Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh dvou žen. Jedna je obětí. Druhá ji pronásleduje. Její život je pro ni velkým lákadlem, zajímavějším a přitažlivějším. Veškerým svým chováním se jí snaží přiblížit největší měrou. Identita obou je ztracen. Chce její život. (oficiální text distributora)

Recenze (15)

tombac 

všechny recenze uživatele

Hongkongský thriller o bohaté a rozmazlené dívce Ching, které špatně fungují ledviny a kvůli své osamělosti se spřátelí s chudou dívkou jménem Ling. To však netuší, že Ling má poměr s jejím přítelem a je zapletena do obchodu s lidskými orgány. Ling je navíc závistivá, žárlivá a pomstychtivá. Je tedy zaděláno na dusný thriller o souboji dvou žen, z nichž jedna dokáže zajít hodně daleko. To by však film nesměl být tak nudný, sterilní a nenapínavý. Těšili jste se při pohledu na obal DVD na pořádně krvavou asijskou ujetost? Na to hned zapomeňte, ve filmu se dočkáte ledatak řezu skalpelem do boku a decentního vpichu do oka, velká požární sekera přijde nazmar. Holky jsou sice pěkné, ale vůbec to mezi nimi nejiskří. Přitom mělo Koma tak slušný rozjezd.. 5/10 ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Přišlo mi to více asijské než jiné filmy z obdobného žánru. Pomalé a nudnější scény dnes většinu evropských diváků zřejmě neosloví. Občas film nabere dech, rozjede se, jede, ale pak zase splaskne. Jinak asi nejsem jako každý divák, jelikož takové zakončení jsem opravdu neočekával. V napínavých pasážích zazní atmosférická hudba, kamera dokáže být velmi příjemná, sympatický je smysl pro detail. Trochu mi vadilo, že Ching se chová za volantem jako magor, ale jak vzala sekeru do ruky, udělala si u mne plus. V očekávání krvavé řezničiny se mi dostalo psychologického dramatu. Milostný trojúhelník, čtyřúhelník nebo dvojúhelník...prostě nefungoval. Na jedno podívání, není-li nic jiného po ruce, stačí. A takové pěkné titulky na začátku, které hodně slibovaly... ()

Mi Nü-Chai 

všechny recenze uživatele

Ono je to tak na 2,5* a kdybych byla hodná, tak se to na ty tři vyšplhá, jenže se mi po zhlédnutí silně bezkrevného dobrodružství slečny Blbé květinky a slečny Pyčaté svině hodná moc být nechce. ()

Vavča 

všechny recenze uživatele

Koma má rozhodně co nabídnout. Příběh dvou žen, které spolu soupeří se může zdát obyčejný je ovšem podán velmi působivě a vykreslení jejich vztahu má sílu. Mezi hlavními představitelkami to jiskří, Angelica Lee i Karena Lam hrají výborně. Dialogy nejsou slabé, pár vět vám určitě v hlavě uvízne. Je zde hustá atmosféra strachu a napětí, ponurost, pár lekaček, občas nějaké to násilí. Dočkáme se velmi zajímavých zvratů, které jsem neodhadl tak docela. A hlavně je zde grandiózní závěrečný souboj a finále, po němž si říkám, něco tak dobrého a překvapivého jsem už dlouho neviděl. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Intersonic to u nás vydal pod hlavičkou hororového žánru. Jde však spíše o psychologický thriller, který se točí okolo nedobrovolnému odebírání ledvin a kšeftování s tímto žhavým zbožím. Zatímco začátek filmu diváka docela dost navnadí díky úvodní scéně s umírající dívkou a atmosféra v tu chvíli hodně přitvrzuje, postupem času jaksi toto asijské kouzlo vyprchává a divák se místy i docela nudí. Tvůrci se totiž rozhodli do svého snímku přimíchat i docela velkou porci kriminální zápletky, která dle mého názoru tomuto filmu spíše uškodila. Protože tento fakt doslova přibrzdil rozjetou atmosféru, která se z vrcholu postupně řítila až na dno. Najdeme zde hodně dobrých, ale i špatných chvilek, které z nej ve finální fázi udělali obyčejný průměrný asijský snímek, který neuškodí vidět ovšem ani nic se nestane, když ho necháte bez povšimnutí. Škoda těch zbytečně dlouhých a nudných pasáží, které byly vlastně o ničem.5/10 ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Takový trošku zmatený (chyběly mi tam nějaké hlubší pouhnutky, vyloučím-li tedy variantu, že jedna z postav byla blázen) romantický thriller o milostném trojúhelníku, samotě, absenci přátel, kráse i hnusu lidství a jedné ledvině. Jelo to docela fajn, byť se občas postavy zachovají trochu podivně. Takový neurážející, milý průměr. 2,5* ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Celkem to šlo ,nechtěl bych se probudit ve vaně bez ledviny. No jo dnešní svět je prohnilý. Ale jak námět na film je to dobrý. hodně ponurý. ()

