Reklama

Reklama

Světlo ve tmě

  • Velká Británie Half Light (více)

Obsahy(1)

Život Rachel Carlson (Demi Moore), úspěšné autorky thrillerů, naprosto změní tragická událost: její pětiletý syn nešťastnou náhodou utone. Rachel se rozhodne změnit životní styl a odstěhuje se na odlehlou chatu na skotském pobřeží. Zde však zůstává sama napospas své osamělosti a děsivým představám. Přestává rozeznávat, co je realita a co halucinace, a nakonec bude muset bojovat, aby si zachránila holý život. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Recenze (99)

D.Moore 

všechny recenze uživatele

První hodina, která se nesla v duchu (haha) těch nejhloupějších duchařských historek od táboráku, nebyla žádná sláva, ovšem zbytek byl zcela jiný, o dost lepší, příjemně překvapivý a zmíněné duchařině dal úplně jiný rozměr. Ve filmu mi ovšem chybělo cokoliv uvěřitelného, především tedy emoce hlavní hrdinky se někam vytratily, a myslím, že Demi Moore to vážně mohla zahrát lépe. Jinak se mi náramně líbilo atmosférické cornwallské prostředí i hudba. Neurážející. ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Hned na začátku, když jí chcíplo to děcko, jsem si říkal: no doufám, že to zas nebude další film o duchovi mrtvýho haranta. Byl. Ale nejenom to. Atmosféra osamělého přímořského domku s výhledem na maják a nedaleké vesnice s klasickými anglickými tvrdými venkovany mě dostávala. Husina mi běhala po zádech zcela přirozeně a samovolně. Konec byl asi trochu moc překombinovanej a trochu jsem se v tom maglajzu ztrácel. Ale vyvážila to Demi Moore, kterou díky tomuto filmu zase považuji za herečku. Nejen, že dokázala skvěle vyjádřit emoce a zmatek v její hlavě, ale byla tady taky neskutečně krásná. Kam se hrabe nějakej Striptýz nebo jiný její nejoslavovanější filmy. Pro mě dokonalá volba na večer, kdy se chcete trochu bát. Překvapí vás to stejně jako mě. ()

Reklama

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Typicky domácí thriller (nazval bych tak snímek, který bych s čistým svědomím pustil celé rodině, včetně malých dětí) o hrdince s tragickou minulostí, která vidí to co ostatní ne a nikdo jí to nevěří. Nic nového, nic překvapivého, nic napínavého. Pro nenáročného diváka, který je napjatý u německých kriminálek, ideální záležitost. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Dobrá atmosféra. Duchařské příběhy dost často ztrácejí dech, když začnou vysvětlovat (což je většinou, i když ne vždy, nutné). KOUSEK DĚJE zvlášť, když je to vysvětlení racionální. V tu chvíli napjatá atmosféra taje jak pěna v mýdlové koupeli. A tady to bylo až směšné, zejména logicky nesmyslná sebevražda podvodníka, která byla nutná jen ze scénáristického pohledu, protože s takovým chlapem by přece nemohla být, zároveň ale přece nešlo takového sympaťáka opustit, že? /1. 4. 12./ ()

Odpadlik 

všechny recenze uživatele

Mám rád filmy o spisovatelých žijících a píšících v ústraní. I proto jsem si před časem půjčil Tajemné okno s Johnnym Deppem, které se mi moc líbilo. Po shlédnutí "Světla ve tmě" však lze pouze konstatovat známou frázi, že "tohle vše už tu víceméně bylo". Zde jsou sice nakonec dvě dějová rozuzlení, ale ona už tu obě fakt někdy dříve byla. Co tedy zbývá? Tak za prvé - nepříliš výrazné herecké výkony. Demi Moorovou jsem viděl po delší době a málem jsem ji nepoznal, Hanse Matthesona (Angus) jsem neznal, ale byl patrně ze všech herců nejlepší, o ostatních plochých postavách ani nemá cenu mluvit. Správně si kladete otázku, za co tedy dávám ty tři hvězdičky. A to je právě to "za druhé" - za nádhernou vizuální podívanou. Kamera je bezchybná, tvůrci si opravdu dali práci s každým záběrem, všechno ladí, vše je kompozičně bezchybné. Přítelkyně sice už po 15 minutách "frfňala", že je to zdlouhavé, nicméně musím přiznat, že mi to právě díky těm exteriérům až tak nevadilo. Jo, a taky mám rád filmy o spisovatelích ... ale to už jsem vlastně psal. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (23)

  • Stejně tak jako filmová postava Rachel, zůstala herečka Demi Moore v rekreační pronajaté chatě Trearddur Bay po celé filmování v lokaci Anglesey. (Lynette)
  • Režisér Craig Rosenberg měl sepsán původní scénář k tomuto filmu již několik let, ale realizaci dlouho odkládal kvůli jiným filmovým projektům. (Lynette)

Reklama

Reklama