Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vincent Eastman (držitel Zlatého glóbu Richard Gere) žije stále stejný a přímočarý život jako úspěšný architekt ve svazku s krásnou, ale odtažitou manželkou (držitelka Zlatého glóbu Sharon Stone). Když pozná vášnivou a temperamentní spisovatelku (Lolita Davidovich), základy jeho bezpečného a předvídatelného života jsou náhle otřeseny. Vincent si musí vybrat mezi svým životem, který vybudoval, a vášní, která by mohla znamenat jeho skutečné štěstí. Pokud však bude čekat příliš dlouho, může se ocitnout na osudné křižovatce. (Magic Box)

(více)

Zajímavosti (4)

  • Na dražbě ve které se utká s novinářkou Olivií  Marshakovou (Lolita Davidovich) zakoupí architekt Vincent Eastmen (Richard Gere) kuličkové hodiny Congreve. Po dražbě pak říká: „Jsou anglické a tady je často neuvidíte. Časoměr je to mizerný, ale jsou překrásné".
    Kongrívky jako měřič času opravdu nestojí za mnoho. Kulička běhající cik-cak po šikmé překlápěné ploše má svou dráhu urazit za 20 vteřin. K dosažení pětiminutové denní přesnosti je třeba, aby odchylka od této hodnoty nepřekročovala 0,14 s. To se, s ohledem na ovlivnění valivého odporu kuličky  průběžným usazováním prachu v dráhové štěrbině, zajišťuje jen těžko. Na druhé straně i ve filmu je vidět, že je to krásný stroj. I když šlo prakticky jistě o pozdější repliku, byla cena 500 $, kterou Vincent (vyprovokovaný Olivií ) zaplatil, velmi příznivá. Pořídit dnes takové hodiny pod 1500 $ je téměř nemožné a lepší kousek může stát i desetkrát tolik. (Tixo)
  • Sharon Stone opakovaně prosila Marka Rydella o učast na natáčení. Pak však byla překvapena, že bude hrát frigidní ženu. (Terva)
  • Natáčení filmu probíhalo v Kanadě. (Terva)

Reklama

Reklama