Reklama

Reklama

Destino

Krátkometrážní / Animovaný
Francie / USA, 2003, 7 min

Obsahy(1)

V roce 1946 se Salvádor Dalí a Walt Disney společně pustili do krátkého filmu s názvem Destino. Od projektu bylo nakonec upuštěno s méně než 20 vteřinami hotového filmu. Po šesti desetiletích současní Disneyho umělci dokončili film s použitím původních Dalího storyboardů. Vysledkem je jeden z nejpodivnějších filmů, který kdy opustil studia Disney. (Ruuzha)

(více)

Recenze (58)

JohnMiller 

všechny recenze uživatele

Dokázal by som to opísať jedným, jediným. slovom... Okúzľujúce. Táto hravá neforemná snímka ma svojim ťažko uchopiteľným-pochopiteľným viac dimenzionálnym jadrom upútala tak, že ju radím k tomu najlepšiemu krátkometrážnemu animáku aké som kedy videl. Sila tkvie v neohraničenosti priestoru ktorá ma dokáže svojou nekonečnou fantáziou dostať do takej stavy mysle ako to dokážu iba psychotropné látky. ()

Dubro 

všechny recenze uživatele

Daliho obrazy sa dali do pohybu. Vynikajúce spojenie dvoch géniov. Kafe s mliekom, marlborka flavorka a Destino. Príjemných sedem minút. Aplauz a päť surreallstars. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

oskarová nominace i zdejší komentáře mě nalákali k nevšednímu zážitku, který se ale bohužel u mě nedostavil. Určité fáze, scenérie a nápady byly působivé, ale kombinace s disneyovským stylem mi nesedla a možná až urážela a tím u mě shodila úroveň tohoto snímku. Dvě hvězdičky by byly málo, ale více než na 3 to nevidím, tak se snad Salvádor Dalí kvůli mě v hrobě nebude obracet - bůhví jestli by se mu to líbilo - http://vimeo.com/39728682 [ PŘÍBĚH: X /// ORIGINALITA: 3 /// NÁLADA: 1 /// ART: 1 /// STYL: 2 /// CASTING: X (3*MAX) ] ()

ash99 

všechny recenze uživatele

Surrealistika je môj život. Toto je veľdielo. Akurát by ma zaujímalo, kde sa stretli cestičky Salvádora Dalího a Walta Disneyho ? A zaujíma ma tiež na akom posratom rázcestí sa aj rozišli.....100 %. ()

MarekT 

všechny recenze uživatele

Celkem mě zaráží ta překvapenost z toho, že zrovna Disney s Dalím se dali dohromady. Vždyť první jmenovaný není až takový pohádkář, jak se obecně traduje, i na jeho starších filmech (mj. známý Steamboat Willie) jsou vidět rysy surrealismu, byť nezastírám, že při prvním doslechu o této spolupráci jsem se také na chvíli pousmál. Spojení dopadlo dle očekávání, jelikož k těmto vizím Disneyho styl kresby sedí. Potěší i odkaz na Andaluského psa (mraveniště v dlani). Jediné, co mě na díle mrzí, je fakt, který se ale nedal ovlivnit - myslím si, že stará, ruční kresba by zde byla více na místě, ale i tak jednomyslná spokojenost a pět hvězdiček. ()

LeoH 

všechny recenze uživatele

Kdysi jsem kdesi zaslechl, že snad měl mít Dalí prsty ve scéně s růžovými slony z Dumba, ale tuto roztomilůstku jsem neznal. Původní nápady a obrázky mají takový náboj, že ho nezabíjí ani ne-ruční animace; spojení s Dominguezovou muzikou zasazuje Dalího přesně tam, kam patří, emocionálně, časově i geograficky. K vidění zde. — P. S.: To si píšou, pane Bernau, že je Dalí popík. Odjakživa, jenom se to o něm nejdřív asi tak padesát let nevědělo. Nevím, proč by z toho jednomu mělo být nevolno. ()

gjjm 

všechny recenze uživatele

Někdy ve čtyřicátých letech se rozhodli Disney (kterého moc nemusím) a Dalí (který mi nevadí) spolupracovat na krátkém animovaném filmu v rozsahu asi pěti minut. Byl už hotový scénář a několik vteřin animace, která byla dokončena v roce 2003 dnešními animátory. Velmi zajímavé dílo, mající atmosféru takového toho prvopočátečního surrealismu, který ještě nebyl založen na nelogičnosti, ale naopak na snové logice, fantazijní a archetypální. Obrazově velmi zajímavé - už pro spojení disneyovského kresebného stylu s dalíovskými obrazy. Disneyovská kresba kupodivu obstojí i v tomto srovnání, doprovázena skvělou šansonovou hudbou a snažící se naplnit vynikající scénář, postavený brilantním způsobem na snové logice (napsali Salvador Dalí a John Hench). Bez zajímavosti (i když zajímavé to je jen pro disneyofily) není ani fakt, že byl v moderním stylu Disneyho pokračovatelů zfilmován právě Disneyho zapomenutý projekt, čili dílo, které mělo stylově spadat ještě do jeho "klasické" tvorby. Rozhodně překvapivě brilantní animovaný film, který mohu doporučit komukoliv, nejen fanouškům Disneyho, Dalího, surrealismu či kohokoliv jiného. http://www.youtube.com/watch?v=UzzZa5o1q5k ()

standsiller 

všechny recenze uživatele

S krátkym filmom ma zoznámilo video s piesňou od kapely DYE - Hole in the ocean. Myslel som si, že je to celok aj keď mi grafika bola podozrivo známa. Napriek tomu aj samostatné video s použitou hudbou nie je o nič menej kvalitné. Kto má rád Daliho ( a teraz takých hračkárskych znalcov existuje viac ako je potrebné ), tak to bude pre neho mekka vkusne ladených surreálnych myšlienok . ()

mohamedsfinger 

všechny recenze uživatele

Nádherná kombinace snovosti a poetiky Salvatora Dalího s pohádkovostí a uměním vyprávění Walta Disneyho, kterou navíc podkresluje velmi povedená hudba. ()

korndaddy 

všechny recenze uživatele

Krásné spojení umění a filmu v animované podobě. Má to kouzlo, příběh a je to umělecky zajímavé, aneb jak od Dalího zvykem jest. ()

JamesSi 

všechny recenze uživatele

Hodně nekonzistentní. Někdy příšerné 3d, někdy 3 snímky za sekundu a někdy skvělé. Kdyby to vzniklo, jak to vzniknout mělo mohlo to být skvělé. ()

Reklama

Reklama