Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh o vášni, jež se vymyká kontrole. Žena, která vede úspěšnou uměleckou galerii, pozvolna shledává, že se propadá hlouběji a hlouběji do děsivého vztahu s mužem, který otevírá její nitro a posunuje rozkoš za hranice všeho, co kdy poznala, neboť je jím svedena k takovému odevzdání, jež nezná žádných zábran. (Bonton Home Video)

Zajímavosti (16)

  • Když pozve John (Mickey Rourke) poprvé Elizabeth (Kim Basinger) do svého bytu (457 West 45th Street), pustí album „Ambient 1/Music for Aiports“ skladatele Briana Eno z roku 1978. John používá jako tape deck high-endovou značku Nakamichi, jejíž inženýři vyřešili nesmírně elegantně problém s otáčením snímací hlavy. Populární „auto reverse“ mechanismus nebyl nikdy dle jejich měřítek dostatečně přesný a hlava snímající signál z pásku audiokazety se po otočení o 180º dostávala do mírně jiné polohy, čímž docházelo k nežádoucímu zkreslení. Snaha měřit azimut a podle zjištěných hodnot dolaďovat polohu hlavy (technologie označovaná jako NAAC) se ukázala jako nesmírně složitá, přesto byla nakonec použita u modelu Nakamichi Dragon. John má model Nakamichi RX-505, u kterého se neotáčela hlava, ale celá kazeta (technologie označovaná jako UDAR). Přístroj otevřel a vysunul dvířka, otočil kazetu a vrátil ji zpět tak, že se hlava vůbec nehýbala a zaujímala tak vůči kazetě vždy stejnou polohu. Inspirací bylo inženýrům jak kazetu po vysunutí otočil posluchač. Značka Nakamichi v roce 2002 zbankrotovala. John používal jako koncový zesilovač McIntosh MC 2155. (JsemPohodlny)
  • Snímek byl natočen podle stejnojmenného románu Elizabeth McNeill. (Hans.)
  • V květnu 2008 se podle Moviefone umístili Mickery Rourke a Kim Basinger v žebříčku 25. nejvíce sexy filmových párů na 1. místě. (HellFire)
  • V některých sexuálních scénách byly za Elizabeth použity dablérky. (HellFire)
  • Elizabeth nosí bílé nebo barevné oblečení, když je s Johnem, nosí černé nebo šedé. (HellFire)
  • Režisér pri natáčaní držal oboch hercov od seba, aby spolu nemohli komunikovať a Kim (Elizabeth) nevravel nič o tom, či to hrá dobre alebo zle, čím ju chcel znervózniť. Stávalo sa, že sama bola prekvapená tým, ako sa scéna začala vyvíjať, Mickey (John) totiž robil veci, o ktorých netušila, že sú v scenári. (Raccoon.city)
  • Záver filmu mal vyzerať inak. Obaja "zaľúbenci" mali užiť jedovatú tabletku, ale John (Mickey Rourke) by ju na poslednú chvíľu stihol vymeniť za vitamíny. (Raccoon.city)
  • Hovorí sa, že Kim Basinger (Elizabeth) neznášala svojho hereckého partnera, lebo smrdel cigaretami a alkoholom. (Raccoon.city)
  • Film bol nominovaný na tri Zlaté maliny v kategóriach Najhoršia herečka vo vedľajšej úlohe, Najhorší scenár a Najhorší originál song. (Raccoon.city)

Související novinky

Kdo se ponoří do Padesáti odstínů temnoty?

Kdo se ponoří do Padesáti odstínů temnoty?

29.01.2016

Kim Basinger se letos objeví v komedii Správní chlapi Shanea Blacka (Iron Man 3), pořádný comeback si ale dá až v únoru 2017. Zahraje si totiž Elenu Lincolnovou, obchodní partnerku a bývalou milenku… (více)

Reklama

Reklama