Reklama

Reklama

Darryl Revok má nevídanou moc a neukojitelnou touhu po kontrole. Jako vůdce podzemní aliance vede válku s "normálními lidmi", aby ovládl svět pomocí telekineze, pasivně agresivní zbraně toho nejnebezpečnějšího a nejsmrtelnějšího druhu. Samozvaný "empatik" Cameron Vale je na pokraji šílenství a bojuje se silami, které určují jeho existenci. Vale je naverbován doktorem Paulem Ruthem a pověřen úkolem vypátrat Revoka dříve, než stihne napáchat další škody. Revok, který má neuvěřitelnou schopnost číst myšlenky a blokovat lidský nervový systém, se však rozhodne dokázat, že je mocným tvorem... (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (182)

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Jste telepat, ale zatím si to ještě neuvědomujete....... Musel jsem si uvědomit z jakého je to roku a tak na to také nahlížet. Příběh je povedený, dramatizace dobrá a hudba velmi deprimující. Herecké obsazení není moc dobré, ale Michael Ironside to zachraňuje. CITÁT - Teď na sebe budeme telepaticky řvát!!!!....... Konec je velmi povedený a "finální" souboj byl fakt hnusný (jako krvavě). ()

honajz 

všechny recenze uživatele

David Cronenberg vzal schéma béčkových akčních revenge filmů, jen místo namakaných svalovců s různými zbraněmi nabídl lidi s telepatickými schopnostmi a místo akčních výbuchů (i když - i na ty tady dojde) a přestřelek se dva prďolové vždy tváří, že tlačí při zácpě hovínko, a sem tam z toho někomu vybuchne hlava. Ono je tu pár logických děr a v podstatě asi odtud čerpali X-Meni (kteří taky chtějí ovládnout svět), nebo naopak Cronenberg si přečetl ty první komiksy a trochu si to upravil. Ale jinak se mi líbilo, že DC ctí pravidla žánru, rozvíjí zápletku postupně, jsou zde různé peripetie a nakonec dojde k závěrečnému střetu. A líbily se mi i lokace, protože i díky nim film dobře šlape - obchoďák s Mekáčem, výstavní galerie, sochařská dílna plná podivných soch, scéna s telefonní budkou, počítačem a benzínkou je podle mne dokonce dokonalá. Nu a hraje v tom můj velký oblíbenec Patrick McGoohan, to fakt nemůžu dát nižší hodnocení. ()

Reklama

fcreading 

všechny recenze uživatele

Fascinujúci príbeh od Davida Cronenberga, ktorý sa po predošlých skúsenostiach z réžiou trochu ponaučil a prišiel s niečim novým, čo tu ešte nebolo. Samozrejme boli aj taký, ktorý chceli zarobiť ešte peniaze navyše a tak sa priživili na účet Cronenberga a odkopírovali jeho príbeh a názov vybrali Scanner Cop. Nič by natom nebolo zlé, keby sa to nehralo na B-éčko, ale to už je chyba režiséra a tvorcov 80 percent. ()

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

Při mém sledování tvorby Davida Cronenberga mám zatím většinou „štěstí“ vidět střídavě slabší a lepší kousky, a tenhle za mě patřil rozhodně k těm (nej)lepším, určitě nejen díky legendární vybuchující hlavě. :o) Neznám asi jiného režiséra, který by opakovaně pracoval s tolik bizarními náměty a dokázal je při tom uchopit tak seriózním, prakticky až vědeckým způsobem (rozuměj v rámci sci-fi :)), s poutavým zacházením do hloubky a snad pokaždé projevit takovou originálitu. Tady mi s výjimkou vrcholného souboje dvou mužů-skenerů připadal Cronenberg ve své zálibě v nevšedních úchylnostech snesitelně umírněný. I přes značně odosobněný styl celého snímku mi Scanners s další vizí pana režiséra o hrozbě tělesných anomálií, tentokrát narůstajících telepatických schopností až do vražedných rozměrů, připadali fascinující. Byl jsem potěšen i skvělými výkony z řady pro mě spíše málo známých herců, obzvlášť Patricka McGoohana v postavě doktora. [85%] ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Abych pravdu řekl, myslím si, že „Scanners“ je jedním z nejslabších filmů, jaké Cronenberg natočil. Jsou zde všechny prvky, kterými se jeho filmografie může pyšnit, ale tyto pro něj specifické prvky jsou nasazeny na klišovitou kostru, která není schopna čímkoli překvapit. I když jsou zde prvky, které jsou pořád silné, postavy, které vás mohou zaujmout, a finální pointa, která přece jen zasáhne, není to film, který by až tolik vyrazil dech. Cronenberg se zde trochu stáhl a nevystupuje tolik na povrch. Dávat přednost opakovaným principům není úplně ono. ()

Galerie (77)

Zajímavosti (19)

  • Natáčení probíhalo převážně v Kanadě ve městě Montreal. (Terva)
  • Scanners mal premiéru v januári 1981 za vlažných recenzií kritikov, ale stal sa jedným z prvých filmov vyrobených v Kanade, ktorý úspešne konkuroval americkým filmom v medzinárodných pokladniach. (Arsenal83)

Související novinky

10. ročník Future Gate sci-fi film festivalu

10. ročník Future Gate sci-fi film festivalu

13.09.2023

Největší středoevropský filmový festival sci-fi filmů a kultury Future Gate odstartuje svůj jubilejní desátý ročník 26. září v pražském kině Lucerna a následně se přesune do Brna. Kromě hlavní… (více)

Scanners dostanou seriálovou verzi od HBO

Scanners dostanou seriálovou verzi od HBO

23.09.2022

Přichází dobré zprávy pro fanoušky temných vizí legendárního režiséra Davida Cronenberga (Zločiny budoucnosti, Moucha), jeho raný hororový sci-fi snímek Scanners se totiž podle nejnovějších informací… (více)

Reklama

Reklama