Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ji-hae (Ye-jin Son) psala e-maily za svou kamarádku klukovi, který se jí líbil. Při tom objevila deník své matky, která zažila něco podobného se svou první láskou. A v tomto bodě se začnou ovíjet dvě paralelní větve příběhu. Jedna s ní, druhá s její matkou Ju-hae (kterou stvárnila stejná herečka jako Ji-hae). Objevují se zde potom různé romantické okamžiky z jejich života. Ale vše nakonec skončí dobře. Abyste se dověděli jak, tak byste se na to měli podívat. (c.tucker)

(více)

Recenze (160)

Radko 

všechny recenze uživatele

"Dobrý deň, prosím si 20 deka kórejskej romantiky.". "Ale pane, kórejskú predávame vždy len v trojkilovom balení.". Aha, tak dobre, tak fajn. Dá sa, i keď čoho je veľa, toho je moc. No ak je nejaká kinematografia zručná v nadrozmernom dávkovaní uslzenej zaláskovanosti, je to práve tá juhokórejská. Nebojaca sa zároveň do príbehu nerušivo zakomponovať nielen dušu hrdinov, hľadajúcu skutočné city. Ale aj: skutočného strašidelného ducha, srandovného opileckého bezdomovca, scénu z reálnej vojny, hľadanie hovnivála medzi kravskými lajnami, pokus o samovraždu, reálne fackovanie, ako povzbudenie k záverečnému potlesku v divadle, testovanie výkalov adeptov vojenskej školy, vtrhnutie holubov do obývacej izby cez otvorené okno (toto sa mi raz stalo, no viac ako romantické - to bolo dezinfekčné - riadne zasrali koberce), lapanie svätojánskej mušky do dlane (podľa mojich analogických skúseností, svätojánska muška v dlani po dolapení takmer vždy zhasla svetielko), zmoknutie až na kožu a tak. Príjemná rozprávka. ()

neoBlast 

všechny recenze uživatele

[Druhé zhlédnutí] I po sedmi letech od premiéry zkrátka klasika - jak příhodný to název. Jednoduchá romantická schémata, která jsou tentokráte trochu zašmodrchaně vyprávěna (ale přehledně) se setkávají s korejskou, samozřejmou, precizností. Ke konci diváka trochu počtem minut unaví, ale pocitový zážitek skončí jen těsně pod Olympem uspokojení. 80 % ()

Reklama

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Korejci mají pro romantické filmy opravdu cit. Dokazují to i režisér pro mě naprosto bezkonkurenční "My Sassy girl" tímto snímkem, který v sobě skrývá hned dvě romantické linie. Ta první je z přítomnosti a pojednává o mladé dívce, která za svojí kamarádku píše milostné e-maily jejímu příteli, kterého však miluje i ona. Mezitím se jí podaří najít deník svojí matky, která před lety zažila něco podobného. První půlka je dokonalá a film přesně ukazuje vyjímečnost korejských romantických filmů. Hlavním hrdinům budete jejich lásku přát a věřit jí, což se u romantik z hollywoodské produkce moc často nestává. Bohužel je však film příliš dlouhý a tvůrci začnou příběh zbytečně natahovat. Rozhodně se však jedná o další výborný romantický snímek, který má výborné herce, krásnou hudbu a nakonec si přichystá i malé překvapení jak už jsme u filmů z korejské produkce zvyklí. Hodně silné 4*. ()

ad-k 

všechny recenze uživatele

Větší dávka rozpolcenosti = má další zkušenost s jihokorejskou kinematografií. Keullaeshik je na jedné straně relativně příjemný film, který nabízí několik milých a hravých romantických not, poměrně zdařilou hlavní zápletku i sympatické, leč herecky spíše průměrné herce, ale nedá se říci, že by se té neustále úsměvy a slzami obdařené hře na city dalo v plné míře věřit. Pokud však nahlédneme na věci z roviny pohádkovější, nedá se vytýkat až tak příliš... 60% ()

Carrie_3 

všechny recenze uživatele

Příjemný romantický korejský snímek, který českého diváka - mnohdy přehlceného americkými slaďáky - může jedině překvapit. Pro mě je asijská kinematografie v poslední době mistrem v tvorbě romantických snímků, které mají nápad a jdou na věc jiným způsobem. Proto, pokud zrovna máte náladu pustit si tento žánr, možná právě tento snímek může být lákadlem právě pro vás. Já u něj rozhodně prožila dvě příjemně strávené hodiny a to nepatřím mezi milovníky romantických filmů. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (3)

  • V prvých minútach filmu hrá pri monológu hlavnej hrdinky v pozadí "Pachebel canon". Rovnakú skladbu použil režisér Jae-young Kwak aj vo filme Yeopgijeogin geunyeo (2001) v scéne, kde Gyeon-woo podáva ružu dievčaťu hrajúcemu túto skladbu na klavíri. (RigorMortis)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno