Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vědecký tým pracující na odlehlé základně na planetě Mars začal na Zemi posílat zneklidňující zprávy. Výsledky experimentů nejsou dobré, řady vědců záhadně mizí a spojení se stanicí bylo náhle přerušeno. Vládě nezbývá než základnu izolovat do nejpřísnější karantény. Na Mars je vyslána jednotka rychlého nasazení, která má za úkol zjistit, co se stalo, a eliminovat jakoukoliv hrozbu. Jenže realita překonává nejhorší obavy. Výzkumnému týmu se totiž podařilo nekontrolovanými pokusy vytvořit hrůzostrašná monstra, ze kterých se vyklubou geneticky zmutovaní lidé. Ti slídí po chodbách základny a likvidují vše živé. Je vůbec v lidských silách tuhle strašlivou noční můru zastavit... (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (751)

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Kultovní hru Doom (hlavně Doom a Doom 2) považuji spolu s Duke 3D za jedny z nejlepších her, jaké kdy dokázala lidská mysl stvořit. Před dávnými léty jsem v jejích chodbách strávila nespočetně mnoho času, obdivovala jsem nápaditost nepřátel, jejich zbraně, ztvárnění celé hry a celkovou originalitu. Filmový přepis Doomu však nedisponuje ničím z této legendární hry. Atmosféra, strach, hudba. Nic z toho tu není. Příšery jsou jen digitální pobíhající hroudy čehosi, příběh taktéž velmi slabý. Stále čekám, kdy se dočkám filmového zpracování, ve kterém se dostane důstojného ztvárnění Impovi, Baronovi of Hell, Cacodemonovi, démonickému Cyberdemonovi a dalších pekelných protivníků. V perfektně provedeném filmu, při němž by si diváci s nostalgií připomněli hru Doom. A ne v tomto, při němž spíše zatoužíte si ji opět zahrát, pohodlně se usadit a zapnout si třeba epizodu Inferno... ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Moc nevím, kde se stala chyba. Problém podle mě není v tom, že by to byla špatná adaptace stejnojmenné hry, ovšem jedná se zkrátka o béčko se vším všudy, tedy mizernými triky a mnoha roztodivnými situacemi. Celkově bych řekl, že leckoho film bavit může, ale mě zkrátka příliš nezaujal a i přes povedený závěr a skvělou fps scénu vesměs nudil. Btw Karl Urban větší badass než the Rock? Zvláštní...50% ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

V roce 2026 objevili archeologové v Nevadský poušti portál vedoucí do pradávnýho světa na Marsu. Dostal jméno Archa. O 20 let později se snažíme pochopit, proč byl postavenej a co se stalo s civilizací, která ho zbudovala... . Od úvodního loga Universalu cejtím a hlavně slyším, že půjde o ZVUK a KREV. Jo, došlo k narušení 5. stupně, a je třeba začít nejen s karanténou, ale musí se vyslat někdo, kdo posoudí situaci, ale třeba i někoho zachrání. Připravte se: HRA ZAČÍNÁ! Nasmrádnutí Vetřelcem je patrný od počátku. Bohužel (?) napětí není typicky hororový, spíš pár ,,lekaček". Trochu nuda, atmosféra nevýrazná, možná i díky tmě. Chybí mi víc ,,chrochtání" zrůd, který by dodalo podtext napínavosti bloudění v chodbách. 80% filmu dělá zvuk (DTS zní opravdu dobře). Ten, kdo na to bude koukat jen v nějaký sparchantělý kopii se užere nudou a flákne 2* (i míň). ()

Shit 

všechny recenze uživatele

No tak po přečtení některých komentařů, co jsou tady, jsem od toho moc nečekal, ale nakonec to tak špatný nebylo. Ze začátku se moc neděje, ale ani to moc nenudí, pak je trocha akce a musim se přiznat že ta mě trochu zklamala, protože většinou neni vůbec nic vidět, jelikož se to převážně odehrává ve tmě nebo příseří a ani baterky na zbraních nepomáhaj. Stejně tak mě zklamli mutanti, jejich vzhled mi akorát tak připoměl film The Thing a po brutální řežbě v čele s The Rockem ani vidu ani slechu, sice pár krvavejch scén se najde, ale moc jich nani. Po tom všem jsem už uvažoval, že všechny ty komentáře mely asi pravdu, jenže posledních 20 minut je pěkně krutá řežba, ani né tak počtem mrtvol, ale stylem jak je ta akce nasnímaná, za to musim přidat hvězdičku navíc. Kdyby ještě The Rock se svojí big fucking gun rozstřilel všechno co by mu přišlo do cesty, tak bych snad dal i 4*, ale po slibný scéně kdy si jí bere se z toho nakonec moc nevyždímalo, takže nakonec u těch 3* zůstanu ()

Hitman_47 

všechny recenze uživatele

Skoro dokonalé filmové zpracování této herní legendy. Holt se pozná, kdo hru hrál a kdo ne....jednoduše řečeno se Bartkowiakovi podařilo přenést atmosféru třetího dílu Dooma na plátna kin, zpočátku je nám zlo skryto a dostává se nám pouhých indícií, že mariňáci ve vědeckých laboratořích opravdu nejsou sami => ke konci se rozjede drsná řežba korunovaná pětiminutovou FPS scénou (kde se nezapomíná ani na legendární motorovou pilu) a tvrdým fightem....tím myslím opravdu tvrdým ;) Jeden z nejlepších filmů podle herní předlohy(a že jich není hodně), který jsem viděl. ()

Galerie (82)

Zajímavosti (22)

  • Během závěrečných titulků hraje skladba „You Know What You Are?“ od Nine Inch Nails, industrial rockové kapely Trenta Reznora. Konkrétně se jedná o verzi remixovanou Clintem Mansellem, který k filmu složil soundtrack. (Schyzartis)
  • BFG je vo filme "Bio Force Gun v3.14". (andrejba)

Související novinky

Dwayne Johnson chystá herní návrat

Dwayne Johnson chystá herní návrat

02.02.2022

Ačkoliv na filmovou adaptaci akční hry Doom z roku 2005 s Dwaynem Johnsonem v hlavní roli jen málokdo vzpomíná s láskou, Johnson samotný se herních filmů ale tak úplně nezřekl. Vedle Dooma má na… (více)

Sekaná... pro změnu z emzáků

Sekaná... pro změnu z emzáků

28.07.2009

A rovnou dvojitá porce. Dokonce v obou případech podle počítačových her. Nebudeme chodit kolem horké kaše z mimozemských vnitřností – půjde o Gears of War a Dead Space. První z jmenovaných adaptací… (více)

Návrat Street Fightera

Návrat Street Fightera

10.09.2007

Ne, teď nemáme na mysli filmovou sérii se Sonnym Chibou, kterou proslavili hlavně Tarantino a Tony Scott, když v úvodu Pravdivé romance nechali Patricii Arquette obsypat Christiana Slatera popcornem… (více)

Mimozemská sekaná ve velkém stylu

Mimozemská sekaná ve velkém stylu

22.03.2007

Fanoušci brutálních počítačových řezničin mají po nedávném ohlášení filmové adaptace Metal Gear Solid opět důvod jásat. Nebo také ne. Přijde na to, jak studio New Line Cinema pojme velkoplátnovou… (více)

Reklama

Reklama