Reklama

Reklama

Vražedná terapie

Trailer

VOD (1)

Gordon vede vlastní stavební firmu a získá zakázku na opravu části staré psychiatrické léčebny. Aby vyhrál, slíbil, že opravy zvládne v šibeničním termínu. Všichni dělníci jsou pod tlakem, a když během práce objeví nahrávky z terapie schizofrenní pacientky, začnou se dít podivné věci... (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (335)

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Mysteriozní thriller se až na několik povedených hororových odboček pomaličku sune k zhruba 10 min trvajícímu krvavému finále. Ta "lenost" scénáře je pak chvílemi až otravná, vždy když už to vypadá, že zpoza rohu vyjukne nějaký ten démon, duch či aspoň strašidlo, tak se zase vrátíme k odkrývání psychologie hlavních postav, která sice v závěru dostane svůj význam, ale ta cesta k němu je opravdu zdlouhavá... ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Filmy s podobným vyústěním nemám moc ráda, většinou mi to přijde jako podraz. Ale hororové napětí film rozhodně má. Patří do toho typu, který způsobuje nepříjemnou tíseň a nervozitu spíš než strach, za což můžou některé znepokojivé scény a hlavně pak znepokojivé vyústění. Jedna z mála rolí D. Carusa, kde mi nevadil. ()

Reklama

Marsik 

všechny recenze uživatele

Pokud to měl být horor, tak to mělo málo hororových prvků. Ovšem samotná atmosféra psychiatrické léčebny byla místy až mrazivá. Rozhodně jsem se nenudil, ale celý film byl takový zvláštní. Mám rozporuplné pocity, takže musím s odstupem času na to mrknout znovu a pokusit se správně pochopit to, co film chtěl divákovi říci. Prozatím dávám silné 3 a půl hvězdičky. 69% ()

GigaPudding 

všechny recenze uživatele

Někdy úplně ze začátku filmu mě zarazila jedna scéna, kdy jsem si říkala "no snad na mě s tímhle nevybafnou jako s velkou nečekanou závěrečnou pointou", ale pak se začalo Session 9, o kterém jsem si vůbec nic nečetla a to ani obsah tadyhle na csfd, vyvíjet úplně jiným směrem a začalo to mít velmi těžkou atmosféru v opuštěném blázinci, který má parta hlavních hrdinů filmu během jednoho týdne zrenovovat, jenže to by to nebyl horor, kdyby to nebyl nějaký zvláštní opuštěný blázinec, takže atmosféra houstne a houstne i ve chvílích, kdy se vlastně vůbec nic neděje, protože hlavní postavy se spolu tak akorát hodně baví a semtam divák vidí něco divného. To taky někde kolem půlky filmu začalo trochu nudit, protože to vypadalo, jak kdyby tím žvaněním potřebovali nahnat stopáž, vzhledem k tomu, že se tím nic nikam neposouvalo a ani to nebyly žádné zajímavé řeči. V poslední třetině to ale začalo mít skoro až silenthillovskou atmosféru a některé chodby toho blázince, spolu s takovým kovovým duněním jako "hudbou" byly úplně jak za starých časů Harryho Masona, dokonce se tam válelo i kolečkové křeslo. S tou pointou to nakonec taky docela překvapilo a to zvlášť proto, že autoři diváka dost mystifikovali, aby nemohl tipovat jak to teda bude :). Každopádně ale postavy byly zahrané dost slušně na to co měly zahrát a celý film i přes očividné nízkorozpočťáctví byl nakonec napínavý úplně moc a závěrečné interview to ještě umocnilo, takže velké překvapení ve velkém blázinci :). ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Snímek si pečlivě buduje charaktery a atmosféru, aby to vše v závěru náležitě využil. Jedná se o záležitost, která stojí a padá se scénářem a herci, přičemž obojí je zde naštěstí na vysoké úrovni. Trochu škoda toho, že Anderson poněkud zbytečně klame tělem (aka stylem). Na druhou stranu je to i velká výhoda, tedy pokud nevíte co očekávat. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (13)

  • Hroby na hřbitově a dveře márnice byly vyrobeny z polystyrenu. Márnice byla dávno vyklizena, a tak musely být přineseny rekvizity. (Verka13)
  • Téměř celý film byl natočen v administrativním komplexu Kirkbride v křídle F, ale mnohé scény byly natočeny v tunelech  na střeše a v křídlech B, C, D a E. (Verka13)
  • K natáčení se využívalo jen velmi malé procento budovy kvůli jejímu stavu. (Chatterer)

Reklama

Reklama