David SteimanScénář:
David SteimanKamera:
Matthew F. LeonettiHudba:
Henning LohnerHrají:
Bill Goldberg, Douglas Smith, Emilie de Ravin, Robert Culp, Dave Thomas, Saul Rubinek, Rebecca Gayheart, Chris Kattan, Fran Drescher, Annie Sorell (více)Obsahy(1)
Tím, kdo bude letos na Vánoce rozdávat dárky není starý dobrý Santa, ale Satan. Ten totiž před tisíci lety prohrál ve hře s andělem a od té doby musel dělat Santu. Teď ale jeho trest končí a on si konečně může vylít zlost za všechno dobré, co kdy musel udělat... (Magic Box)
Nasraný Santa už má dost ze všech těch malých fakanů co mu tísic let posílají svoje žebrající dopisy. Tento rok se rozhodl všem pořádně natrhnout prdel a tak tento nápad dal šanci vzniknout této úsměvné komedii. Začátek filmu je doslova parádní a ta povedená rodinka dostane co proto, ale postupem času se začala dostavovat nuda a samotná atmosféra, ale i celková kvalita šly rapidně dolů. Bill Goldberg byl přesně podle mého gusta a zde zahrál asi nejlépe, kde jsem ho měl šanci vidět. V konečném hodnocení je to pro mne průměrná komedie, která sice pobaví, ale nemusím jí vidět zas až tak moc často. ()
Dost ulítlej příběh o Santu Clausovi, no konečně něco jiného, čekal jsem na nějakého hororového kvalitního Santu velice dlouho a podle toho co jsem četl o filmu, tak jsem se na to hodně těšil a nemohl si to nechat ujít. A výsledek? Opravdu pořádně brutální úlet, kterej byl úchvatnej a to mi ani nevadilo pár klišé, které se v tomto filmu objevilo, prostě bomba příběh o Santovi jak má být :-))). ()
Zásadně odmítám skousnout pojem hororová komedie. Přijde mi to jako jakési zneuctění samotného hororového žánru. Proto takovéto filmy samovolně nevyhledávám. Nicméně jsou i výjimky. Snímek Santa's slay jsem měl již delší dobu na seznamu. Na svém hororovém blogu jsem si speciálně vytvořil kategorii s horory s vánoční atmosférou. Byl tam i tento Ďábelský Santa. Pustil jsem si to a už po první minutě mi bylo jasné, co to bude. Byl jsem zklamaný a přiznám se, že jsem měl zpočatku chuť film vypnout. Opět komedie! Jenže jsem to nevypnul a udělal jsem dobře. Už jen základní pointa je skvělá. Myslel jsem si, že Santa není jen tak hodný a milý, jak se o něm často říká. Je to pěkný zmetek. A to je dobře. Billu Goldbergovi ta role nesmírně sedla a myslím, že i on sám si ji užil. Je to vtipné, sice občas trochu přitažené za vlasy, ale bavil jsem se. Délka tak akorát, příběh super. Již se na to nejspíš znovu ale nekouknu. Ale i tak to můžu zařadit k těm povedenějším komediím. ()
Pro ty, komu na Vánoce nenosí dárky Santa Claus, ale nějaká jiná virtuální bytost, je tento film pouhou docela ujetou, zbytečnou nebo nepochopitelnou černou komedii. Avšak pro početnou skupinu Američanů je Santa Claus horší než obyčejný zabiják, protože tam, kde vrah zabíjí jen tělo, milý dobrák Santa usiluje o lidské duše. Proč? Protože Santa není nikdo jiný než sám Satan. Skutečně pozorní a bedliví ctitelé bible a Tory odhalili, kdo se doopravdy skrývá pod rouškou domnělého svatého, a zde jsou jejích indicie: 1. Santa je anagram neboli přesmyčka slova Satan. 2. Jméno Claus ve staré angličtině zní stejně jako "hoof-claws", to jest kopyto-drápy. 3. Claus je také anagram slova Lucas, což je kratší varianta jména Lucifer. 4. Červená barva oblečení Santa Clause je barvou ďábla. Ďábelské úklady a záměry Santy jsou zcela jiné, než si představuje široká veřejnost. Například armáda Santa Clausů, zaplňující americká města o Vánocích, je ve skutečnosti jen bandou chlipných pedofilů, pro které Santa-Satan obstaral dobrý džob za účelem rozvracet nevinné křesťanské dětičky přísliby dárků a houpáním na kolenou. Pokaždé, když robátko prosí Santu o dárek, modlí se ve skutečnosti k Satanovi, a rodiče nevědomky uzavírají pakt s ďáblem, když ty dětské prosby plní. Všechny tyto hračky a dárečky mají jediný účel – odvrátit pozornost a lásku dětí od Ježíše. Pozdě bude bycha honit, když děti vyrostou a Satan přijde pro jejich duše výměnou za všechny ty danajské dary! A Bůh zůstane hluchý k nářkům ztracených duší a řekne jen: "Více vás zajímal tento tlustý démon, který vám dával dárky, než můj syn, který vám dává spasení, takže všichni teď můžete shořet v pekle, to není moje starost!" Je to snad vše jen legrace a paranoidní výplod pravověrných křesťanů? Kdo ví. Češi se ale každopádně nemusí bát ani Santy, ani pekla, protože dárky jim nosí sám Ježíšek. ___ Profesionální wrestler Bill Goldberg v roli Santa Clause a jeho neortodoxní způsoby zabíjení spolehlivě přesvědčí i ty nevědoucí, zaslepence a pochybující, že konzum je přímou cestou do pekla. ()
DVD/// Obsazení 6/10 Děj 7/10 Hudba 7/10 Efekty 8/10/// +černý humor, Santa ještě nikdy nebyl takový killer, vánoční atmosféra, morbidní, krvavé -možná zbytečně krátké, mohlo být ještě lépe obsazené/// Na tohle jsem se hodně dlouho těšil a tohle mi náramně sedlo. Zábavné, nekorektní, nikdy předtím neviděné, co to si Santa dovolil překonává všechno a všechny. Škoda jen té "povídačky" kolem jeho vzniku a jeho motivu a taky slabší závěr, který mohl být natočen jinak, ale budiž tohle jako trest pro zlobivé děti. Pustě jim to a budete mít zaručeně od vánoc klid./// Celkem 70%/// ()
Photo © Media 8 Entertainment