Reklama

Reklama

Putování s dinosaury - Gigantičtí ještěři

(seriál)
  • Velká Británie Chased by Dinosaurs
Velká Británie, 2003, 1 h (Minutáž: 30 min)

Scénář:

Tim Haines, Jasper James

Hudba:

Ben Bartlett

Hrají:

Nigel Marven (průvodce)
(další profese)

Epizody(2)

Obsahy(1)

Spolu se zoologem Nigelem Marvenem se diváci mohou podívat na naši planetu tak, jak vypadala před 150 milony let. Díky možnostem počítačové animace a exaktních vědeckých poznatků se staneme svědky unikátního "dinosauřího safari" - na některé obry si budeme moci takřka sáhnout, ale jiným mastodontům se raději vyhneme velmi výrazným obloukem... (oficiální text distributora)

(více)

Diskuze

Dr.Okamura

Dr.Okamura (hodnocení, recenze)

Putování s dinosaury z roku 1999 bylo 6 tematických epizod ("New Blood", "Time of the Titans", "Cruel Sea", "Giant of the Skies", "Spirits of the Ice Forest" a "Death of a Dynasty"), které přibližují život v druhohorách pomocí přiběhu nějakého jedince/skupiny. Seriál ukazuje, jak tehdejší zvířata žila, jak se rozmnožovala, bojovala...a jak vymřela. Putování s dinosaury z roku 2003 je ale něco jiného. V seriálu vystupuje zoolog Nigel Marven, který se (nějakým záhadným způsobem) vrací v čase do dob dinosaurů. Pořád to ale je dokument. Tvůrcům šlo jen o to přiblížit, jak by se asi choval člověk v pravěku. Takže: Putování s dinosaury z roku 2003 je společný název pro 3 věci, které vznikly s Nigelem Marvenem: Země obrů, Obří dráp a seriál Monstra pravěkých oceánů. Nejedná se tedy o 2. sérii skvělého Putování s dinosaury (1999), ale o něco úplně jiného. Doufám, že jsem to vysvětlil dost jasně :)

Dan9K

Dan9K (hodnocení, recenze)

Jaký je rozdíl mezi Putováním s dinosaury z roku 1999 a 2003? To je nějaká druhá série?
Neni to, jak tuším nějaký postaší člověk jde do minulosti (stále v rámci dokumentu, takže jen jako) a vysvětluje nám různé poznatky tak, že se přímo dostane do dění a třeba plave mezi Ichtyosaurama? :-)

Reklama

Reklama