Reklama

Reklama

Generace Singles

  • angličtina Generation Singles
všechny plakáty
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Jsou svobodní, flexibilní, ekonomicky nezávislí... a nezadaní. Čeština pro ně nemá přiléhavý výraz, a tak se jim říká Singles – v angličtině svobodní, nezadaní, ale také jednotliví, sami. Říká se, že tito singles jedinci obvykle bydlí ve velkých městech a kariéra je pro ně důležitější, než zakládání rodiny, než pevný vztah. Zkreslený pohled většiny „zadané“ populace. Dnes již toto označení neplatí. Singles lidé už zdaleka nejsou jen ti, kteří si to dali jako svůj životní cíl. Tento „problém“ se začíná pomalu týkat většiny z nás… Říká se, že lidé v současnosti touží stále více po svobodě, odmítají být uzavřeni do jasně definovaných rolí, sociálních pozic a očekávání. Svoboda je dnes vnímána jako vyšší hodnota než stabilita. Co všechno způsobuje, že se takto mladí lidé podivně rozhodnou? A je tomu opravdu tak? Není spíš problémem dneška, že lidé nemohou (ač by více než chtěli) někoho nalézt? Někoho, s kým stráví celý život, s kým založí rodinu, s kým si budou rozumět? A proč? Nemusejí se ohlížet na partnery nebo děti, mohou se soustředit na kariéru a koníčky...“ Je tomu opravdu tak? Jsou dnes dlouhodobé vztahy přežitek, nebo těžce dosažitelným ideálem? Jak současný svět modeluje, ohrožuje, či naopak příznivě ovlivňuje naše vztahy? Kam zmizel strach ze samoty...? Proč to, co většina z nás považuje za zásadní a jedinečné, mizí…? (HBO GO)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (69)

VeeDee 

všechny recenze uživatele

Zajímavé téma, co je mi dosti blízké...ale dalo by se z něj vytěžit daleko víc. Toto je pouze výpověď několika vzorků z Prahy... sesbíráno za jeden rok, alá paní Třeštíková. Ale u tohoto tématu mi nestačí jen výpověď... Co výklad odborníků... psychologů, sociologů...? Podrobněji rozebrat, proč lidé volí tuhle cestu, co se za tím skrývá, čím to je? ()

dawe787 

všechny recenze uživatele

Ze zvědavosti jsem se podíval na tento dokument, ale nebyl jsem plně spokojený. Výběr lidí se mi nezamlouval, profesionalita rozboru jejich života taky nezaváněla odborností. Nakonec se třeba ukázalo, že chudáček, který říkal, že ho ženské zkrátka nechtějí, v půlce filmu řekne, že má nyní tři milenky. To není ani single, ani mingle, to je prostě děvkař. A tak bych mohl pokračovat. Typ blonďáčka, který vypadá, že právě vykouřil dobrej vzorek je asi nejsympatičtější, ale na konci se ukáže, že byl nemocný - deprese. No, naštěstí všichni mladí nechtějí být single, což je dobře pro náš národ, pokud nechceme vychcípat. ()

Reklama

Ichabod 

všechny recenze uživatele

Perfektní dokument pro single lidi s nadhledem a bez filtru a expertů na problematiku. Znám hned několik pořád a stále single jedinců co na první opravdoví vztah stále čekají. Nebo možná ani nečekají, protože si zvykli být sami. A přesně o tom tenhle dokument vlastně je. A díky nadhledu režisérky je to docela zábavné pokoukání, ačkoliv s některými protagonisty moc nesouhlasím, nijak mne to netriguje. ()

Zik2 

všechny recenze uživatele

Dokument, který nic moc neřekne. Mluvit o nezadaných je teď velmi v módě, neb lidi rádi svádí svoje problémy na ducha doby. Každý by rád věřil, že je single nikoliv proto, že je ošklivý, hloupý, divný, nesnesitelný atp., ale protože feministky, kariérismus, úpadek tradičních rolí a já nevím, co všechno... . Ještě jsem neviděl seriózní výzkum, že by dnes lidi byli osamocenější, než třeba před sto lety. Ale to režisérka netvrdí, takže k věci. Vidíme pár lidí, kteří jsou většinou nesympatičtí, podivínští, s komplikovanou minulostí (opravdu sympatický mi snad byl jen novinář-umělec). Protože ale mají schopnost nějaké sebereflexe, tak nějak chápou, že si nejspíš nikoho nenajdou, že to bude stejné, jako to bylo. A co si z toho má člověk vzít? Není co. Single kamarády máme všichni a ti, co jsou v dokumentu, nijak zvlášť nevybočují. ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Pokud člověk nesplňuje ani jednu z podmínek kategorie singles, tak mu tento dokument opravdu nic nepřinese. Já se vlastně za singla považovat nemůžu. Všechny podmínky zdaleka nesplňuju. Je to docela fuška se tam dostat, ale komu se to povede, tak si může konečně říct, dokázal jsem to, jsem úplně v prdeli! Potěšil mě výběr lidí. Někteří mi nakonec nebyli příliš sympatičtí (děvkař), ale někteří mě svými moudry přinutili jen uznale přikyvovat (blonďák). Co se týče žen, tak mám rozporuplné pocity. Většinou to v životě neměly lehké, ale to zavilé odmítání mužů a neustálé potvrzování toho, že jim je bez chlapů dobře, mě přesvědčovalo spíše o opaku. K žádné velké pointě to sice jako vždy nedospělo, ale nechybí kupa nechutných seznamovacích akcí pro neschopné, u kterých jsem se válel smíchy. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (4)

  • Natáčení trvalo přes tři roky. (AngelusCZ)
  • Film získal roku 2012 cenu Václava Táborského na festivalu českých filmů Finále v Plzni v kategorii nejlepší dokumentární film. (JoranProvenzano)
  • Do filmového projektu se hlásilo přes 80 osob. (AngelusCZ)

Reklama

Reklama