Reklama

Reklama

Hlubinná hvězda šest

Trailer 2

Obsahy(1)

Jedenáct členů posádky výzkumné základny "Deep Star Six" žije už půl roku hluboko pod hladinou moře. Několik z nich se vydává na průzkum do záhadné podmořské jeskyně a zmizí beze stopy. Obrovský neznámý tvor zaútočí na základnu a vážně ji poškodí. Zásoby kyslíku se zmenšují a ti, kteří jsou ještě naživu, musejí o svůj život bojovat. (Guild Home Video)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (101)

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

V tomto roku (1989) vznikol aj Leviathan  a Priepasť. A tento ťahá z nich za kratší koniec. Nielenže monštra tu vidieť len sporadicky, ale cele to bolo  z lacného kraja. Herecky sa to ešte aj dalo, ale hlavne triková stránka nemala šancu na úspech. Keby nevyšli tie dva už mnou zmienene filmy, tak by som sa na tento díval trocha inač, ale keď trocha porovnávam, tak vidím veľké rozdiely v kvalite. Silne 3*. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Béčkový námet s produkcie Kassar / Vajna, ktorý produkovali Terminatora. Tento krát šliapli trochu vedla. Deep Star Six je béčko pripomínajúc votrelca s podvodným prostredím pripomínajúc Cameronovú Priepasť. Nie je to najhoršie, ako sci-fi béčko je to celkom fajn. Deep Star Six ma fajn prostredie, kulisy a aj príšera vyzerá celkom fajn, ale chýba tomu napätie a dobre postavy a to je predovšetkým hlavný rozdiel medzi klasikami s 80-tých ako Priepasť, či Votrelec. 55% - 3* ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Ve stejné době, kdy vzniká úžasná Propast a o něco lepší než Deep Star 6 Leviathan, natáčí Cunningham variaci na filmy o mořských monstrech. Podmořské záběry jsou věrohodné, stanice i ponorky působivé. Velice pěkné je proplouvání podmořskou jeskyní doprovázené atmosferickou hudbou. Po vzoru Čelistí a původní verze Vetřelce z roku 1979 je monstrum ukázáno vždy jen krátce a v rychlých střizích. To podněcuje fantazii a zvyšuje napětí. Samozřejmě si divák může tipnout, kdo zařve (snad jen pořadí se špatně určuje) a kdo přežije. Nebudu řešit, že pokud by se hlubinný tvor vynořil rychle na hladinu, dopadne jako člověk bez dekomprese, jelikož závěr je prostě milý. Potěšilo, že se film obešel bez vět typu: Já se vrátím! Nikdy tě neopustím! Zachráním tě! V kině mě to bavilo o něco více, ale ani po letech jsem zklamán nebyl. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Mam rád scifi s hororvými prvkami, kde nejaká uzavretá skupinka ľudí čelí neznámemu netvorovi. Toto sa však moc nepodarilo. Prvá polovica je fádna, bez života a bez atmosféry. S bubákom sa veci trocha zlepšia, ale samotné monštrum bolo skôr na smiech akoby snáď malo vydesiť. Aj na tú dobu výrazne odfláknutá práca. Koniec dal tomu všetkému korunu, kde nemám iný výraz ako "hlúpy". Jednoducho, hrozne plochý scenár, ktorý smerom ku koncu naberá na stupidite. 35/100 ()

Pecival 

všechny recenze uživatele

Docela solidní béčko, která prohrává s konkurenčním Leviathanem, hlavně kvůli absenci napínavé atmosféry. Scénář tedy není žádný zázrak, potvorák je hodně upozaděn, což je možná škoda. Nicméně prostředí je pro mně atraktivní a proto jsem se docela bavil. Navíc ústřední duo tvoří dva sympaťáci, na které se dobře kouká. Dal bych i tři, ale chci to nějak odlišit od výše zmíněného Leviathana, který byl přecijen o fous lepší, takže takové hodně poctivé dvě. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (5)

  • Podmorské scény boli natočené na Malte, v Rinella Tank vo Fort Ricasoli. (Arsenal83)
  • Pôvodný zámer na film dostal Sean S. Cunningham už v roku 1987, kedy ho napadlo, že toto bude prvý film, ktorý vyjde v sérii pripravovaných sci-fi/akčných filmov pod vodou. V samotnom roku vydania (1989) vyšli tak hneď ďalšie tri známe filmy s podobnou tematikou: Leviathan, Priepasť, Vládci hlubin. (Arsenal83)

Reklama

Reklama