Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ve svém režijním debutu ztvárnil Johnny Depp také hlavní roli - potomka indiánských předků Rafaela, který je zrovna propuštěn z vězení a nemá práci. Má však rodinu, kterou musí zabezpečit. Žijí v karavanu v neútulném prostředí, které má být vyhlazeno. Zoufale se snaží najít východisko ze zdánlivě neřešitelné situace, avšak jeho hrdost mu nedovolí žádat o pomoc ani podporovat ničivé mašinérie. Setkání s tajemným panem McCarthym mu ale nabízí jistou pomoc v podobě 50 tisíc dolarů. Cena je však vysoká... Rafael bojuje nejen s předsudky, ale i sám se sebou - a hlavně pro svou rodinu, kterou miluje víc než sám sebe. (charlosina)

(více)

Recenze (180)

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Já vám nevím, nějak mě to emočně minulo. Jediná emoce kterou jsem prožíval byla bohužel nuda. Příběh byl příšerně zdlouhavý. Hudba mi zde neseděla. Johny Depp je fantastický herec, bohužel horší režisér. Když nepočítám Deppa a Branda, tak se mi ostatní herecké výkony taky nelíbily. Dávám * za obdiv vůči Johny Deppovi. Film samotný byl příšerný. ()

Janek 

všechny recenze uživatele

Asi nejsilnější tři hvězdy, které jsem tu dal. Depp natočil velmi solidní film, který má zpočátku velmi příjemnou hypnotickou atmosféru. Podává až surrealistické obrazy ze života chudých. Marlon Brando tu vystoupí pouze na pár minut, ale jeho scéna je nezapomenutelná a troufám si tvrdit, že kdyby měl Brando více prostoru, pravděpodobně by zabodoval u Oscarů. Nicméně snímek se ke konci rozpadá, některé scény jsou až moc dlouhé a konec zavání lehkým patetismem. Takže skvělý námět, který ale bohužel nemůže unést 123 minut dlouhý film. ()

Reklama

jahol 

všechny recenze uživatele

Nikdy by mě nenapadlo, že Johny Depp dokáže (v ještě mladém věku) TAKHLE režírovat (že podá fenomenální herecký výkon jsem tak nějak očekával). Řada scén ve filmu je dotažena k dokonalosti (na které se podílí i skvělý hudební doprovod), ale přijde mi, že jako celek scénář malinko drhne a ty dokonalé segmenty se k sobě ne vždy hodí (například se mi zdá, že bez dějové linky se švagrem a "úklidem" smetiště by celý film byl ještě působivější a čistší). Jinak velmi působivé přejezdy kamery jsou občas až příiš dlouhé a vyznívají malinko uměle i v lehce iracionálním oparu, do kterého je příběh Statečného zahalen (opět si musím povzdychnout nad českým ekvivalentem názvu). Samostatným zážitkem je malá herecká etuda Marlona Branda, jejíž bizarnost je možná vrcholem filmu. ()

kitano 

všechny recenze uživatele

V tejto drame sa miesi silny namet s priemernym spracovanim. Bezvychodiskova situacia a extremne riesenie - to je podoris, ktory vytvara pozadie dostatocne silne natolko, aby bez problemov udrzala vasu pozornost. Vychadzaju s neho aj mnohe silne sceny, z ktorych reziser vytazil velmi vela(osobne za najkrajsu scenu pokladam posledne stretnutie Raphaela s knazom). Ano, a este je tu Johny ako herec a na toho sa vzdy pozera dobre :) (iked mi do tej rodinky malicko nepasoval). Naopak, po scenaristickej stranke to nieje ziadny skvost a dockal som sa mnoho klisovitych (a zbytocnych) scen ci replik, nieje to vsak tak zle, aby sa to nedalo prehryznut. Ako rezijny debut urcite velmi slubne a dufam, ze sa od Johnyho v tomto smere este niecoho dockame. (7/10) ()

BigDeal 

všechny recenze uživatele

Mne teda pomalé tempo rozprávania vyhovovalo- vychutnával som si hudbu, obrazy, ktoré film ponúkal a mal som možnosť premýšľať (a pri tomto filme veru je o čom!). Rovnako mi vyhovovala postava indiána, ktorý mi trochu pripomínal Gilberta Grapea- mlčanlivý, uzavretý, no predsa čitateľný. Jediná vec, ktorá sa mi nepozdávala, bolo nedotiahnutie všetkých otázok do maxima (napr.: Aj keď rodina dostane 50 000 na dom, kto ju bude živiť potom?). A inak z Marlona Branda som nemohol oči stiahnuť. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (10)

  • Scéna, ve které Raphael (Johnny Depp) ukousne a vyplivne Luisovo (Luis Guzmán) ucho, je svým provedením nápadně podobná scéně z filmu Půlnoční expres (1978), kde se hlavní hrdina Billy (Brad Davis) mstí stejným způsobem, jen své oběti ukousne jazyk. (ČSFD)
  • Natáčelo se v americkém státě Kalifornie v lokalitách Los Angeles a Ridgecrest. (Terva)
  • Depp byl velmi zklamán negativními názory amerických kritiků při úspěšném promítání na festivalu v Cannes. Poté odmítl film promítat v Americe. (ČSFD)

Související novinky

Johnny Depp se postaví za kameru

Johnny Depp se postaví za kameru

16.08.2022

Po letech kontroverzí kolem jeho bouřlivého vztahu s herečkou Amber Heard (Aquaman) a velmi veřejném soudním procesu za pomluvu se zdá, že se Johnny Depp (Alenka v říši divů) přece jen začíná pomalu… (více)

Reklama

Reklama