foto

François Berléand

  • nar. 22.4.1952 (66 let)
    Paříž, Francie
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

François Berléand je francouzský herec pocházející z hlavního města, kde se narodil 22. dubna roku 1952 ve znamení býka. Na svém kontě má již více než 200 rolí a ve své rodné zemi je velmi populární. Čeští diváci ho povětšinou znají jako inspektora Tarconiho z filmů KURÝR.

François je také držitelem několika filmových cen. V roce 2000 získal Césara za vedlejší roli ve filmu MŮJ MALÝ PODNIK (Ma petite entreprise), v roce 2003 byl nominován na Césara, za ztvárnění ústřední role ve snímku JAK ŘEKNETE, PANE / JAK ŘEKNETE, ŠÉFE (Mon idole). Za stejnou roli získal téhož roku v Paříži cenu Étoiles d'Or (Zlatá hvězda). V roce 2005 byl nominován na Césara za vedlejší roli ve filmu SLAVÍCÍ V KLECI (Choristes, Les). Snímek byl nesčetněkrát oceněn na festivalech po celém světě a dokonce nominován na Oscara (cizojazyčný film, píseň).

V roce 2006 vydal François Berléand životopisnou knížku pod názvem Syn neviditelného muže (Le fils de l'homme invisible) popisující jeho dětství. Tu však u nás budete shánět jen těžko. V současnoti připravuje hned několik snímků. Mezi ně patří MIŠMAŠ (Micmacs à tire-larigot), Le CONCERT, Le SIFFLEUR, kde si zahraje postavu Armanda, a v neposlední řadě ho uvidíme v akčním krimi filmu francouzské produkce KALACH, kde si zahraje po boku Gérard Depardieua. Premiéra je naplánována již na tento podzim.

showxman

Herecká filmografie

Filmy

2018 La Ch'tite famille
La Vérité si je mens ! Les débuts
2017 C'est tout pour moi !
Je vais mieux
L'École buissonnière
2015 Deux hommes tout nus (TV film)
Mezi přáteli
Vicky
2014 L'Antiquaire
La clef des champs (TV film)
2013 12 ans d'âge
Blanche nuit
Crime d'État (TV film)
Surveillance (TV film)
2012 Chartreuse de Parme, La (TV film)
Dead Man Talking
La Stratégie de la poussette
Max
Un Bonheur n'arrive jamais seul
Život té druhé
2011 Au bistro du coin
Escalade
Insoupçonnable (TV film)
Un jour mon père viendra
2010 Gendre idéal 2, Le (TV film)
Le Grand ménage (TV film)
Le Grand restaurant (TV film)
Le Pot de colle (TV film)
Main basse sur une île (TV film)
Vieilles canailles (TV film)
2009 Associés, Les (TV film)
Koncert
La Différence, c'est que c'est pas pareil
Le Siffleur
Évasion, L' (TV film)
2008 Ca$h
Ideální zeť (TV film)
Kurýr 3
Patnáctka z Paříže
Tailleur pour dames (TV film)
2007 99 franků
Faisons un rêve (TV film)
Fragile(s)
Myslím, že ji miluji
Pur week-end
Rozpolcená dívka
2006 Aurore
Le Bureau (TV film)
Le Passager de l'été
Nikomu to neříkej
Opojení mocí
2005 Kurýr 2
Modlitba za mrtvé
Quartier V.I.P.
2004 Arsen Lupin - zloděj gentleman
Je suis votre homme
Krvavý prachy
Narko
Návštěva starší sestry
Plus beau jour de ma vie, Le
Slavíci v kleci
Tak dlouhé čekání
Velká role
Zabij mě s citem
2003 Amateurs, Les
Chaîne du froid, La
En territoire indien
Holky v akci
Les parents terribles (TV film)
Méprise
Remake
2002 Bratrstvo bojovníků
Féroce
Héritière, L' (TV film)
Jak řeknete, pane
Kodex
Kurýr
Mladý Casanova (TV film)
Nepřítel
Une employée modèle
Vivante
2001 Comment j'ai tué mon père
HS - hors service
La Fille de son père
Les Ames câlines
Pas d'histoires!
Requiem(s)
2000 Americká stopa
Ces forces obscures qui nous gouvernent (TV film)
Grand oral
Herci
Hluboko v lesích
Liste rouge
Pour l'amour du ciel
Princ z Tichomoří
Recrutement
Stardom
Un morceau de soleil (TV film)
1999 Boiteux: Baby blues, Le (TV film)
Fleurs de sel (TV film)
Homme de ma vie, L'
Le Plus beau pays du monde
Le sourire du clown
Mauvaises fréquentations
Můj malý podnik
Romance X
Rozvrat
Stop
Trait d'union
Une pour toutes
1998 Coup de lune
Divokost v srdci
Dormez, je le veux!
Grande Béké, La (TV film)
Innocent
La mort du Chinois
Place Vendôme - Svět diamantů
Tout le monde descend
Un flic presque parfait (TV film)
École de la chair, L'
1997 Bonjour
C'est Noël déjà
Fred
Garçon d'orage, Le (TV film)
L'Homme idéal
Pardaillan (TV film)
Parenthèse, La (TV film)
Sázka
Un homme (TV film)
V sedmém nebi
Voisine, La (TV film)
1996 Falešný hrdina
Gorille, mon ami
J'ai rendez-vous avec vous (TV film)
Kapitán Conan
Tous les hommes sont menteurs (TV film)
Ultima hora
1995 Fidèle infidèle, La (TV film)
Lístek lásky (TV film)
Pili, prince des rues (TV film)
Tisíce
Un si joli bouquet (TV film)
Volavka
Útěky
1994 Chacun pour soi
Joueur de violon, Le
Nebožtíci přejí lásce (TV film)
Pas si grand que ça! (TV film)
Poisson rouge
Une belle âme
1993 A l'heure où les grands fauves vont boire
Bal, Le (TV film)
Le bateau de mariage
Porte du ciel, La (TV film)
Šroub
1992 Feu Adrien Musset (TV film)
La place du père (TV film)
Milencova žena (TV film)
Papa veut pas que je t'épouse (TV film)
Queue de poisson
Tableau d'honneur
1991 Copie conforme ou La soeur d'Albert
Piège, Le (TV film)
1990 Milou v máji
Sans rires
1989 Ceux de la soif (TV film)
Jeniec Europy
Main pleine (TV film)
Orchestre rouge, L'
Perdue
Suivez cet avion
Un père et passe
1988 Camille Claudelová
Jours de vagues
Poker
1987 Histoires de familles
Mois d'avril sont meurtriers, Les
Na shledanou, chlapci
1986 Complexe du kangourou, Le
La femme secrète
1985 Meurtres pour mémoire (TV film)
Signé Charlotte
Strictement personnel
1984 Ote-toi de mon soleil
Pochod ve stínu
Voix de son maître ou Deux jours dans la vie de M. Léon, La
1983 Elle voulait faire du cinéma (TV film)
Stella
1982 Práskač
1981 On n'est pas des anges... elles non plus
Un étrange voyage
1980 Cantatrice chauve, La (TV film)
1979 Hamlet (TV film)
Martin et Léa

