Reklama

Reklama

Nevěsta přes internet

  • Velká Británie Birthday Girl (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Spolehlivý bankovní úředníček (Ben Chaplin) si na internetu vybere krásnou ženu - Rusku Nadiu (Nicol Kidman). Představa se stává skutečností, kdy Nadia skutečně přiletí a začnou spolu žít. Vše se zdá ideální až do chvíle, než dorazí její bratranci (Vincent Cassel, Mathieu Kassowitz) a z nechtěné návštěvy se vyklubou nebezpeční gangsteři východního typu Sen o spokojeném životě s úžasnou ženou se mění v dokonalou noční můru a nezbývá než bojovat o vlastní život. Kdo je Nadia a jaká je její úloha v celé hře na ostří nože je přitom stále nejisté... Režisér Jez Butterworth původně scénář filmu psal pro Jana Svěráka. Nakonec ho natočil sám a vytvořil thriller s řadou překvapivých zvratů, v němž americká superstar Nicol Kidman hovoří rusky a francouzské hvězdy Vincent Cassel (Purpurové řeky) a Mathiue Kassowitz (Amélie z Montmartru) jsou jako typičtí pěšáci ruské mafie zcela dokonalí... (SPI Film)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (91)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Je to blbosť, nemá to žiadnu poetiku a medzi hlavnými predstaviteľmi to vôbec neiskrí. Lenže keď som dal párkrát o jednu hviezdu viac Zeta Jones za vzhľad, tak ju dám v tomto prípade Kidmanke za sexapeal. Film, ktorý nevie, čím chce byť. Pozrite si hore jeho žánrovú charakteristiku a porozmýšľajte, či to všetko môže dokopy fungovať. Ešte by sa k spomenutým žánrom hodilo doplniť podivnosť. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Pokud tohle byl scénář psaný pro Jana Svěráka, tak jeho autoři opravdu neměli šanci. Svěrák je perfekcionista a tohle se nedá zařadit ani žánrově, logika tu také nemá místo a děj je jen stále nepravděpodobnější. Nicole Kidman je asi nejlepší z celého obsazení, ale stejně si myslím, že by bylo zajímavější svěřit tu roli nějaké Rusce. ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Kavka, volavka a dva Finisti, jasní sokolové. Hejno pěkných ptáčků, které zmatený orel Butterworth prohání mezi komedií, romancí a thrillerem. Neměl bych s tím problém, kdyby alespoň jedno z toho fungovalo.. Ben Chaplin je zase freaky Banderas, takže jediné překvapení nakonec byla Casselova kung-fu otočka do větvičky.. ()

mirkaaa 

všechny recenze uživatele

Není to sice žádný trhák, ale rozhodně se na to nechá koukat. Ben Chaplin působí přesvědčivě, Nicole Kidman jako "ruska" také a Vincent Cassel a Mathieu Kassovitz jako záporáci též nemají chybu. Herecky je všechno o.k., film je místy vtipný, pouze děj mi přijde poněkud chaotický a nedá se ani s přesností určit žánr filmu. Je tam od všeho něco. ()

Vercinix 

všechny recenze uživatele

(POLOSPOILER)Pohádka o tom, jak malá vypočítavá štětka k lásce přišla, jak nevýrazný bankovní účedníček zjistil co je to žít a jak jejich velmi naivní okolí policajty na letiště neposílalo, banku nezabezpečovalo a neznámým rusům slepě důvěřovalo! A když zazvonil konec nebo snayd hrana byla pohádka dohraná! (Ale nutno přznat, že sem se u toho filmu bavil jako u jakéhokoli jiného , normálního mírně nadprůměrného filmu. A nicole Kidman byla perfektní a ani Ben Chaplin nebyl zrovna marný:) ) ()

Galerie (17)

Zajímavosti (5)

  • Jan Svěrák v čase premiéry filmu, se kterým nakonec neměl nic společného, vzpomínal: "Jez a Tom Butterworthové přišli už někdy v roce 1993 za Ericem Abrahamem s dvoustránkovým námětem. Dohodli se a Eric je angažoval, aby pro nás napsali z toho námětu scénář. Zdálo se, že by to mohlo být pro mě, protože látka byla o konfliktu slovanství a západního světa. Čili bych v tom mohl uplatnit svůj úhel pohledu coby cizince. V době, kdy jsme dokončovali Kolju, v zimě 1995, bráchové přijeli do Prahy, bavili jsme se o tom, co by v příběhu mělo být a co ne, oni pak odjeli do Moskvy na průzkum a napsali první verzi scénáře. Mě na příběhu bavila první část, než přijedou ti 'příbuzní' a začne vlastně jiný film. Tam to bylo jasné. On je průměrně zabezpečený, stydlivý Angličan, a tak si těžko doma najde krásnou a žádoucí partnerku, když jsou v jeho okolí všichni takoví... vychladlí. A pro Rusku to je zase obrovská příležitost dostat se z marasmu 'Divokého východu'... a hlavně je to pravda! Tyhle věci se dějí. Stejně tak si dokážu představit, že mu v korespondenci lže, že mluví anglicky, a když přijede, Angličan s hrůzou zjistí, že mu nerozumí ani slovo. Než ji pošle zpátky, dívka má pár dní na to, aby si ho podmanila jaksi mimoslovně, což je velmi filmové, pravdivé a vzrušující. Jenže to, co se začalo dít potom, že se dozvíme, že je to všechno léčka a že tam přijedou její dva kumpáni... no, stal se z toho normální thriller, který jsem už viděl mockrát. Tam už to není originální, tam už je to opsané. A to už mě nezajímalo." (NIRO)
  • Nicole Kidman navštívila ruskou ambasádu v Austrálii, aby jí pomohli s ruštinou. Jinak nepracovala s žádným učitelem ruštiny. (HappySmile)

Reklama

Reklama