Reklama

Reklama

Pink Floyd: Živě v Pompejích

  • Česko Pink Floyd v Pompejích (více)
Hudební / Dokumentární
Belgie / Západní Německo / Francie, 1972, 59 min (Director's Cut: 92 min)

Obsahy(1)

Pink Floyd imaginativní, nadreálná, vysoce tvůrčí hudba plná barev, která se výborně hodí k vizuálním představením. Film natočený v starověkém amfiteátru mezi ruinami zaniklých Pompejí nabízí divákům úžasný audio-vizuální zážitek. Ve dne se koncert konal v aréně rozpálené sluncem a v noci uprostřed tajemné scény zničené sopečným výbuchem a umožnil tak perfektní souhru zvuku a obrazu. Snímek začíná i končí obsáhlou skladbou Echoes z alba Meddle a obsahuje také následující tituly: Echoes, Careful with that Axe Eugene, A Saucerful of Secrets, Us And Them. One of these Days. Mademoiselle Nobs, Brain Damage, Set the Controls for the Heart of the Sun, Echoes. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (75)

Skunkiee 

všechny recenze uživatele

Udělejte si hezký večer, vypněte všechna světla, nastavte si zvuk, pusťte televizi a nechte se unášet....Procestujete dalekým vesmírem...Projdete se v nádherných Pompejích...A popovídáte si s Pink Floydy...Nadčasová, takřka meditativní hudba jedné z nejoriginálnějších skupin 20.století vás dokonale pohltí a v kombinaci s nádhernými záběry starověkých paátek a s vkusně zakompovanými digitálními záběry vesmíru a zkázy pompejí, zažijete jediněčný audiovizuální zážitek. Dokument má erfektní koncepci, v úvodu prolétáme vesmírem, aby se před námi objevila naše modrá planeta a vzápětí už jsme na starověkém amfiteátru, přičemž zní geniální skladba Echoes. Povídání s jednotlivými členy skupiny se prolíná s nahráváním alba Dark Side Of The Moon. Za naprostý vrchol tohoto koncertu považuji skladbu Set The Controls For The Heart Of The Sun, která mi v kombinaci s vizuální stránkou opravdu vyrazila dech. Vše uzavírá druhá část skladby Echoes a my odlétáme opět pryč a Země nám mizí za Odrácenou strano Měsíce...Dokonalý udební zážitek, 100% ()

zurivymlok 

všechny recenze uživatele

PINK FLOYD. Pro mě je hudba Pink Floyd ztělesněním krásy. Jejich hudba bude už navždy vyjimečná. Velké díky patří Sydovi, který stál u jejich zrodu. Velký dík patří i Rogerovi, který je v krizi po odchodu Syda udržel v chodu. A velký dík patří i Davidu Gilmourovi, který Pink Floyd nesmírně hudebně obohatil a který je zachránil ještě pro pár dalších let, kdy je Roger svou megalomanií hudebně i jako skupinu málem zničil. A dík jim patří hlavně jako skupině, která vytvořila vyjimečná hudební díla s vyjimečným zvukem a hlavně vyjimečnou atmosférou. Jestli někdo pochybuje o synergickém efektu (výsledek skupiny je více než součet jeho jednotlivých částí), pak tato skupina je toho důkazem. Projekt Živě v Pompejích je na svou dobu určitě zajímavým projektem a mě se určitě líbí. I když nedosahuje (zcela logicky) kvality jejich dalších vystoupení jako The Wall nebo P.U.L.S.E., tak přesto vás toto DVD jakoby přeneslo do úplně jiné doby. Nemůžu dát jinak, než pět hvězdiček (dal bych i šest, kdyby to šlo). ()

gizi 

všechny recenze uživatele

Úžasný zážitek hudebně i vizuálně. Jen škoda, že nezahráli víc. Děkuji ČT ART za uvedení. Dle diskusí zde tato původní hodinová verze je asi cennější než Director's cut. 100%, 11.10.2014. ()

argus123 

všechny recenze uživatele

Ktorí fanúšik by nepoznal toto legendárne vystúpenie. Už tu bolo jasné aká velká kapela sa rodí a je to vidno nielen v hudbe, ale aj nadhernému spracovaniu skladieb ktoré majú v sebe istú odlišnosť, narozdiel od originalnych skladieb z albumov. To však na kvalite neuberá, ba naopak velmi pridáva. Nádherná akcia aj hudba. ()

