Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tím, kdo bude letos na Vánoce rozdávat dárky není starý dobrý Santa, ale Satan. Ten totiž před tisíci lety prohrál ve hře s andělem a od té doby musel dělat Santu. Teď ale jeho trest končí a on si konečně může vylít zlost za všechno dobré, co kdy musel udělat... (Magic Box)

Recenze (158)

destroy83 

všechny recenze uživatele

Vydařená vánoční brutalita v povedeném komediálním duchu, která divákovi odkrývá skutečnou tvář Santy Clause. Zapomeňte na Štědrý den, který je v reálu vlastně Dnem zabíjení a věřte, že mordy jdou Santovi, synovi Satana, pěkně od ruky. Na odpor se mu ovšem staví dvojice, jak jinak než u novodobých hororů, teenagerů, z nichž jeden leží Santovi extra v žaludku. Hlavní hrdinové, hezounek „mouchy snězte si mě“ a blondýnka divákovi známá z Ajova remaku THE HILLS HAVE EYES, se s pomocí starého podivína v crazy komediálních a občas i krvavých scénách, pokouší snížit Santovo killer score. Co by to bylo za béčko bez pořádných silikonů, které tvůrci propašovali do dílka pomocí místního strip baru U zlatokopek v parádním vánočním upgradu. Kozy, šílené vynálezy starého podivína, místní nadržený duchovní, makabrózní Santův nástup či pekelné sáně jsou pozitiva, která vyvažují občas nestravitelný příběh mezi jednotlivými masakry a občas nevydařené vtípky. Herci skutečně hrají a necelých osmdesát minut se dá skousnout i při několika nudných sekvencích. Santa je ranař a projekce ve vánočním čase udělá s divákem také leccos, takže za mě s přimhouřeným okem čtyři hvězdy. ()

BaronX 

všechny recenze uživatele

Ze začátku docela gut, čistka v stupidní rodině - to byla docela pecka, ale postupem času to vyšumělo do ztracena. Chyběl tomu srozumitelnej děj, kvalitnější herci a závěr ... škoda mluvit (i to parádní vyvražďování postupem času sláblo - že by se tvůrce zalekli reakcí diváků?). Ale ten santa byl řízek, velmi příjemná změna od těch přeslazenejch tlouštíků. Hou hou hou !!! Každopádně dobrý záměr, slabé zpracování. Ta jedna hvězda je za Billa Goldberga. ()

Reklama

freddy 

všechny recenze uživatele

Asi mám příliš rád normální vánoční pohodové filmy, než aby se mi mohlo tohle líbit. Ale když už se těm vánočním filmům tak věnuji, tak jsem chtěl dát šanci i tomuto tak trochu jinému vánočnímu filmu, kde Santa není hodný a příjemný děda rozdávající dárečky, radost a úsměvy. Santa je zde totiž vypodobněn jako zlý pán, který si užívá zabíjení a rozsévání zla. A svět má před tímto pánem zachránit nějaký teenager, který k tomu přišel jak slepý k houslím. Nezlobte se na mne, ale asi mám až příliš rád klasické vánoční filmy na to, abych schvaloval takovéto jejich prznění. Nápad to byl určitě dobrý a musím říci, že na film jsem koukal s velkými nadějemi a očekáváními. Ale bohužel z toho je jen nedotažená a nepříliš promyšlená filmová hříčka, kterou snad ani nikdo nemůže brát vážně. Jak říkám, chyba není v námětu, naopak musím obdivovat odvahu tvůrců udělat ze Santy zápornou postavu. Ale to, co jsem viděl, mě bohužel nedokázalo nadchnout a nemohu tento film označit za kvalitní nebo snad průměrný. Avšak oceňuji originalitu, oceňuji tu odvahu přijít s tímto filmem, a oceňuji herecký výkon hlavního představitele, který se evidentně ve své roli zlého Santy vyřádil. Bohužel však celkově musím označit film za nepovedený a udělit jen dvě hvězdičky. ()

AlchENEMY odpad!

všechny recenze uživatele

Tohle že bylo natočeno v roce 2005? Pánové a dámy, tohle by byla ostuda i na rok 1985! Když jsem to viděla v programu, zaujalo mě to, říkám, to bude netradiční horor a ten smích při scénách kdy Santa vraždí vánočním věncem a jeho muflon plive kšiltovky lidí co sežral,...no prostě k smíchu. A ještě do toho ten trapný příběh o satanovi a santovi, který měl asi vyznít tajemně...ten by byl vtipný i v pohádce o princeznách. Tady palce jednoznačeně dolů.. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Úvodní vykydlení rodiny je zábavné a rychlé - na úvod přistane nakopnutý psík na vrtuli větráku, o závěr se postará vržená hvězda z vánočního stromku. Rozkošná babka pedantsky setře celý obchůdek, ale na Santu je krátká. Nechybí ani prsatky v podniku U Zlatokopek, hříchy jsou sečteny i panu faráři. A že říká Santa bizonovi můj sob? Tak to je to nejmenší. Ušetřeny nejsou ani děti, kterým báječně explodují hlavičky. Navrch velmi dobrý dabing umožní vychutnat si šťavnaté dialogy. Snad jen Nicolas je neskutečný trouba, ale dá se přežít. Možná jsem se bavil víc, než v roce 2005, každopádně hodnocení ponechávám. Jo a navrch šlapací muzika v podání mj. The Gore Gore Girls nebo Machine Gun Felatio... ()

Galerie (29)

Reklama

Reklama