Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Edy (Francois Berléand) je úspěšný pojišťovací agent. Ve svém oboru patří ke špičkám a žádný požadavek klienta pro něj není problém. Je tu však jistý zádrhel: Edy už nějakou dobu ztrácí chuť do života. Dojde k názoru, že nejlepším řešením pro něj bude se vším skoncovat, osud si s ním ale nepěkně pohrává - ne a ne mu dovolit zemřít! (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (8)

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Takový ten nenápadný snímek s pomalejším rozjezdem a v podstatě nekomplikovanou zápletkou, který ale, pokud má člověk trpělivost, může nabídnout slušnou atmosféru díky hereckému obsazení, lehce parodické nadsázce a chemii mezi jednotlivými postavami. Je to příběh pojišťováka, který ve sjednávání pojistek vidí druhotnou stránku svých příjmů, protože tu hlavní tvoří pojistné podvody včetně likvidace pojištěných. Práce je to namáhavá, a tak začne ke stáru pociťovat syndrom vyhoření, který vede k osudové chybě. Naštěstí v tom nejede sám a ostatní pojišťováci včetně nestora povedené partičky skvěle zahraného Philippem Noiretem mu podají pomocnou ruku. Nebo ne? Díky zajímavému soundtracku je to slušná pociťovka, ke které mám vztah i díky tomu, že jde o poslední snímek mého oblíbeného Philippa Noireta. Svého stařičkého podvodníka a příležitostného vraha si zahrál s velkou chutí a líbil se mi víc než ve svém předchozím snímku Prohnilí 3, kde mi připadal vážně nemocný. Celkový dojem: 65 %. ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

Veľký podiel na pozerateľnosti inak slabučkého námetu, mala sarkastická a čiernohumorno štipľavá pozícia spracovania, ktorá aspoň ako-tak podporovala skoro neznesiteľnú nudu. Keď si po filme zhodnotíte distribučný preklad, aj ten sa týka obrazného pomenovania, nie thrillerovej stránky, ako naznačuje obal. Pofrancúzštenosť je jednoducho cítiť. 55%. ()

Tamdydam 

všechny recenze uživatele

Nějak nevím, co si o tom myslet. Každopádně mám určité morální limity, přes které ani jako filmový divák nejdu. Dokážu si ještě užít filmy jako Bonie a Clyde, Butch Cassidy a Sundance Kid, Prohnilí,... zkrátka filmy, jejíchž hlavními hrdiny jsou více či méně zavržení hodní zmetci. Ale přesto se pro ně najde důvod k určitým sympatiím. Ovšem mít sypatie k dvojíci sešlých vrahů, kteří bez milosti likvidují své klienty za účelem vlastního obohacení, to nedokážu. Nikdo mě k tomu samozřejmě nenutí, ale tento film je podle mne nastaven tak, že si ho bez těch zmíněných sympatií opravdu neužijete ()

Galerie (14)

Reklama

Reklama