Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Život jedenáctileté Polleke se nedá nazvat bezstarostným dětstvím. Je zamilovaná do marockého chlapce Mimoena, který žije v protějším bytě. Mimoenovi rodiče jim ale brání vídat se, protože každý pochází z odlišného kulturního prostředí. Pollekin otec, kdysi volnomyšlenkářský optimista, zápasí se závislostí a je stále více odkázán na pomoc své dcery. Matka, která Polleke vychovává sama, se zase zamiluje do jejího třídního učitele. Mimoen ale dostává nápad, jak situaci vyřešit. Když se plán podaří, mohli by Mimoen a Polleke konečně být spolu... navždy!? (FebioFest 2006) (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (5)

kolemjdouc 

všechny recenze uživatele

Film byl natočen ve 2003 .Dnes ,po dvaceti letech, by scénář byl asi zásadně jiný.Jinak holčina v roli Polleke byla úžasná .Ale to je všechno. ()

Reklama

Kňour 

všechny recenze uživatele

Další z řady sociálně kritických dramat, která nás snad mají přimět dívat se okolo sebe a porozumět, nebo co vlastně. V podstatě jediným záporem filmu je skutečnost, že karty jsou rozdány už na začátku a my sledujeme, kterak se příběh nehýbe z místa, jen se párkrát křečovitě poškubne. Jenomže protože kladů má tento snímek ještě o jeden méně, tak to na víc než jednu hvězdičku nestačí. ()

hygienik 

všechny recenze uživatele

SPOILER! Jedno Holandsko + jedna holandčina, ktorá je tak škaredá až ju milujem + Paulína, ktorá má trable s otcom narkomanom a mamou, čo práve randí s jej učiteľom. Paulínka nám absolvuje pár jázd bicyklom, aby mohla randiť so svojim marockým priateľom, ktorého chcú v pokrokovom Holandsku nepokrokovo v 11 rokoch oženiť s moslimskou vopred vybratou nevestou (no ako by k tomu ten liberálny európsky divák len prišiel?!)... Na tomto filme úplne iracionálne milujem všetko: Atmosféru, dialógy, čo tnú do živého, bicykle, paneláky, autobusy a tipycky holandské Paulínino vzezření - pehavý blond. Milujem Holandsko a tento film je pre mňa jeho stelesmením. ()

Galerie (1)

Reklama

Reklama