Reklama

Reklama

Hlubinná hvězda šest

Trailer 1

Obsahy(1)

Jedenáct členů posádky výzkumné základny "Deep Star Six" žije už půl roku hluboko pod hladinou moře. Několik z nich se vydává na průzkum do záhadné podmořské jeskyně a zmizí beze stopy. Obrovský neznámý tvor zaútočí na základnu a vážně ji poškodí. Zásoby kyslíku se zmenšují a ti, kteří jsou ještě naživu, musejí o svůj život bojovat. (Guild Home Video)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (102)

humanbeing 

všechny recenze uživatele

Je škoda, že podmořské hrůze se nevěnuje více filmů. Potenciál tu je a ne ledajaký. Fandové horroru tak musí vzít zavděk i filmy, které žádné monstrum nemají (Koule), anebo těmi, které jsou napínavé, ale moc hrůzy u nich nezažijete (Propast). Nedávno jsem byl nadšený Leviathanem, horrorem přetékajícím kreativitou i dost slušnou dávkou nefalšované hrůzy. Teď jsem viděl Deepstar Six a při jeho sledování jsem si říkal - kdo koho asi vykradl? Lidé v ponorce > osudná chyba lidí v ponorce > smrt lidí v ponorce > podobný konec. Oproti Leviathanovi ale Deepstar Six působí po stránce scénáře mnohem levněji. Důvod, proč se na něj podívat, je ten, že jde o osmdesátkový horror v prostředí filmovým horrorem nedostatečně prozkoumaném. A v tom je jeho kouzlo. Vlastně docela připomíná hloupé žraločí horrory z poslední dekády, takže pokud by byl natočený dnes, asi bych na něj nahlížel ještě přísněji. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Béčkový námet s produkcie Kassar / Vajna, ktorý produkovali Terminatora. Tento krát šliapli trochu vedla. Deep Star Six je béčko pripomínajúc votrelca s podvodným prostredím pripomínajúc Cameronovú Priepasť. Nie je to najhoršie, ako sci-fi béčko je to celkom fajn. Deep Star Six ma fajn prostredie, kulisy a aj príšera vyzerá celkom fajn, ale chýba tomu napätie a dobre postavy a to je predovšetkým hlavný rozdiel medzi klasikami s 80-tých ako Priepasť, či Votrelec. 55% - 3* ()

Reklama

monolog 

všechny recenze uživatele

Až tak špatný to přece nebylo? Hlavně když to obvykle dávaj kolem třetí hodiny ráno, kdy nemůžu spát a nikde jinde nic jinýho není. Jen mi trošku vadila smrt jistého zbabělce, jenž se bez dekomprese nechal vynést na hladinu. Vím, že by umřel, ale určitě ne ve spršce krve. Ono to vypadá v televizi líp, než kdyby sebou jen zatřepal, jak by mu bublinky kyslíku vysrážely v koronárním systému a dolezly do mozku, ale přeci jen. Člověka to trošku zarazí. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Podmorský sci-fi horrorový snímok "Hlbinná hviezda šesť" natočil v roku 1989 režisér Sean S. Cunningham. Pamätám si naň ešte z časov, keď som pozeral šumivé pirátske kópie s príšerným simultánnym dabingom na VHS. Teraz po rokoch som ho zhliadol v HD kvalite. Znova som sa vydal s posádkou ponorky Deep Star Six na nebezpečnú misiu. Ponoril som sa s nimi hlboko pod morskú hladinu a čelil neočakávanej hrozbe. V temných, chladných hlbinách sa totiž ukrýva krvilačné monštrum. *** ()

Pecival 

všechny recenze uživatele

Docela solidní béčko, která prohrává s konkurenčním Leviathanem, hlavně kvůli absenci napínavé atmosféry. Scénář tedy není žádný zázrak, potvorák je hodně upozaděn, což je možná škoda. Nicméně prostředí je pro mně atraktivní a proto jsem se docela bavil. Navíc ústřední duo tvoří dva sympaťáci, na které se dobře kouká. Dal bych i tři, ale chci to nějak odlišit od výše zmíněného Leviathana, který byl přecijen o fous lepší, takže takové hodně poctivé dvě. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (5)

  • Pôvodný zámer na film dostal Sean S. Cunningham už v roku 1987, kedy ho napadlo, že toto bude prvý film, ktorý vyjde v sérii pripravovaných sci-fi/akčných filmov pod vodou. V samotnom roku vydania (1989) vyšli tak hneď ďalšie tri známe filmy s podobnou tematikou: Leviathan, Priepasť, Vládci hlubin. (Arsenal83)

Reklama

Reklama