Reklama

Reklama

Queen v Budapešti

(koncert)
  • Česko Queen: Magic Tour v Budapešti (více)
Hudební / Dokumentární
Maďarsko / Kanada / USA, 1987, 90 min (Alternativní 59 min)

Nezapomenutelný koncert rockové kapely Queen na budapešťském Népstationu v červenci 1986. Byl to jeden z prvních velkých koncertů západní kapely v tehdejším východním bloku. Do jeho rozkladu ještě zbývaly tři roky, ale mezi 80 000 diváky už bylo i několik fanoušků z tehdejšího Československa. Ti si tak mohli užít hity jako Radio Ga Ga, We Will Rock You nebo Bohemian Rhapsody na vlastní oči a uši. Tyto a další písně rozhodně nemůžou chybět v hodinovém sestřihu z tohoto koncertu. Navíc málokdo asi tušil, že se jedná o jedno z posledních živých vystoupení zpěváka kapely Freddieho Mercuryho s kapelou. Po skončení The Magic Tour už s kapelou nikdy nevystoupil. (Česká televize)

(více)

Recenze (88)

Marťulka 

všechny recenze uživatele

Koncert Queen na Népstadionu, konaný poprvé jako stadionový koncert, poprvé pod širým nebem kdekoli za železnou oponou ( vystupuval tam již Elton John...). Dorazilo okolo 80 tisíc lidí jak z Maďarska, tak ze všech okolních států, které prý poprvé dovolily svým občanům překročit hranice do Maďarska. Nehledě na cenu vstupenky, poptávka převýšila nabídku. Mohli uskutečnit druhý koncert, ale úřady to nepovolily, jelikož se v té době měla konat výstava motocyklů... Mercury vždy očaruje. Vždy vám vyrazí dech a navždy zůstane kultovní superhvězdou. Pár let tomu je, co jsem se doma učila jeho chůzi, široký postoj a hru na kytaru na mikrofonu :-) Ale něco zůstalo. Věrnost Mercurymu. Věrnost Queen. Protože Mercury je Queen a Queen je Mercury... Killer Queen ()

MirkaP 

všechny recenze uživatele

Viděla jsem v kině r. 2012, digitálně upravené a remastrované, s doprovodným dokumentem o celém turné z roku 1986. Super zážitek, nový zvuk v kině byl konečně pořádně využit. Jedna hvězda dolů za to, že chyběly titulky. Což u té koncertní části, tam se to nechalo, ale ten přidaný dokumen bez titulků poněkud ztratil na informační hodnotě. ()

yntelygent 

všechny recenze uživatele

Videl som to v kine ked to bola novinka,vtedy som bol uchvateny , vtedy nebolo zvykom v CSSR len tak vidiet rockovy koncert svetovej skupiny v kine a nazivo to uz vobec nie....zaujalo ma koncertne prevedenie vsetkych tych znamych veci,bolo to naaranzovane viac gitarovo a malo to este lepsi rockovejsi drive ako pri studiovych nahravkach.Dlho potom mi studiove nahravky Queenu prisli prilis sterilne a vyfiltrovane...No a samozrejme okolita atmosfera,Madari boli v tomto ovela liberalnejsi aj za bolsevika,my sme si este par rokov museli pockat,pokym sa dalo vidiet nieco aj u nas...alebo presnejsie aspon bez problemov vycestovat napr. do Viedne,kde sa nejaky dobry koncert vidiet dal. ()

Piedone 

všechny recenze uživatele

Prvýkrát videné v dnes už neexistujúcom kine v Dobšinej počas prázdnin, druhýkrát na čiernobielej telke na vojne v Malackách :-) V obidvoch prípadoch skvelý zážitok. ()

miza 

všechny recenze uživatele

Takový malý kousek od našich hranic a na koncert se dostalo jen několik málo lidí.Ještě že byl natočen z tohoto koncertu tento film.Do zhlédnutí tohoto filmu jsem Queen moc nebral,ale pak se můj názor trochu změnil a tato kapela je prostě pilířem světového rocku. ()

GASTON73 

všechny recenze uživatele

Režie: János Zsombolyai - Skladby: 1.Intro 2.One Vision 3.Tie Your Mother Down 4.In The Lap Of The Gods... 5.Seaven Seas Of Rhye 6.Tear It Up 7.A Kind Of Magic 8.Under Pressure 9.Who Wants To Live Forever 10.I Want To Break Free 11.Brighton Rock 12.Now I'm Here 13.Love Of My Life 14.Tavaszi Zvel 15.Is This The World We Created 16.Tutti Frutti 17.Bohemian Rhapsody 18.Hammer To Fall 19.Crazy Little Thing Called Love 20.Radio Ga Ga 21.We Will Rock You 22.Friends Will Be Friends 23.We Are The Champions 24.God Save The Queen ()

