Reklama

Reklama

Příliš dokonalá podoba

  • Kanada Dead Ringers (více)

Bratři Elliot a Beverly Mantleovi jsou nejen jednovaječná dvojčata, ale navíc se oba živí jako gynekologové a jejich životy spojují stejné ženy. Sukničkář Elliot totiž vždy každou po čase přenechá svému nesmělému bratrovi Beverlymu. Ten se jednou do takto získané ženy skutečně zamiluje a pro všechny postavy destruktivní série emocionálně vypjatých situací nastane ve chvíli, když zrovna ta podvod obou bratrů odhalí. Příliš dokonalá podoba však nevypráví pouze o zničujících vztazích hrdinů. A to především proto, že je pod ní podepsaný slavný kanadský režisér David Cronenberg (Moucha, Dějiny násilí). Do tajuplného thrilleru o dvou gynekolozích a ženě s neobvyklými zdravotními problémy se promítly i mnohé z jeho fascinací lidskou tělesností a kovovými chirurgickými nástroji. V hlavní dvojroli mnohými cenami ověnčeného podmanivého snímku výjimečného režiséra se představil strhující Jeremy Irons. (Filmhouse)

(více)

Recenze (214)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Cronenberg je mistrem temných zákoutí naší mysli, orientuje se v nich jako málokdo a dokazuje nám, jak mistrovsky za ty roky svou oblíbenou látku zvládá. V každém jeho filmu jsme svědky toho, co je v člověku temné, každý film je přesto jiný, nový a jedinečný. Když jsem psal tuhle recenzi, ještě jsem neviděl snímek Nebezpečná metoda, ale jednalo se o jeden z mnou velmi očekávaných snímků. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Z počiatočného klišé o dvojčatách (jeden roztopašný extrovert, druhý zádumčivý introvert, žena medzi nimi) sa časom vyvinie dusná psychologická dráma s funkčnými prvkami body-hororu a s excelujúcimi dvojčatami Jeremym a Jeremym Ironsom. Niektoré línie sú ale značne nedotiahnuté (celá postava Claire Niveau), ale aj tak ide asi o vo svojej dobe najkomplexnejšieho Cronenberga. ()

Reklama

togaf 

všechny recenze uživatele

Jeremy Irons byl v dvojroli nepřekonatelný, obvykle se v záběru ukázal pouze jeden z bratrů, ale divák díky skvělé Ironsově mimice hned poznal, který z nich to je. Pomalu houstnoucí atmosféra a propad do šílenství ještě zdůrazňovala klinická čistota a upravenost obou bratrů. Jen Genevieve Bujold vypadala spíš jako jejich matka než femme fatale. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Chladné a odtažité, přesto jakýmsi zvláštním způsobem přitažlivé. Cronenberg se i v tomto psychologickém / psychopatickém dramatu předvedl jako pan úchylák - tentokrát ale (téměř) nic nevidíme přímo, zvrhlost se jen tak nějak všudypřítomně vznáší v ovzduší. "Duo" Irons+Irons odvádí brilantní výkon. Hodně divný a nepříjemný film. Horror movie of the year ()

Joe321 

všechny recenze uživatele

Rozhodl jsem se, že se tu uCronenberguju. Poslední ve frontě je Dead Ringers... Irons jede výborně. Jinak nuda nuda, šeď šeď. Téma je to hodně zajímavé, i ten konec se mi líbil, ale prostě jsem se moc nebavil a spíše trápil. -"And tomorrow, we'll take some Percodan... just because it's Saturday." ()

Galerie (59)

Zajímavosti (17)

  • Podľa Premiere.com jeden z 25 najnebezpečnejších filmov histórie. (NaX)
  • Robert De Niro odmítl hrát dvojčata Mantleových, protože by se prý necítil dobře v roli gynegologa. (Seabeast)

Reklama

Reklama