Reklama

Reklama

Zrození naděje

(neoficiální název)
  • Velká Británie Born of Hope

Obsahy(1)

BORN OF HOPE je fanouškovský film, volně šířitelný na internetu. Vypráví příběh Arathorna a Gilraen, rodičů Aragorna. Ve filmu potkáme také malého Aragorna, elfí bratry Elladana a Elrohira, nebo jeskynního trola. Zajímavostí je, že se na vzniku podíleli členové Weta Workshop, studia, které pracovalo na PÁNOVI PRSTENŮ a nyní bude pracovat na HOBITOVI. Podobným filmem je i HON NA GLUMA. (Kwandar)

(více)

Recenze (78)

MiGi87 

všechny recenze uživatele

Jako třeba v případě Hunt for Gollum, poměr cena-výkon je základním měřítkem kvality fanouškovských amatérských filmů tohoto střihu. Tenhle je hezky udělaný, pokrývá dosud nezfilmovaný zajímavý úsek příběhu a za to si zcela právem vysluhuje 4 hvězdičky. Největší minus ve zpracování je, že Arador, a většinou i Arathorn, úzkostlivě lpějí na nošení koruny, a to často, i cestou do terénu za skřety - vypadá to velmi divně. Ale celkově výborný dojem! ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Sláva Kate Madison! Realizace takového projektu ji musela sežrat obrovské množství času a prostředků... Na jednu stranu bych ocenil přístup k věci trošku víc... Testosteronový, přeci jen, ty kostýmy a chlapíci v nich navlečení ochotni vyblbnout se před kamerou k dispozici byli, zatímco takhle je klad na romantickou složku možná až moc velký. Závěrečný boj ve vesnici dokonce působil opravdu epicky a následující děj zas emotivně. Toho, že kulisy jsou ze tří domů a bojovníků je na každé straně maximálně dvacet si stejně ani moc nevšimnete. Jeden z nejlepších fan filmů všech dob, překonávající předchozí Lov na Gluma o půl námořní míle ()

Reklama

pasty 

všechny recenze uživatele

Ako fanúšik Jacksonovho Pána prsteňov som uvítal možnosť vrátiť sa späť do stredozeme síce už nie v podaní Petra Jackona ale v podaní oddaných fanúšikov J. R. R. Tolkiena. Samozrejme nemôžeme od tohto filmu očakávať pôsobivé špeciálne efekty či ohromné armády, krásne hrady atď. No môžme sa tešiť na výbornú atmosféru ktorá vigraduje pri konečnej obrane pevnosti, pôsobivé sú tiež akčne scény pri ktorých si nemôžem nevšimnúť starostlivo nacvičenú choreografiu. Je pravda že tvorcovia mohli lepšie zapracovať práve na scenári a neuškodila by aj kratšia stopáž. No celkovo ak beriem v ohľad to že je to fanúšikovský film pre mňa určite prijemne prekvapenie. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Jedna vesnice po druhé jsou likvidovány pod nájezdy skřetů - z jedné takové se jen tak tak zachrání mladá Gilraen se svými rodiči. I na útěku jsou ale skřety pronásledováni, a když už to s nimi nevypadá moc dobře, jsou naštěstí zachráněni skupinou Dúnadanů pod vedením Arathorna (Christopher Dane), syna Aradorova a dědice Isildorova. I v těchto temných dobách ale kvete láska, a i když královská linie visí na vlásku, naděje bude zachována ve spojení Arathorna s Gilraen a v jejich synovi - Aragornovi ... Pán Prstenů, ať již jako kniha nebo jako film, patří k mým nejoblíbenějším dílům vůbec - Tolkienovi se podařilo vytvořit dokonalý svět, ze kterého je stále kde čerpat. Tento film natočila skupina fanoušků v kulisách z Pána prstenů (samozřejmě za vydatné pomoci Weta Workshop) - což je samo o sobě již polovinou úspěchu. Sice je chvilkama znát mizivý rozpočet, ale od doby, co jsem viděl Tolkienova Hobita v divadle, tak jsem si jistý, že celá Středozem jde v pohodě ztvárnit i na dětském pískovišti. Co bych ale filmu vytkl je trochu plytký příběh (ono když je jasné, že Aragorn musí přežít, tak je těžko co vymýšlet) a taktéž někteří herci mi dvakrát nesedli (třeba paní Gilraen, že ano). Každopádně je ale skvělé, že takovéto filmy vznikají - aspoň člověk dokáže nějak překlenout to tíživé období mezi posledním Pánem Prstenů a očekávaným Hobitem... ()

Gaaron 

všechny recenze uživatele

Bohužel nefunguje zdaleka tak dobře jako Hunt For Gollum. Hlas vypravěčky až příliš podtrhuje, že vše, co se na obrazovce odehrává, není než obrázkovou ilustrací k jejímu vyprávění, v ději i dialozích převládá totální schematičnost (a není to ani zdaleka vina Mr. Tolkiena). Snahu o "Jackson feeling" oceňuji, ale třeba doslovná citace Boromirovy smrti už je moc... Má ale i světlé stránky (bitva o vesnici, hudba, Arathorn pro sympatický kukuč a hraničářka pro sympatickou... hraničářku). Třetí hvězdička je ovšem toliko za Středozemi, která má u mě v jakékoli podobě přivřené oko jisté. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (8)

  • Film se natáčel mj. v národním parku Snowdonia ve Velké Británii. (ricky4)
  • Barahirův prsten, jenž Sauron (Sala Baker) hledá, byl skutečnou chloubou Dúnadanů. Byl to největší poklad královského rodu, podle kterého se dalo poznat, kde potomci králů přebývají. (ricky4)
  • Kate Madison, režisérka a jedna hlavních představitelek snímku, zastávala mnoho dalších funkcí při natáčení. Mimo jiné film produkovala a podílela se na scénáři či kostýmech. (gogos)

Reklama

Reklama