Reklama

Reklama

Aienji

Trailer

Obsahy(1)

Smutně vtipný příběh o opravdové lásce dvou mladých lidí. Dívka, která trpí nejrůznějšími nemocemi a je kousek před smrtí, se zpočátku brání zamilování, ale když zjistí, že chlapec, který dobývá její srdce, ji opravdu miluje, tak prožije nejkrásnější chvíle svého života. (BUD-SFIS)

Videa (1)

Trailer

Recenze (82)

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Tohle "dílo" na mě nepůsobí ani jako film, ale jako pírko, které mě pohladilo po ruce a přeneslo do mě nějaký pocit. A přesto, že si myslím, že Jížní Korea má mnoho propracovanějších filmů, tenhle je jeden z těch, co se mě dotkl nejvíce. Všechno to ale asi ještě vstřebávám, protože mám dojem, že koncem to neskončilo. Je zbytečné hodnotit tu scénář a herecké výkony, když si myslím, že herci to nehráli a scénář byla realita. ()

wipeout 

všechny recenze uživatele

Tak a už som si pobvedal naozaj dosť!!! Za originalitu by som s privrenými očami mohol dať maximálne tak 1 hviezdu a to teraz nebudem riešiť, že ktorý bol medzi prvými podobne tématickými ladenými filmami made by Korea. Prečo by mala byť v každom druhom filme smrteľne chorá partnerka či naopak? Je to už patetické a pod úroveň, keďže si myslím, že tento film by si svojou pozitívnou atmosférou, sýtimi farbami a veľmi dobrým hereckým obsadením bez nejakej tej choroby vystačil. Inak neviem kde na tie choroby chodia ale už musia chodiť do poradne k lekárom aby niečo nové originálne , no hlavne smrteľné našli. :) No ale späť k filmu. Za pozitívum by sa dala označiť ešte hudba, ale zase nič originálne nečakajte klavíru si užijete habadej. No dobre radšej už zastavím hanobenie môjho milovaného žánru a uvznesiem sa na finálnych 2,5* ()

Reklama

Mikah 

všechny recenze uživatele

Je to pravděpodobně jeden z nejlepších jihokorejských snímků, jaké jsem viděla. Jak bylo řečeno v My Sassy Girl, Korejci mají rádi smutné filmy, což je z jejich kinematografie zjevné, ale téměř vždy je podají s milým vtipem, což platí i u Aienji. Je to smutný film, kdy se středoškolačka, jež trpí všemožnými nemocemi, zamiluje do mladého muže. Je jasné, že v tomto světě spolu už nebudou příliš dlouho, jelikož dívce nezbývá mnoho času, ale i tuto krátkou dobu si oba dokáží užít. Tvůrci tam ale přidali vtip tak, že se tam objevilo asi 5 minut, kdy jsem se v kuse smála. To z tohoto filmu nedělá jen krásné a smutné drama, při kterém nejedno oko nezůstane suché, ale také velmi příjemnou komedii, která působí jako milé osvěžení. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Klasická kórejská romantická dráma. Podľa šablóny A moment to remember vznikli desiatky podobných filmov, kde je prvá polovica plná nápadov a vtipov, aby vás potom tvorcovia vykúpali v slzách. Je to trochu vypočítavé a po piatich kórejských filmov na túto tému i veľmi predvídateľné. Buď by som sa mal klaňať tvorcom, alebo sa čudovať sám sebe, ale napriek tomu ma to zatiaľ baví sledovať a vidím, že nie som sám. Hodnotenie tohto filmu sa mi zdá trochu štedré a porovnávaniu s filmom A moment to remember by som sa vyhol, pretože na neho kvalitatívne nemá. Prvá polovica je vtipná a veľmi ma to bavilo. Potom film začína prešľapovať na mieste a nájdu sa i hluché miesta. Smutný záver beriem, ale nedojalo ma to tak, ako som si myslel. Pravdepodobne pre naťahovaný záver , kde divák už 30 minút pred koncom vie ako film skončí, kórejský fandovia skôr než si film pustia. Napriek uplakanému záveru je minimálne polovica filmu natoľko kúzelná, že dávam 4*. 80%. ()

Marius 

všechny recenze uživatele

...ing má vlastne príbeh na úrovni filmov, ktoré u mňa dostávajú bežne hodnotenie odpad. Viem si predstaviť, ako by takýto film dokázali sprasiť v Hollywoode. Lenže naštastie ho natočili Kórejci a natočili ho s neuveriteľným citom, bez tlačenia na pílu a veľmi inteligentne. Komediálne prvky sú výborne načasované, a vždy keď som čakal nejaké „veľké“ slová prišiel svieži vtip, ktorý ma presvedčil o tom, že žiadne klišé sa konať nebude. Nájde sa tu aj pár celkom podarených vizuálnych nápadov a hlavne skvelé pesničky. ...ing je krásny , citlivý a smutný film, ale napriek tragickému koncu, ktorý divák tuší od začiatku, nepôsobí depresívne. Je to oslava života na pokraji smrti a radosti z neho, oslava lásky a dôležitosti robiť štastnými tých, ktorých milujeme. Preto i keď si poriadne poplačete, bude to plač s úsmevom pochopenia na perách. 9/10 ()

Galerie (11)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno