Reklama

Reklama

Maljukgeori janhoksa

  • Jižní Korea 말죽거리 잔혹사 (více)

Obsahy(1)

Hyeon-su je mladík, ktorého vzor je Bruce Lee a jeho otec je učiteľ Taekwonda. Prevelili ho do chlapčenskej školy, v ktorej to občas vyzerá ako v armáde alebo väznici. Prísni učitelia a dozorcovia, študentská hliadka, striktná hierarchizácia študentov a predovšetkým šikana. Hyeon-su sa spriatelí s miestnym bitkárom Woo-shik. Ten však začne chodiť s dievčaťom, do ktorého je Hyeon-su zaľúbený. (Jordan)

(více)

Recenze (83)

kitano 

všechny recenze uživatele

Velmi, velmi prijemne pozeranicko, ktore tradicne po korejsky strieda viac zanrov, a to velmi nenasilnym a plynulym sposobom. Proste je to pribeh par priatelov na strednej skole, a vsetkych ich zazitkov, od nesmelych lasok, cez ciernu distribuciu nemravnych casopisov az po bitky o udrzanie ci ziskanie respektu. Naviac, vzdy ma velmi potesi, ak vo filme najdem odkaz na Brucea Lee, a ten je tu "rozobraty" sposobom, ktory vas pobavi, avsak aj pripomenie jeho kultovy status. A prenaramne ma potesil samotny zaver vo forme konfrontacie kamaratov, v ktorej jeden je fanusikom Brucea a druhy Jackieho chana :) (konkretne jeho postavy z filmu Drunken master). Velmi, velmi prijemne. (8.5/10) ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Spojiť drámu o dospievaní, obsahujúcu kritiku nacistického školského systému v Južnej Kórei koncom 70. rokov spolu s neurážajúco pôsobiacou poctu Bruceemu Leeovi (aj Jackiemu Chanovi), s príbehom priateľstva a zrady, s horko sladkým príbehom prvej lásky a s túžbou po jej naplnení, s komediálnymi prvkami a s dramatickou gradáciou deja - to všetko dá prácu. Zmixovať to navyše všetko dohromady tak, aby to pôsobilo vierohodne a pritom nenaivne pôsobiacim spôsobom to už sa približuje alchýmii. Nie je to dokument o dobe, no o dobe sa z neho môže divák dozvedieť možno viac ako z dokumentu. Je to skrátka a jednoducho Príbeh s veľkým P, balansujúci síce na hrane všetkého, čo do seba poňal, no balansujúci obratne a len miestami šliapnuc kdesi do oblakov, no z oblakov zase obratne späť zosadnúci na natiahnuté lano skvelého filmu. Áno veru, nebol by som povedal, že aj film vzdávajúci hold ázijským kung-fu filmovým hviezdam môže byť skvelý. ()

Reklama

Pishin 

všechny recenze uživatele

Mooc pekne. Musim rict, ze asiatum jde velice dobre skloubeni nekolika zanru dohromady. Takze film nepostrada romantiku, dramaticke prvky, akcni sceny a to vse dohromady tvori nenuceny celek, ktery je velice povedeny. Je kvalitni jak po obsahove tak obrazove a zvukove strance. O deji se zde rozepisovat nebudu, ale musim jako vsichni uznat ze tento snimek ma naboj a na bitky na strese si radi vzpomenete. ()

Jossie 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejkrásnějších korejských filmů, které jsem viděla. Velmi působivý, velmi opravdový, smutný a krásný a s výbornými hereckými výkony bez obvyklého přehrávání (hlavně Sang-woo Kwon byl úžasný). Bylo mi velmi smutno z příběhu chlapce, který byl nakonec donucen tolik se změnit a zároveň mě vnitřně uklidnilo, jak to s ním nakonec dopadlo, protože ten konec byl takové smíření a zklidnění a nový začátek. Velmi čistých 5*. ()

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Když se tak nad tím zamyslím, přestože jsem jihokorejských filmů viděl víc než sto, tak z filmů, které by se věnovaly životu na středních školách ještě před středoškolskou reformou v osmdesátých letech, snad jedině Classic. Hodně jiné. Dost tvrdé. Působí to nepřikrášleně. Některé prvky nedovyprávěné. Jiný pocit, než ze standardní jihokorejské tvorby. Hledání sebe sama. ■ K hlavnímu hrdinovi: Nevěřil jsem mu postavu outsidera, ale když se to zlepšilo, bylo to lepší :). K hlavní hrdince: Zcelá náhodou jsem nedávno viděl seriál The Moon Embracing The Sun a po Once Upon a Time in High School si říkám, že Han Ga-In měla svoji postavu v seriálu zahrát už v roce 2004. Byla mnohem přirozenější. ■ Původně jsem dal 4*, ale když to změním na 5, budu se cítit lépe. ■ May: Děkuju za DVD! ()

Galerie (43)

Reklama

Reklama