Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Transylvánie roku 1870. Princ černošského afrického kmene jménem Manuwalde (William Marshall) a jeho manželka Tuva (Vonetta McGee) večeří se samotným hrabětem Draculou na jeho zámku. Oba však nemají ani tušení, že mají býti jeho hlavním chodem. Když Manuwalde klade odpor, hrabě Dracula ho prokleje stejnou kletbou, jakou je sžírán on sám. Manuwalde bude žít věčně jako krev sající monstrum známé jako Blacula! Los Angeles roku 1970. Blacula je po sto letech vysvobozen ze své rakve párem homosexuálů, ze kterých obratem vysaje všechnu krev. Při honbě za další potravou v ulicích L.A. potkává Tinu, kterou považuje za reinkarnaci své milované zemřelé manželky. Může nově vznikající milostný cit vyléčit Manuwaldeho z jeho prokletí? (KmK)

(více)

Recenze (34)

HAL 

všechny recenze uživatele

Bohužel, název je na filmu to jasně nejzábavnější. Negerský Drákula, to přece skýtá tolik zábavného brakového potenciálu... a Blacula ho přitom využívá tak málo... Scény se samotnými zombie-upíry trhají bránici na kusy, stejně jako přednáška Olafa před projekcí (LFŠ2012), zbytek filmu, tedy značná většina z něj, bohužel jen silně nudí. 5/10 ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Tyhle typy černoškých hororů mě nikdy moc nebraly. A ani moc akčňáky. Tahle verzy Draculy je sice celkem obstojná ale dost často jsem i zýval. Tedy ona to není nijak moc verze. Dracula pokouše nějakýho prince no a o několik let později je princ samozřejmě taky Dracula s saje lidem krev. Co bych nejdříve z celého filmu vyškrt jsou humorné scény nevím jestli byly udělány naschvál nebo ne, ale byly děsné. A herec v hlavní roli nebyl nějak moc sympatickej. Co bych naopak vyzdvihl je celkem dobrá atmosféra a sem tam některé momenty, ale víc jak 3* ani náhodou. Uvidím co přinese druhý díl. ()

Reklama

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Typický sedmdesátkový horor s netypickou premisou. Bohužel z idey udělat z Drákuly Blaculu se nevytěžilo tolik, kolik by si jinak tenhle originální nápad zasloužil. Což je škoda, páč William Marshall je jako kníže temnot ve svý roli správně temnej a dramatickej a dodává tak jinak vyloženě béčkovýmu blaxplotation aspoň trošku na váze. Blacula tak nakonec zkouknut spíš ze "studijních" důvodů, aneb na čem to ten mladej Tarantino tenkrát ujížděl, navíc ve druhém dílu hraje hvězda jeho filmu Jackie Brown, Pam Grier. ()

Paldini 

všechny recenze uživatele

Klasický příběh o Drákulovi situovaný do černošského prostředí. Upíři jsou velmi slabí a nemají vůbec žádné zvláštní schopnosti až na Blaculu. Pozitivní je, že upíru je opravdu hodně a "množí" se velice rychle. Jsou dost zábavní, protože vzhledem k tomu, že je to černošský film a byl natočen v sedmdesátých letech, skoro každý herec má na hlavě afro účes a většinou se ksichtí do kamery, cení zuby a koulí očima. Tenhle horor viděl určitě Zdeněk Troška, protože postava čertíka z jeho pohádky vypadá přesně jako tito upíři. Vlastně ne, upíři mají svou tmavou pleť namaskovanou jakousi sinavě zelenou barvou, aby vypadali strašidelněji. Jediné pozitivum je na upírský film originální úmrtí hlavního monstra avšak negativ je mnohem víc. Zařadil bych mezi ně ještě nesympatické herce, hroznou hudbu (takové nějaké jazzdisco), křečovitost až násilnost z jakou chce režisér docílit alespoň náznaku hrůzy. Opravdu se divím, že film měl takový úspěch, že se natočil ještě druhý díl. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Blacula je skôr akčná kriminálka v štýle Dirty Harryho, než nejaký explicitný horor. Myšlienka prekliatia afroamerického obyvateľstva na základe jej otrockej histórie v rámci (nielen) USA prekvapivo na postave novodobého Draculu funguje celkom slušne a uzavretie jeho príbehu je patrične osudové. Len je trochu škoda, že keď už ide o kriminálku a sledujeme policajné pátranie, tak sme neustále informačne pred políciou a ich zistenia nás tak ničím neprekvapujú. Blacula ani nijako výrazne nezostarol, pôsobí ako mnohé iné snímky z tohto obdobia a žánru a je stále bez problémov pozerateľný a nevyvoláva salvy nechceného smiechu, ako som sa vopred trochu obával. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (2)

  • Ve scéně na hřbitově, kde Gordon Thomas (Thalmus Rasulala) rozkopává hrob a otevírá rakev, na něj vyskočí upír, jehož vlasy jsou hnědé. Když je pak záběr promítnut z profilu, můžeme si všimnout, že na něj najednou vyskočí upír s delšími bílými vlasy. Potom, co ho Gordon Thomas udeří do tváře (záběr je promítnut z příma), má stvůra vlasy zase hnědé. (Lucina84)
  • Denise Nicholas v tomto filmu debutovala. (Pumiiix)

Reklama

Reklama