Reklama

Reklama

Vražedná terapie

Trailer

VOD (1)

Gordon vede vlastní stavební firmu a získá zakázku na opravu části staré psychiatrické léčebny. Aby vyhrál, slíbil, že opravy zvládne v šibeničním termínu. Všichni dělníci jsou pod tlakem, a když během práce objeví nahrávky z terapie schizofrenní pacientky, začnou se dít podivné věci... (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (336)

FFilipCZ 

všechny recenze uživatele

Dát 45minut (tedy skoro polovinu celkové stopáže filmu) na rozjezd, než se začne něco dít, se mi zdá celkem přehnané. Ale z nepochopitelných důvodů to celkem rychle utíkalo. Až poslední půl hodina by se dala označit za "hororovou" - v uvozovkách to mám schválně, protože s hororem toho film moc společného nemá. Prostředí a prostory psychiatrické léčebny vybrány ideálně. Atmosféra ucházející, stejně jako děj a příběh. Avšak u scén jsem se nebál, tudíž tomu víc jak 3* nedám. ()

Ouwen 

všechny recenze uživatele

Ke konci už dost překombinované a myslim si, že hlavní problém vidim v tom, že se dění odehrává během dne. Bál jsem se při jediné scéně a jen při dvou dalších jsem cítil mrazení v zádech. Herci nejsou nějak extra sympatický, ale vždycky budu mít radši bandu dospělejch chlapů v takovejch filmech, než teen osazenstvo. Nejvíc sympatickej mi byl Mike a myslim si, že i dialogy jsou napsaný solidně. Bohužel, ke konci to přestalo absolutně fungovat a z prostředí taky toho režisér moc nevytěžil. Možná je to i tou digitální kamerou. ()

Reklama

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Silně nadprůměrný film z žánru Psychologický (možná psychiatrický), ale Horor? Thriller? Mysteriozní? No tedy nevím. Parádní rozebrání z toho, jak lidem ze stressu pomalu hrabe až hrábne. Pěkné, civilní výkony herců, solidní paranoia. Jediné co mi trochu vadilo, byly rozeseté nápovědy, které byly naservírované tak, že jsem pointu resp. vývoj bohužel prokoukl velmi brzy na začátku. ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Velice hutný psycho-horor nenápadně budující atmosféru z pohodového poznávání vztahu mezi civilními postavami až ke svíravému pohlcení. Žádné laciné lekačky, jen plíživá cesta do nitra narušené lidské duše. Superlevný vizuál nevadí ani trochu, fotogenické prostředí opuštěného blázince stačí samo o sobě, a důležité je hlavně to že herecké výkony jsou tu na velice slušné úrovni, žádný amatérismus. 8/10 ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Anderson ako seriálový režisér si od štýlu seriálovej miniaturizácie, ktorá filmu vôbec neprospieva, odvykol až nasledujúcim počinom, čo je škoda, pretože to hlavne v takomto druhu filmov naozaj cítiť. Okrem hudby je ostatné technické spracovanie naozaj na priemernej úrovni, všetko však zachraňujú dobrí herci, slušná atmosféra, rýchly spád filmu podporovaný kvalitným scenárom, čo nakoniec filmu prinieslo aj štvrtú hviezdičku. 75%. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (13)

  • Celosvětová premiéra proběhla 31. července 2001 na Mezinárodním filmovém festivalu Fantasia. (Worry77)
  • Brad Anderson byl inspirován k využití Denverské psychiatrické léčebny, protože kolem ní projížděl každý den. (Verka13)
  • Hroby na hřbitově a dveře márnice byly vyrobeny z polystyrenu. Márnice byla dávno vyklizena, a tak musely být přineseny rekvizity. (Verka13)

Reklama

Reklama