rigby 

všechny recenze uživatele

Strhující sestřih úchvatného vystoupení Queen v Budapešti. Škoda, že jsem je nikdy neviděl naživo, musel to být opravdu nezapomenutelný zážitek. To, co předvádějí na pódiu, je téměř neuvěřitelné. Má to neskutečnou energii. ()

stylR 

všechny recenze uživatele

OUTRAGEOUS! Ano, je to srdcovka, je to Queen a hlavně, je to božský Freddie. Sorry, nic nevytknu 5 stárů! ()

marek.kral 

všechny recenze uživatele

Jedno z nejlepších vystoupení legendaární skupiny na vrcholu jejich slávy. Freddie byl během celého Magic Tour, jehož byl Budapešť součástí, odhodlán dát ze sebe vše, což se při koncertu projevilo. Do Budapešti se sjeli fanoušci z celého východního bloku a koncert byl okamžitě vyprodaný. Queen tedy navrhli, že uspořádají další koncert den poté. To jim však nebylo umožněno, protože by koncert kolidoval s výstavou historických motocyklů :). Věřím, že pro všechny zúčasněné to byl nesmírně silný zážitek. Sám Brian May v jednom z rozhovorů popisoval své dojetí, když všichni zpívali jejich písně i přes skutečnost, že v mnoha částech východního bloku byla jejich alba nedostupná. ()

Johgas 

všechny recenze uživatele

Skvělý koncert - stála jsem frontu na lístky do kina Lípa v Liberci, abych mohla vidět Freddieho pobíhat po pódiu s obrovskou maďarskou vlajkou. Jediný koncert Queen v socialistickém bloku, snímek dobře zachycuje neopakovatelnou atmosféru a nadšení publika. Koncert je prokládaný medailonky jednotlivých hudebníků, kde zase exceluje Freddie - jeho konverzace při projížďce po Dunaji: Hm, to je budova parlamentu? A je to na prodej? A kolik to má ložnic? :-) Závěrečná God Save the Queen a Freddieho exhibice v hermelínovém plášti a s korunovačními klenoty na komanče musela působit jak rudý hadr na býka:-) ()

dundyk 

všechny recenze uživatele

Znovu som si to pozrel s odstupom niekoľkých rokov, tentokrát už na dvd a doma to fakt vrelo, aj sused zhora búchal na radiátor... :-) Pre zúčastnených to musel byť neuveriteľný zážitok. ()

DorianGreene 

všechny recenze uživatele

Pro mě nejlepší koncert Queen. I díky nostalgickým vzpomínkám, kdy jsem jako malý kluk běhal doma před videem a předváděl Briana a Mercuryho. Ten je tu v mnohem lepší pěvecké formě než třeba na Live At Wembley. Na svou dobu je to skvěle natočené a není tam jediné muzikantské zaváhání. Naprosto TOP!!! ()

Sa.sa 

všechny recenze uživatele

Musela to být neskutečná nádhera a úžasný zážitek... 😉😉😉 Jinak Queen byla jedna z největších světových kapel! ()

romulus777 

všechny recenze uživatele

Tavazsi sél vizet árast virágom,virágom (Jarný vietor spúšta vody.etc...)....mráz mi behá po chrbte,keď si spomeniem na túto maďarskú pieseň,ktorú Freddie na tomto pamatnom koncerte odspieval z dlane.Vačsiu poctu by si Maďari len ťažko mohli priať.Čo by tak asi spieval,keby sa koncert uskutočnil jedného pekného dňa na Slovensku,resp v Čechách ?Joj,škoda,že to už navždy zostane v rovine snov :-((( ()

damapo 

všechny recenze uživatele

Koncerty skupiny Queen nemůžou mít jinak, než 5 hvězdiček. Hlavně tedy za Freddieho Mercuryho, který byl jako zpěvák famózní, ale i celkově za atmosféru a dobré písničky, ne jako dnes. ()

DarthArt 

všechny recenze uživatele

Dokonalý záznam koncertu z posledního turné Queen. Z téhle světové šňůry vzniklo záznamů několik a teoreticky by měly vyznít všechny podobně, ale oproti známějšímu koncertu Queen ve Wembley má pro mě Budapešť daleko větší drive i osobitost. Nevím, čím to je, snad záběry na šťastné Maďary, kteří se konečně dočkali (oproti Anglánům, kteří se ve Wembley "jen bavili"), snad tím, že Queen v Budapešti prošli i československými kiny v době, kdy se to jinak moc nesmělo, snad dojemným okamžikem, kdy Freddie Maďarům zazpívá jejich národní písničku a jim tryskají slzy jak krokodýlům, nevím. Ale jestli živák Queen, tak rozhodně a pokaždé tenhle! ()

Reklama

Reklama