Reklama

Reklama

101 dalmatinů

  • USA 101 Dalmatians (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Majitelka módního ateliéru je nadšena návrhem mladé návrhářky Anity, která se nechala inspirovat svým psím miláčkem, dalmatinkou Perdy. Když se však od ní dozví, že dalmatini mají jemnou srst pouze jako štěňata, pustí se do realizace ďábelského plánu. V rozpadlém klášteře na venkově začne shromažďovat skoupená či jejími poskoky Horácem a Kašparem uloupená štěňata dalmatinů. Mezitím se Anita díky své dalmatince seznámí s osamělým tvůrcem počítačových her Rogerem, který má dalmatina Ponga a problém s milionářem, pro něhož vytváří počítačovou hru. Stále ještě nedostal zaplaceno, protože nedokázal vytvořit patřičně povedeného padoucha. Netrvá dlouho a koná se svatba, a pak trvá jen o něco málo déle, než manželé Anita a Roger mohou svým mazlíčkům Pongovi a Perdě blahopřát k přírůstku do rodiny v podobě patnácti malých dalmatinů. Dlouho se však neradují, protože Cruella už má na ně políčeno. Její poskoci všechna štěňátka uloupí a dopraví do skrýše, kde už se bezcitný jirchář chystá stáhnout kůži z 99 malých dalmatinů. Tomu je samozřejmě třeba zabránit a postarají se o to zvířata, která se spojí a řádně vytrestají nejen Kašpara s Horácem a jirchářem, ale také samotnou Cruellu. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (214)

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Tak jo můžu konečně srovnat s animovanou předlohou a ty 3* nechávám stále. Je to něco mezi 2-3*. Herci vybraní k postavám skvěle. Ovšem prostě ty živé šťěňátka nikdy nepřekonají roztomilostí původní animované. Hraný snímek je v některých částech naprosto totožný s animovaným, ale někdy je to pozměněno. Například závěrečné ztrestání Cruely nebylo v animáku tak kruté a nechutné a plné močůvky a sraček. Ale Glenn Close se musí nechat, že se role Cruely ujala excelentně. No a Daniels a Richardson hráli prostě takové ty blboučké a naivní postavy. Překvapilo mě, že tu hrál Hugh Laurie, to jsem tehdy, když jsem to někdy dááávno viděla, ani nepostřehla, nebo ho spíš ještě neznala. Ale padoucha trochu blba zahrál skvěle. Dneska si dám 102 dalmatinů, ale bojím se, že to bude hrozná sračka. ()

Acrobat odpad!

všechny recenze uživatele

V tejto hereze sa uskutocnila zakonita nepodarena premena animacie 101 kusov odpornych psov do filmovej hranej podoby. Nemoznost jej prenosu je odzrkadlena v tupom a naivnom pribehu plnom hnusnych psov, klisovych vztahov a prehravajucich hercov. Film pije krv a zanasa mysel falosnou dobrotou. Slaboduchy hereticky pocin. ( videne 26.12.2019, markiza) ()

Reklama

Drozdo57 

všechny recenze uživatele

Pamätám si, ako v druhej triede na základke jedna spolužiačka s týmto filmom otravovala každú jednu božiu prestávku. Že sa tie psy volajú Pongo a Perdita viem iba vďaka nej. Glenn Close sa snaží ako môže, ale toto je utrpenie. "Nikdy nespomínaj tú jeho jazvu." "Och aká obrovská jazva, už chápem, prečo nemôže rozprávať!" Hahahaha, otylé deti a ich vypatlaní rodičia sa rehocú až im popcorn zaskočil v hrdle. A potom niekoho napadlo ešte natočiť pokračovanie... Mimochodom, viete aké nákladné by bolo sa starať o toľko psov?? ()

MM11 

všechny recenze uživatele

Hravá komedie s velkou mírou infantility. Taková ryze animovaná látka se do hraného světa přenáší jen za cenu občasného kýče a přehrávání. Je to v podstatě stále stejné - uřvané, dojemné a občas vtipné. Lepší prodej plyšových chlupáčů ale způsobila hlavně neodolatelně zlá Glenn Close, jejíž charisma film táhne. Děti se budou bavit i bez ní, Vás ona zachrání. ()

MikO_NR_1909 

všechny recenze uživatele

Zbytočne rozleptaná zábava pochybných rozmerov evokujúca už z plagátu intelektuálny suterén. Nemusí to byť žiadna oslava filmu, ale i pre značku dalmatíncov je dôležité, akú reklamu im urobí dané filmové spracovanie. No a musím skonštatovať, že je to ešte v nedohľadne za hranými Asterixami a kadejakými oplzlosťami. Podobná úroveň ako Steve Martin a jeho Ružový pantery. Produkcii neporučíš... ()

Galerie (66)

Zajímavosti (36)

  • Film vyvolal obrovskou dalmatinománii a spousta dětí si po zhlédnutí snímku tohoto psa pořídila. Ovšem po pár měsících se velmi zvýšil počet opuštěných a vyhozených dalmatinů. (HappySmile)
  • Dalmatin je plemeno zařazené do FCI sk honiči a barváři. Dříve doprovázel kočáry býval označován jako "kočárový pes". Průměrně se dalmatini dožívají 10-13 let. Štěňata se rodí bílá. Rasa má všestranné využití, zahrnující sport, lovecký výcvik, agility, dog dancing nebo se uplatní jako canisterapeutický pes. (valinka)

Reklama

Reklama