Reklama

Reklama

Fimfárum 2

Trailer

VOD (1)

Čtyři zbrusu nové pohádky pro chytré děti a chytré dospělé z oblíbené knihy Jana Wericha. Klasik animovaného filmu Břetislav Pojar natočil slavný příběh maličkého Palečka, plný zvratů a dobrodružství o jeho cestě do světa a zase domů. Pod vedením Aurela Klimta ožijí tři navzájem si podobní hrbatí bratři. Hrbáči z Damašku přinášejí atmosféru exotického Blízkého východu s pestrostí orientálního vypravěčstvím, ale přitom o věcech nám všech dobře známých. Vlasta Pospíšilová ve Třech sestrách a prstenu vypráví vesnický dekameronský návod o tom, jak pro sázku o prstýnek zblbnout tři milující chotě. A Jan Balej dovolí bratrům Markovi a Koubovi prožít prastarý pohádkový příběh o kouzelném mlýnku, závisti, čertech s originálním vysvětlením jednoho přírodního úkazu v pohádce Moře, strýčku, proč je slané? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (179)

P1tr 

všechny recenze uživatele

Animace a vizuál celkově je špičkový, šikovné české ručičky se opět ukázaly v dobrém světle. Problém jsem měl s pohádkami samotnými. Hrbáči mi přišli zbytečně dlouzí a rozhodili mi tempo celého snímku. Do Hrbáčů jsem se obstojně bavil, ovšem při nich a po nich jsem začínal usínat, dokonce i u Palečka, který je jinak klasikou. Na závěr musím ještě jednou pochválit tvůrce filmu za vizualizaci pohádek. ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

Samozřejmě jednička byla dokonalá. Co si budeme povídat, že. Fimfárum 2 dostalo těžký úkol jít v jeho stopách, ale už bez jakéhokoliv přispění geniálního Wericha. A docela obstálo. Animace je povedená. Grimasy loutek velice nápadité. A příběh Hrbáči je perfektní. Jenže ostatní příběhy mi přišli hodně na jedno brdo. Dokonce jsem měl problémy bezprostředně po jejich skončení si vzpomenout o čemže pořádně byli. Uznávam pořádný kus dobře odvedené práce všech zůčastněných na tomto projektu. Ale není to už ono. ()

Reklama

Allan 

všechny recenze uživatele

Jednoznačně o stupeň horší než první film. Už zde chybí taková ta dvojsmyslnost, kdy si přišli na své jak děti tak i dospělí. Troufám si tvrdit, že tvůrci prvního Fimfára si vybrali v podstatě ty nejlepší kousky z celé knihy a je tudíž težké je překonat. Několika uživateli opěvovaný hudební doprovod mi nepřišel zrovna dvakrát skvělý. Bohužel dost nonverbálního humoru je zde založeno na tom, že v pohádce se najednou objeví letadlo, televize, hraje elektronická hudba a podobné berličky, které bohužel vyvolají jen prvoplánový humor, ale na genialitu "jedničky" prostě nemají. Jinak samozřejmě slovnímu doprovodu pana Wericha nelze nic vytknout, je na filmu tím nejpoutavějším. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

More, strycku, proc je slane?: Klasicka pohadka o dobrakovy a parchantovi, hodnejch certech a kouzelnym darku. Nic extra, predvidatelne od zacatku do konce, nicmene prijemna pohadka - 4*. Tri sestry a jeden prsten: Nejlepsi pohadka z Fimfarum 2, kde jsem se celou dobu smal, protoze zenusky vymejsli fakt brutalni ochcavky - 5*. Hrbaci z Damasku: Zajimava vizualni stranka, nicmene se tak nak nehodi mezi zbyly tri pribehy. Sem tam to je vtipny, sem tam predvidatelny a konec je nakej divnej - 4*. Palecek: Jedina pohadka, kterou jsem znal, zpracovana docela dobre, nicmene konec krapet protahovanej - 4*. Celkove se jedna o 4 zajimavy pohadky s peknou hudbou, hezkym pospojovanim formou listovani knihou, pekne udelanejma loutkama a prijemnym hlasem Wericha. Akorat mi tak nak nesedl hlas Jiraka pro vsechny postavy. Celkove 4*. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Subjektivně vzato se dvojka prvnímu Fimfáru nevyrovná. Ale stále je daleko zábavnější, než spousta hraných pokusů o komedie a díky Werichově ostrovtipu i chytřejší. Z celé čtveřice se mi nejvíce líbil úvodní příběh Moře, strýčku, proč je slané?, zatímco u Hrbáčů z Damašku mi samovolně klesala pozornost. Když se to všechno zprůměruje, je to tentokrát tak na 70%. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (3)

  • V pohádce „Hrbáči z Damašku“ hodí nosič do řeky dva pytle, u sultána jsou však pytle 3. (Pepy)
  • Snímek byl natočen na motivy knihy „Fimfárum“ Jana Wericha. (Ded@M@tes)
  • Jednotlivé povídky se natáčely ve studiích Anima, Hafan film, Krátký film a studio Zvon. (Ded@M@tes)

Reklama

Reklama