Reklama

Reklama

Ples příšer

Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Hank Grotowski je bachař pracující v oddělení pro odsouzené na smrt. Pracoval tady už jeho otec a současně tu dělá i syn Sonny. Celá rodina má rasistické sklony, Hankova manželka spáchala sebevraždu stejně jako jeho matka a Hankův vztah s otcem je stejně katastrofální jako se synem. Citově strádající Sonny si nakonec dobrovolně vezme život a Hank okamžitě opouští zaměstnání. Ještě předtím však oba asistují u popravy černošského vězně Lawrence Musgrovea, jenž po sobě zanechává otylého syna a pohlednou manželku Leticii, s níž se Hank náhodou seznámí. Pracuje totiž jako servírka v restauraci, kde se občas stavuje na šálek kávy. Jednou večer ji odveze domů a po pár skleničkách se jejich letmé přátelství zvrhne ve vášnivou romanci. Až ráno se Hank z fotografie dozvídá, s kým měl tu čest. To, že asistoval u popravy jejího manžela, však Leticii raději zamlčí. Je však jen otázkou času, kdy na choulostivé okolnosti nového vztahu přijde sama.

Herečka Halle Berryová byla za svůj výkon oceněna Oscarem a Stříbrným medvědem na MFF v Berlíně 2002. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (461)

Psema 

všechny recenze uživatele

Velmi působivý snímek, který je brilantně natočený a má hutnou atmosféru i herecké výkony. V těch dominuje B.B. Thornton, ovšem ani ostatní herci nezůstávají pozadu. Zaujal mě H. Ledger, který podal velmi vyrovnaný a pěkný výkon. Trochu zklamání z Halle Berry, která předvádí asi tak tři pozice hraní a toť klidná, rozčílená a sexuální. Na Oscara podle mě trochu málo, ale budiž. ()

Lynn 

všechny recenze uživatele

Smutné je, že přerod Hanka Grotowskiho (B.B. Thorton) odstartovala až sebevražda jeho syna. Aby mohla vzniknout nová rodina, šťastnější než ta předešlá, musí právě ona předešlá zcela zaniknout...na tom něco je. Oscara Halle Berry přeju, ale kdyby to bylo na mě, okamžitě bych ho dala Billy Bobovi, protože nikdo neumí zahrát ztroskotance, co už dávno rezignoval na svět, tak bezvadně jako on. ()

Reklama

maxi6 

všechny recenze uživatele

Nic proti rozvláčným dialogům a z převážné většiny statické kameře. Bohužel v tomto případě to spíše ubralo na dechu celého snímku. Vytrácí se tím vesměs napětí a z myšlenky se stává levná erotická zástěrka. Moc mi nesedí ani příběh, kdy se z čistokrevného rasisty stane během pár hodin milovník černé pleti. Jako další neuvěřitelné, jsou jejich "náhodná" setkání ve městě. Thorntonova role mi zde přesto přišla zajímavá až úchvatná, kdy se postupem doby u diváka mění náhled na jeho proměnu charakteru.......... ()

Lavran 

všechny recenze uživatele

Komorní snímek, jehož hnacím motorem je bolestivé, závažné společenské téma a hypnotické (nikoliv však uspávající) tempo. Musím pochválit herecké výkony - jsou přirozené a "lidské", ale bohužel se to týká jen všech osob mínus nemoudře vytipovaná Halle Berry, která je svým podáním iritující a hysterická, už vůbec ne "oscarová". Kamera je umělecká, soustřeďuje se do uhrančivých a pozvolných obrazů s jedinečným kouzlem. Často se zajímá o odraz v zrcadle nebo sklu a snímá scénu přes různorodé objekty (na něž obvykle přeostří). Hudby je málo, ale vzhledem k jejím kvalitám to nepociťuji jako křivdu. Po první projekci nicméně hodnotím čtyřmi hvězdami, a to navzdory skutečnosti, že mne příběh, vyšperkovaný vizuál i pohnuté osudy postav přinejmenším zaujaly. Cosi mi k plné spokojenosti schází a nechce se mi "zbytečně" nadhodnocovat. ()

Jossie 

všechny recenze uživatele

Velmi slušný film o složitých mezilidských vztazích , kde až dvojí smrt změní myšlení jednoho člověka. I mě víc , než Halle Berry zaujal výkon skvělého Billy Bob Thorntona a rozhodně i Heath Ledger byl ve své vedlejší roli fantastický. Jen mi to celé kazil strašlivý dabing , ten malý kluk se nedal poslouchat. ()

Galerie (56)

Zajímavosti (18)

  • Představitelka hlavní ženské role - Halle Berry - si filmem vysloužila nejen přezdívku „nejkrásnější tělo Hollywoodu“, ale získala i Stříbrného medvěda na MFF v Berlíně a také Oscara za nejlepší ženský herecký výkon v hlavní roli. (duklak2)

Reklama

Reklama