Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Co nastane, když se ovdovělá Dana znovu zamiluje? Jindra (L. Matoušková) se nechce smířit s novým životním partnerem (T. Töpfer) své ovdovělé matky (D. Syslová), ačkoli jeho příchod do rodiny ji nijak nepoškodil, ba naopak! Přes konfliktní situace, které vytrvale rozehrává a v nichž negativní roli sehraje i babička (V. Kubánková) děvčete, v sobě nakonec dokáže překonat své sobectví a nová rodina se přece jenom upevní. (Česká televize)

(více)

Recenze (26)

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Příběh ze života o puberťačce, které našla matka nového tatínka a ona se s tím nemůže smířit. Časem sama ani neví, koho má ráda a tak dělá kolem sebe samé zlo. Jak pravdivě napsané. Chudší televizní zpracování tomu možná i svědčí, protože tak ještě více vyniknou dialogy. Syslová s Töpferem zahráli matku a nového otce tý puberťačky velice civilně. [298. hodnocení, 25. komentář, 61%] ()

troufalka 

všechny recenze uživatele

Jaromíra Kolárová byla velká soudružka, ale také velká spisovatelka, její knihy se člou dobře i po letech. Sfilmovým zpracování je to tak všelijak, některé kousky jsou hodně podařené, asi nejznámější jsou Holky z porcelánu a Léto s kovbojem. U televizního provedení jde o hodně velké zkácení. ()

Reklama

mchnk 

všechny recenze uživatele

Nový tatínek, miminko a jedna možná trochu sobecky zhrzená 13ka, která si umí docela dobře zahrávat s okolím. Stále aktuální téma rozehrává velmi slušné rodinné drámo i happy end s inscenační, domovskou atmosférou. I když Tomáš Töpfer hraje v podstatě všude stejně, sem se jeho styl výborně hodil. O Lucii "zhrzené" Matouškové napsala Snorlax a o Daně Syslové tu jen dodám, že drží hereckou laťku hodně vysoko. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Dramatizace televizní hry poukazuje na stále velmi přehlížený životní fakt a to, že ten, kdo nejvíce v rodině vnímá změny a těžko se s tím smiřuje jsou především děti. Málokterý rodič s nimi dokáže o všem na rovinu pohovořit a připravit je na danou skutečnost. V tomto příběhu je to ještě ztíženo tím, že do toho svým odmítavým a svérázným stereotypním názorem zasahuje i babička. Třináctileté děvče už ve svém věku má na danou věc svůj názor a není pro ní problém to naplno vyjádřit. A tak ke konfliktům není nikdy daleko. A to jde jenom o to, že se její ovdovělá maminka zamilovala a rozhodla se znovu vdát. Příběh je napsaný věrně a velmi příkladně. V určitých ohledech co se týče chování protagonistů v některých situacích je sice velmi diskutabilní a omšelé, ale na to, že je to pouhý televizní film, to možná v takovém zpracování jen podivně vypadá. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Dětská herečka předvedla zajímavý výkon, ostatně nebyl její první. Tomáše Töpfera by jako otce chtěl doma skoro každý a Dana Syslová byla takové kvalitní. Tohle téma bylo už mnohokrát zpracované a ještě bude. Otec či matka si najdou někoho nového a dítě se s tím neumí srovnat. Během necelé hodinky jsem se nenudil a tvůrci použili snad všechny motivy, které by puberťák mohl na matku s novým přítelem vymyslet. Tady je to znásobeno ještě Věrou Kubánkovou. Jako krátká zábava to nebylo špatné. Snad se mě to nikdy nebude týkat a rada na tohle je asi jediná: musíte to přežít. Ale rodinného filmečku se to netýká. ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama