádný význam, protože jejich cíle jsou dost pofiderní. No považte...kdo by šel krást do knihovny nebo chladírny? Takže už to samo o sobě dost vypovídá o nápaditosti tvůrců. Ještě horší však je, že je to totálně o ničem, zasmál jsem se tak jednou a není to ani tak free, jak by se dalo čekat. 37% ()

Reklama

lakikaki 

všechny recenze uživatele

Film, ktorý zaujme predovšetkým zvláštnym, pre Wesa Andersona zrejme typickým humorom. Celkovo stojí Bottle Rocket za slabšie štyri hviezdičky, ku ktorým sa prikláňam vďaka zručnej réžii (najmä vzhľadom na to, že ide o Andersonov celovečerný debut), vďaka sympatickým postavám, ktoré sú zároveň tými najidiotskejšími lupičmi v histórii filmu a kvôli tomu, že tri hviezdičky by znamenali mierne nedocenenie tohto snímku. ()

ZIASystems 

všechny recenze uživatele

Komedie Wese Andersona (Royal Tenenbaums, Rushmore) NECHTĚJÍ být kdovíjak originální a kdovíjak vtipné. Anderson staví hlavně na absurdnosti jednotlivých postav a situací do kterých se dostávají. Na jeho filmech je daleko nejúžasnější to, že při pozorném dívání se může člověk cítit, jak se všichni při natáčení královsky bavili. Tenhle film je skoro o ničem (tedy o ničem novém), ale v podání bratrů Wilsonů, což jsou Andersonovy bývalí spolužáci a hrají ve všech jeho filmech, je na co koukat a čemu se smát... tedy alespoň já se bavil velice :) ()

Bachy 

všechny recenze uživatele

Spíše předzvěst nadupanějšího Rushmore, než těch největších divů, které následovaly. Přesto už v Bottle Rocket občas nějaký úhel kamery, či dialog tvůrce prozradí. Bottle Rocket možná neví, co chce říct, ale přesto je vidět, že umí říkat. A nebo naopak Bottle Rocket už ví, jakou náladu chce nastolit, ale ještě ji neumí prodat. Ve 'Wes Anderson Collection' píše Matt Seitz, že Wese si začal všímat už po prvotině. Zajímalo by mne, jestli kdybych Bottle Rocket začínal, jestli bych se také chytil hned od začátku, protože spoustu návnad Anderson předhazuje už zde. S každou minutou stopáže lepší. ()

Galerie (84)

Zajímavosti (15)

  • Keď film po komerčnej stránke prepadol, Owen Wilson (Dignan), pre ktorého to bol herecký debut, uvažoval o tom, že narukuje k námorníctvu. Myslel si totiž, že jeho herecká kariéra nemá žiadnu budúcnosť. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama