Reklama

Reklama

Malá apokalypsa

  • Francie La Petite Apocalypse (více)
Trailer

Obsahy(1)

Neúspěšný polský spisovatel emigruje do Paříže, kde najde útočiště v bytě své bývalé ženy. Když svou nešikovností způsobí požár, usoudí jeho intelektuální okolí, že pomýšlí na sebevraždu a rozhodnou se mu pomoci. (Hans.)

Videa (1)

Trailer

Recenze (4)

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

No těbůh, Costo Gavrasi... Ty seš snad ještě větší levičák, než jsem si myslel. Ale omlouvá Tě, že seš také evidentně ještě poťouchlejší vtipálek se smyslem pro černý humor a absurditu. To by ti Brynychové, Sequensové a další naši předlistopadoví borci točící filmy o emigrantech tady teprve čuměli, co se může „utečenci“ z východního bloku v tom kapitalismu na západě dít! :o) Úvodní animovaná hříčka s papežem téměř dokonale přesvědčí diváka o tom, čeho je pan režisér někdy schopný. Později jsem si myslel, že setkání s bývalým polským profesorem, jehož emigrace na západě proměnila v pouličního čističe aut, je vrchol, jaký už (s takovou nadsázkou) nic nepřekoná, ale tedy, ten závěr a vyvrcholení se zparodováním odkazu Jana Palacha a jeho spřízněnců mi vyrazilo dech natolik, že téměř nevím, co na to říct. Snad jen, že Gavras má opět můj obdiv, jak i po pádu železné opony dokáže nadále otevírat kontroverzní politická témata s nekompromisní „střelbou“ do zvoleného terče a že dělá to způsobem, kterým mě většinou posadí na zadek – ač nejčastěji v žánru seriózního politického thrilleru, mnohdy dle skutečných událostí, tady prakticky stejně úderně na poli fikce v satirické absurdní komedii, na jaké byl v soudobé Francii specialistou spíše Mocky. Typicky ňoumovský Jiří Menzel coby ušlápnutý emigrant v absurditách západu (mluvící zde střídavě polsky a francouzsky!) je neskonale zábavný a Dussollier s Arditim mu zajišťují v pozadí výbornou souhru. Obrovský zážitek, jako u Costy-Gavrase (s výjimkou pro mě nudného Kapitálu) pokaždé... [85%] ()

Reklama

balba 

všechny recenze uživatele

Neúspěšný polský spisovatel emigruje do Paříže , kde najde útočiště v bytě své bývalé ženy.Když svou nešikovností způsobí požár , usoudí jeho intelektuální okolí , že pomýšlí na sebevraždu a rozhodne se mu pomoci ................. ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Velký režisér obsazuje do hlavní role velkého režiséra, v evropském filmu i vídaný kousek. Pan Menzel se zde na malou chvilku přejmenuje na "Jiry Menzel"... nisméně komedie svižná, kecavá, francouzská a roztomilá. Parta kamarádů "zachraňuje" neustále polského pisálka... :-)) ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno