Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Žánr sofistikované romantické komedie dosáhl svého vrcholu v této nestárnoucí klasice, zvolené mezi Top 100 amerických filmů všech dob Americkým Filmovým Institutem. Katharine Hepburn, Cary Grant a držitel Oscara James Stewart září v této mistrovské komedii (režie George Cukor) o intrikách, svatbě a zasloužené odplatě. Spisovatel Donald Ogden získal filmu druhého Oscara za adaptaci hry Philipa Barryho. (Magic Box)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (157)

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Příjemná romantická komedie, která sází na fungující jiskření mezi hlavními představiteli a ironické/jízlivé dialogy. Ze silného hereckého obsazení, zvláště ústřední trojice, byl mým favoritem jednoznačně Cary Grant se svým odzbrojujícím nadhledem a dobře načasovanými glosami (ze všech filmů, ve kterých se jsem ho prozatím viděl, se mi zde líbil možná vůbec nejvíc). Slušné 4*, pohodová zábava. „Jasně si vzpomínám na vaše líbánky. Vy dva na plachetnici. Věčná láska, že?“ – „Jak to víte?“ – „Mně jediné jste nerozšlápl foťák. Hodil jste ho do moře.“ ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Rozpustilá a VELMI svižná komedie, která měla zacementovat pozici Katharine Hepburn coby počínající filmové superstar. Ona je tady bezprostřední, ale víc mě bavil neodolatelný ňouma James Stewart, ta jeho roztomilá dikce a řeč těla, jako by se pořád chtěl omlouvat za to, co vlastně dělá a když balí Hepburn, chtěli byste ho pohladit po hlavě jako nejmilejšího bráchu :o) Jediný problém jsem měl (a nejenom tady) s Cary Grantem a jeho jedinou hereckou polohou. Nikdy jsem ho nepovažoval za kdovíjakého herce, ale na ženský fungoval spolehlivě jako magnet vždycky, takže jeho omezený rejstřík ho nemusel trápit. ()

Reklama

LeoH 

všechny recenze uživatele

Mnoho milých momentů, břitkých replik i milostného napětí, ale tak nějak mi přišlo, že skvělé obsazení musí dotahovat nedostatky ne úplně dopečeného scénáře – tak třeba o Tracyině nepříjemných osobnostních rysech se toho sice hodně namluví, ale vidět na ní nejsou (asi se tu kalkulovalo s dobovou pověstí samotné Hepburnové), tudíž ani její „proměna“ nepřináší žádnou zvláštní satisfakci; chudák ženich je snad až příliš přímočaře za nesympatického šášu a novinářská zápletka vyšumí do ztracena… Zkrátka, ač to má ambici být něco víc než screwballovka z „lepší společnosti“, ty vážnější podtóny se mě nějak nedotkly. Možná jindy v jiné náladě, zatím tak max. ***1/2. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Musím se přiznat, že i přes účast Grante a Stewarta tento snímek nebyl ani zdaleka mým šálkem kávy. Především zpočátku jsem se brutálně nudil a nevěnoval snímku příliš ze své pozornosti. Fyzicky mi ubližovalo sledovat život emancipované píče a její nekonečně otravné mladší sestry. Emancipovaná píča ke všemu nepobrala ani příliš krásy. Sem tam se vzduchem prolétla příjemná hláška. Ovšem nic ani vzdáleně úsměvného. S výjimkou posledních několika minut se jednalo o brutálně nudnou záležitost, kterou jsem viděl na tři fáze. Ani se mi příliš nezdála chemie mezi postavami. George Cukor tvořil strašné sračky. Lepší hvězda. Viděno v rámci Filmové výzvy 2017. Film mi vybrala uživatelka Mireldis. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Ja ako funda kvalitneho hororu a noiru hovorim skor nie ako jo tymto nablyskanym a nacackanym US komediam. Stewarta mam v oblubenych, lebo prispel k rozvoju hororu /The Rope/, ale US styl humoru je mne na mile vzdialeny. Jo, jo - viem, ze jestvoval aj isty Cary Grant a ze vedel hrat, no ale Caryho Granta nemam rad, a tieto romanticke komedie uz duplom nie. Dej to nema ziadny, K. Hepburnova sice spolu s panom J. Stewartom a C. Grantom vedeli hrat, ale dialogy su dlhe, nudne a prazdne. Film ma nicim neoslovil : je to len dalsie nudne prechadzanie sa po miestnostiach. Neoslovil ma ani ten mylostny lichobeznik, ktory sa vo filme spomina a ani spolocenska konzervacia zucastnenych hercov. Jedine, preco spominam tento film je ten fakt, ze pan James Stewart dostal zan Oscara /tusim za rok 1940 alebo tak nejako - neviem, nepamatam si presne detaily/. Mne nic nehovoriaca spolocenska konzervacka, ktorej dam 4 hviezdy len preto, ze pochadza z 30./40. rokov 20. storocia. A je o mne zname, ze rad nadhodnotim kadejaky riedky prujem z 30. a 40. rokov minuleho storocia. Takze prva skusenost s Dzordom Mukou ako reziserom pre mna neprilis vyrazna. 70 % ()

Galerie (80)

Zajímavosti (25)

  • Virginia Weidler, která hrála Dinah, byla dětskou hvězdou, která se na filmovém plátně objevila již ve čtyřech letech. Tento film byl její 35. Její filmová kariéra však skončila v roce 1943, kdy jí bylo 16 let. Zemřela v roce 1968 v 41 letech. (Kulmon)
  • Informace o honoráři Caryho Granta se objevila v novinách, a tak Grant oznámil, že celý výdělek věnuje Britskému fondu pro oběti války, čímž si zasloužil velkou slávu. Podle daňového úřadu daroval Grant nakonec přesně 62 500 amerických dolarů, což byla částka po sražení daní a zaplacení ostatních nákladů na natáčení. (Pavlínka9)
  • Všichni, kdo v Příběhu z Filadelfie hráli, předvedli výkon, jejž mnozí kritikové označili za jejich nejlepší v celé kariéře. (Pavlínka9)

Reklama

Reklama