JančiBači 

všechny recenze uživatele

Japonské a Čínske filmy ma nikdy nebrali a ani nikdy nebudu.Tento má síce celkom vdačnú tému ale mne to nestačilo a moc ma to nebavilo.Viac by sa mi páčil remake s takou Megan Fox v úlohe tej mršky 8) ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Žárlivost, touha, důvěra a pomsta. Komplikovaný milostný trojúhelník projevující se během vyšetřování krádeže ženské ledviny. Ano, námět je o obchodu s orgány, ale v krapet neočekávaném pojetí. Snímek je prezentovaný jako horor, avšak nevypadá tak. Spíše melodramatický thriller s mizivým napětím a pomalým tempem. Na horor by se dalo očekávat patřičné násilí s gore efekty, ale neděje se tak. Během krádeží se oběti nezabíjejí, takže k tomu vlastně není ani důvod a scény s potřísněnou krví žánr nemá šanci zachránit. Hrůza, děs a šokující scény se na správný horor tedy nekonají, což bourá ucelené nadšení z daného žánru. Scénář má evokovat hrůzu právě co se týče obchodu s orgány, mírného tajemství a částečnou dramatizací, ale jako celek je to na horor prostě divácky dosti nudnou záležitostí. Daná myšlenka ale není zase až tak špatná, takže škoda toho promarněného potenciálu. ()

JimiH 

všechny recenze uživatele

Už jste se někdy probudili ve vaně, která je plná ledové tříště a zjistili, že vám chybí ledvina a krvavý nápis na stěně vás nabádá, že jestli chcete přežít musíte zavolat policii? A tohle je jen jedna z pozoruhodných scén tohoto filmu. Film je strhující a jde vlastně o vztah dvou žen, který je velmi proměnlivý a příběh nabývá na zvratovosti. Film se mi moc líbil, ale není pro slabší povahy a pro neznalce asijské kinematografie. ()

Saigon 

všechny recenze uživatele

Práve som si pozrel tento film a musím napísať, že je vynikajúci. Kamera i strih sú bez chyby a pravdupovediac som čakal, že priateľ Ching to prežije (to bude tými americkými superkoncami). Našťastie sa tak nestalo, pretože bodnutie skalpelom do čela by sa dosť ťažko vysvetľovalo. Od filmu sa nedá odísť ani na minutu a to je pre film dobrým znamením.A na záver rečnícka otázka : Nezdá sa vám, že ázijske filmy sú oveľa kvalitnejšie ako tie z Holywoodu?! ()

Persival 

všechny recenze uživatele

No, tak... Koma bych přirovnal k pokusu o zadržení dechu na 88 minut. Koma se nadechne a jde mu to ze začátku dobře (= scéna s vanou), ale pak mu začne docházet dech až nakonec zemře (= nudný, nanapínavý konec). Dáván * jen za to, že mám rád, když se holky perou a že u scény s probodlým okem sem dostal chuť na špíz. ()

Reklama

Reklama