Zaza_3121 

všechny recenze uživatele

I kdyby hráli jenom Echoes, zaslouží si plných 5. Škoda psychedelických filmových pasáží, nicméně byla taková doba a hudba jako taková je prvotřídní. ()

Makotřas 

všechny recenze uživatele

Pink Floyd ve svém nejinspirativnějším tvůrčím období + koncert pro nikoho v prázdném amfiteáru + sopečná krajina + vykopávky v Pompejích + perfektní zvukový záznam (žádné hraní na playback!) na studiové technice = NEJLEPŠÍ KONCERTNÍ ZÁZNAM VŠECH DOB. Kdo jste trochu vnímavý a u hudby vám jde především o atmosféru, pak tohle DVD buď už máte, nebo si ho brzy pořídíte. (Mluvím ovšem o původní verzi filmu, režisérský sestřih s dodanými scénami ze studia a moderně animovanými titulky vše zničil. Naštěstí je na DVD i původní film, jen se k němu musíte proklikat.) ()

Aktamix 

všechny recenze uživatele

Je zbytečné se modlit zdrávas, je to bomba. Z hlediska vizuální, je to ještě mnohem lepší než Nirvana Unplugged, celé exteriéry amfiteátru jsou neskutečné a poskytují širokou platformu pro rozvinutí floydího konceptu ozvěn. Echoes jsou absolutní alfou a omegou celého příběhu, Gilmour Waters a spol jsou bezchybní, živelní a propracovaní. Ale pozor bavím se o původní verzi z roku 1979. Directors cut, je zbytečným zprzněním a roztříštěním původně soustředěné nahrávky (naprosto zbytečné prostřihy do studia a na interview). Echoes je epochální a extatická skladba a tohle je její filmový pomník. ()

violik 

všechny recenze uživatele

Floydíci, kteří mi provázejí od útlého věku a jejich nejkrásnější DVD. Nádherná hudba protkána strhujícími záběry z vulkánu. To byli ještě mladí, krásní hoši a hlavně živí. S každou smrtí jejich člena odchází kousek mého srdce. ()

MrPinkFloyd 

všechny recenze uživatele

Tohle snad ani nepotřebuje komentář. Mít čas a spoustu peněz, tak na tohle koukám v jednom kuse... Fanoušek PF, který tohle neviděl, nebo neslyšel není opravdovej Fanda. ()

rbr 

všechny recenze uživatele

Vytříbili skoro každej song. David Gilmour ukazuje, jak ohromující jeho kytarovej skill je, basa Rogera Waters je neskutečná, Nick Mason zabíjí na bicích a Rick Wrightovo synťáky jsou čirej genius. Verze Echoes je námrd. ()

burg 

všechny recenze uživatele

Režisérský sestřih. Dobře - nebudu ani předstírat, že nejsem blázen do hudby PF už čtvrt století, takže tohle hodnocení je silně tendenční. Pokud mi něco dovede přivodit eargasmus, jsou to rozhodně skladby Echoes, Set the Controls for... (plus pár dalších), takže potud mé srdce jásalo, uši špicovaly a já si užíval geniální a nadčasový sound. Potud dobrý. Kdyby to ovšem režisér nezazdil nicneříkajícími hovory u mlíka a koláče bez kůrky o tom, jestli jsou PF zajatci svých nástrojů nebo naopak, atd. Počítačová animace snad taky ani nemusela být a co se týče zbytku - ten byl krapet bez obsahu. Navíc člověk by si řekl, že když kouká na záznam "Live at kdekoliv", tak to opravdu bude živě z místa a nikoliv "z místa dva fláky a zbytek tam naplácáme ve studiu" Pravda, ty dva fláky jsou délkou téměř polovina hraného obsahu. Zkrátka škoda. Pro ostatní co nejsou soundem Pink Floyd stiženi stejně jako já, klidně si dvě hvězdy uberte. ()

Reklama

Reklama