TV seriály

2016 La main du mal (TV seriál)
Episode 2 (E02)
Episode 1 (E01)
2015 Dix pour cent (TV seriál)
François (S01E06)
Peplum (TV seriál)
2014 Kurýr (TV seriál)
T2 (S02E08)
Euphro (S02E05)
2B or Not 2B (S02E01)
2012 Kurýr (TV seriál)
Za vším hledej ženu (S01E12)
Město lásky (S01E09)
Žraloci a malé ryby (S01E08)
další epizody (9)
2010 La Happy Hour de Canal+ (TV seriál)
Touche pas à mon poste! (TV seriál)
2007 Chez Maupassant (TV seriál)
2003 Les 100 plus grands... (TV seriál)
2000 Victoria, nebo bolest žen (TV seriál)
1996 Madame le consul (TV seriál)
1995 L'histoire du samedi (TV seriál)
1994 3000 scénarios contre un virus (TV seriál)
Les enfants de la télé (TV seriál)
1993 Des héros ordinaires (TV seriál)
Julie Lescautová (TV seriál)
Sexuální obtěžování (S02E02)
1977 Au plaisir de Dieu (TV seriál)

Dokumentární

2005 L'hebdo cinéma (TV seriál)
2004 Au secours... ils reviennent! (TV seriál)
2003 Profession: acteur (TV film)
2002 En aparté (TV seriál)
Un jour dans la vie du cinéma français (TV film)
2001 + Clair (TV seriál)
1999 Paris dernière (TV seriál)
1998 Comme au cinéma (TV seriál)
1987 La nuit des Molières (TV seriál)

TV pořady

2016 Amanda (TV pořad)
Faut pas abuser (TV pořad)
Même le dimanche (TV pořad)
2015 Le Ce Soir Show (TV pořad)
2014 Un soir à la Tour Eiffel (TV pořad)
2013 Jusqu'ici tout va bien (TV pořad)
2012 La parenthèse inattendue (TV pořad)
Le grand 8 (TV pořad)
2010 Comment ça va bien! (TV pořad)
Ça va s'Cauet (TV pořad)
2009 C à vous (TV pořad)
La traversée du miroir (TV pořad)
Les stars du rire (TV pořad)
Vraie vie d'Omar & Fred, La (TV pořad)
2008 Au Field de la nuit (TV pořad)
2007 Les stars se dépassent pour ELA (TV pořad)
2006 Chez F.O.G. (TV pořad)
Ding Dong (TV pořad)
Jour de fête (TV pořad)
Salut les Terriens (TV pořad)
T'empêches tout le monde de dormir (TV pořad)
2005 Mon plus grand moment de cinéma (TV pořad)
2004 Coucou c'est nous, dix ans déjà! (TV pořad)
Le grand journal de Canal+ (TV pořad)
2003 93 Faubourg Saint-Honoré (TV pořad)
La méthode Cauet (TV pořad)
2002 Hyper show (TV pořad)
Le journal des bonnes nouvelles (TV pořad)
2000 On ne peut pas plaire à tout le monde (TV pořad)
Qui veut gagner des millions? (TV pořad)
Vie privée, vie publique (TV pořad)
1999 C'est au programme (TV pořad)
1998 Vivement dimanche prochain (TV pořad)
1996 Thé ou café (TV pořad)
1994 Ça se discute (TV pořad)
1981 13 heures le journal (TV pořad)
20 heures le journal (TV pořad)
1976 La nuit des Césars (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace